Asus M2A-VM HDMI Review

26 juli 2007, laatste update op 26 juli 2007, 1.749 views Rapporteer

Ik heb hem zelf ook aangeschaft om mijn asus s478 mATX bord met ati chipset te vervangen.

Mijn pc gebruik ik voor HTPC en ftp/webserver en andere doeleinden.

Installatie:

2x250gb SATA
1x 60gb IDE (boot/system disk)
1x110d Pioneer dvd brander
Amd x2 3800+ EE 35W met box fan
2gb ram

Installatie is super. De hardware installeren ging prima genoeg aansluitingen op het moederbord om Firewire, USB2.0 en geluid van de Case aan te sluiten (alu coolermaster atc 620 desktop uATX kast). Zeer net blokje meegeleverd om makkelijk de leds, reset, power e.d. op te prikken zo kan je deze in 1 keer op het moederbord aansluiten en loskoppelen zonder met een hand vol draadjes te zitten en ze er weer in te moeten priegelen. Jammer dat je voor HDMI de pci-express 16x slot moet bezetten.

Door gebrek aan floppy en usb stick die kwijt is nog geen upgrade van het Bios gedaan.

Vista Ultimate x86 Install ging prima, de installatie van de ATI drivers gaf mij een probleem bij het opstarten de laatste drivers van ATI/AMD site lost dit op.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Veel features
  • Veel aansluitingen
  • Eenvoudige installatie
  • HDMI
  • Video onboard met hardwarematige HD ondersteuning.

Minpunten

• HDMI en coaxiake digitale aansluiting zorgen ervoor dat je het pci express 16x slot bezet. De MSI equivalent heeft de HDMI aansluiting onboard!
  • Problemen met LAN aansluiting mogelijk na driver updates beter.

Mijn pc gebruik ik voor HTPC en ftp/webserver en andere doeleinden.

Installatie:

2x250gb SATA
1x 60gb IDE (boot/system disk)
1x110d Pioneer dvd brander
Amd x2 3800+ EE 35W met box fan
2gb ram

Problemen met RDP komen vaker voor, op internet al diverse topics gelezen. Varieert in oplossing door incompabiliteit met switches en routers worden linksys routers van nieuwe firmware voorzien etc. Zelf kreeg ik melding dat er problemen zijn met de encryptie en de rdp sessie wordt verbroken. Gezien de topics die ik tegen ben gekomen lijken de pakketjes niet goed over en weer gezonden te worden. De autonegotiation van de Gbit onboard lan op pciexpress snelheid zal het probleem mogelijk opleveren en daarvoor hebt ik de Gbit lan op 100mbit full duplex gezet. Aangezien de machine aan een 100mbit switch hangt geen probleem wat snelheid betreft. Sindsdien geen last meer. De 3com gbit switch moet ik nog aansluiten dan weer eens proberen.

Conclusie:
Voor de prijs die ik betaald heb 69,- euro ben ik helemaal tevreden. Eenvoudige installtie en zo'n rijke set aan features voor een dergelijke prijs. De onboard video is voor mij toereikend bij HTPC gebruik, voor het gamen zul je toch echt een betere videokaart moeten installeren in het pci express 16x slot. Maar dan mis je daarna mogelijk wel je HDMI aansluiting en je coaxiale digitale audio aansluiting......

Heb jij ook een Asus M2A-VM HDMI?

off topic

Waar heb je die x2 3800+ 35W nog gevonden, heb hem nog in bestelling maar denk niet dat ik hem nog krijg. Bedankt... :)
informatique.nl
zie hem niet staan maar nu kun je de:
AMD Athlon X2 BE-2350, 2.1GHz, 1MB, AM2, 45W, Box
Bestellen is ook niet gek en die ik kon ik weer niet bestellen.
Wanneer de pc aan staat en weinig doet, draait de boxed cooler 400rpm :) en is hij max 40 graden warm.

[Reactie gewijzigd door op 26 juli 2024 09:27]

als je nu een video draait bijvoorbeeld met een 1080p resolutie he
met een x264
wat is je cpu load dan?
stottert de video?
bios kun je ook via je bios tooltje
updaten vanaf cd

ben er zelf ook erg te spreken over
perfekt stabiel ook