Nikon AF 50mm f/1.8D Review
24 juli 2007, laatste update op 24 juli 2007, 1.173 views
Rapporteer
Tja wat moet je van zo'n optisch juweeltje nog schrijven, als honderden recenties je vooraf zijn gegaan? klein compact wonder, wat op mijn D80 supersnel focust. Goede scherpte/diepte snel te bewerkstelligen, en bij mindere verlichting toch in staat goede en scherpe beelden te produceren in tegenstelling tot de kitlens (18-70mm). Voor het geld hoef je het niet te doen, daar is zo'n lichtsterke 1.8 50 mm gewoon een investering voor de komende tientallen jaren. Is het niet voor een portretfoto, danwel voor de sfeerfoto's op feesten, partijen en concerten! Als aanvullend accessoire heb ik wel gekozen voor de rubberen zonnekap, zodat ik de prime mooi tegen een raam kan plaatsen en de reflecties hoop te verminderen.
Pluspunten
- licht gewicht
- snelle focus vanaf body aangedreven motor
- zeer lichtsterke lens
Minpunten
- ehhh.... waren alle zoomlensen zo maar gebouwd EN verkrijgbaar voor dat geld...
- ;)
klein compact wonder, wat op mijn D80 supersnel focust.
Goede scherpte/diepte snel te bewerkstelligen,
en bij mindere verlichting toch in staat goede en scherpe
beelden te produceren in tegenstelling tot de kitlens (18-70mm).