Allereerst, de Transformer is een Tablet en geen Netbook en al helemaal geen "uit de kluiten gewassen telefoon" want deze ontbeert o.a. een SIM-kaart aansluiting. Wat zijn dan de "beperkte mogelijkheden van Android" en in verhouding tot wat? Hoeze heb je gekozen voor een Android tablet zonder 3G en geef je dit vervolgens op als negatieve eigenschappen?

Welke tekstverwerkingssoftware heb je geprobeerd, anders dan het meegeleverde Polaris Office?
Ik heb 'm namelijk zelf ook.

Vorige week gekocht en van de week geroot en Revolver custom rom er op gezet. Keyboard input is daarmee nu een stuk sneller en tablet reageert in het algemeen responsiever, dus ook de browser. Dus dat is een overweging die je kan maken.
Ik ben overigens wel van plan om er serieuze dingen op te doen, te weten thuis werken via VNC/RDP voor standaard Office werk en PDF dossiers lezen en annoteren onderweg in de trein. Daar lijkt me deze Transformer juist prima geschikt voor. Ik heb nog geen keyboard docking aangeschaft, omdat ik op XDA het een en ander lees over battery drain op de nieuwere B70 dockings en hoger dus daar wacht ik nog mee.
RDP connectie maken met m'n mediacenter pc werkt perfect. Met het meegeleverde
Splashtop remote desktop wordt het beeld van een Live-TV uitzending (Digitenne, dat wel) in MediaPortal op de pc zonder schokken weergegeven op de tablet. Streamen van audio/video werkt perfect. Streamen van TV-signaal vanuit MediaPortal's TV-server gaat eveneens perfect met de aMPdroid app. De spellen op basis van de Tegra2 chip zijn best indrukwekkend.
Deze review weerspiegelt helaas niet de zeer goede eigenschappen en functies van de TF1. Die verdient namelijk beter, vandaar maar 1 ster voor deze review. Ik heb zelf helaas geen tijd om een goede review te schrijven, maar het gewicht is inderdaad nogal aan de zware kant. De aangekondigde TF2 met de Tegra3 chip zal minder zwaar zijn. Ook vind ik de lengte van de USB-laadkabel wat aan de korte kant en ontbreekt er een conventionele USB aansluiting op de tablet zelf. Dat zijn tot nu toe de enige nadelen die ik heb gevonden.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 22 juli 2024 14:28]