NZXT Zero Review
De aankoop:
Aangezien mijn oude NZXT Guardian erg nodig aan vervanging toe was ben ik maar eens gaan kijken bij B&G-computers. Ik was opzoek naar een grote kast waar voldoende ruimte in zat om alles netjes en ruim in te bouwen. De guardian had het probleem dat wanneer ik een hardeschijf wilde wisselen dat ik elke keer mijn videokaart en geluidskaart eruit moest halen. Dit was een van de belangrijke punten waarvoor ik zou gaan kijken bij een nieuwe kast. Mijn eerste keuze was gevallen op de vrij goedkope kasten van Chieftec. Helaas was deze niet op voorraad. In de winkel werd ik netjes geholpen en mijn eerste blik viel meteen op deze NZXT Zero. Na een groot aantal alternatieven bekeken te hebben toch uiteindelijk deze kast gekocht.
Pluspunten
- uiterlijk
- kompleet met 7 koelers
Minpunten
- zijkant sluit niet heel makkelijk
De aankoop:
Uiterlijk:
Zoals gezegd viel mijn eerste blik op deze kast. Dit kwam voornamelijk door het erg nette en strak vormgegeven voorkant. De X op de voorkant van de kast laat de kast langer en eleganter lijken dan die is, deze wordt nog extra benadrukt om de X van boven en onder te verlichten met 2 LED'jes. Aan de bovenkant van de X zit donker plexiglas. Waneer je een fancontroller of iets dergelijks erachter zet kun je deze aflezen, zonder het deurtje open te doen. Het deurtje is vele malen sterker dan het deurtje van mij oude Guardian en sluit heel netjes met 2 magneetjes, hierdoor geeft de kast een solide indruk. Verder is de kast gespoten in een redelijk glimmende zwarte kleur.
Innerlijk: :
Zodra de kast wordt opengemaakt door middel van twee grote schroeven valt meteen het rooster aan de zijkant van de kast op. Hier zitten namelijk standaard vier 120x120mm koelers achter verwerkt. Ook zitten er nog twee maal een 120x120mm koelers onder de voeding, en voor de hardeschijf zit er ook nog een. Als afsluiter zit er ook nog een 80x80mm koeler in de bovenkant van de kast.
Bij de koeler aan de voorkant zit ook nog een stof filter, zo ook aan de onderkant van de kast waar met wat creativiteit nog een 80x80mm koeler te plaatsen is. Aan de zijkant zit een rooster voor de 4 koelers, deze houden waarschijnlijk ook nog wel wat stof tegen.
Installatie:
De installatie gaat ook redelijk makkelijk. De uitbreidingskaarten worden met een soort rekje vastgezet en de hardeschijven, CD/DVD-spelers en floppydrives worden met railtjes in de kast geschoven. Hierdoor zijn alleen voor het plaatsen van de voeding en het moederbord schroeven nodig. Gelukkig had mijn oude kast dit ook al. Verder heeft de kast erg veel uitbouw mogelijkheden. 5 plekken voor CD/DVD-spelers 2 voor floppydrives en 6 plaatsen voor hardeschijven. Het rek voor de hardeschijven is met 90 graden gedraait waardoor je de schijven overdwars in je kast hebt zitten. Hierdoor hebben lange videokaarten ook goed de ruimte om ingebouwd te worden. Een ander voordeel is dus dat de videokaart en geluidskaart er niet meer uit hoeven als ik een schijf wil vervangen.
Slot
Tot slot moet ik zeggen dat de koelers die zijn bijgeleverd ook vrij stil zijn. In tegenstelling tot mijn guardian heeft deze kast geen last van resonanties van de hardeschijven. Ook zitten er 4 voetjes met een laagje schuimrubber eronder zodat de kast ook niet door kan resoneren in de vloer.
De kast is ook nog eens erg lciht door gebruik van aluminium en zet iets meer dan 7 kilo op de schaal.
Voor een prijs van 130€ heb ik deze kast gekocht en dit is naar mijn inziens niet heel duur in vergelijking met de concurenten.
Update 21-01-2011
Na drie en een half jaar doet de kast nog steeds waar deze voor bedoeld is. Na een klein aantal lanparty's en een paar keer nieuwe hardware is de kast nog altijd even degelijk. Hardware wisselen gaat nog steeds met een groot gemak. Genoeg ruimte om de componenten zodat je overal goed bij kunt komen. Een punt is wel dat de koelers wat meer geluid zijn gaan maken, maar dit is natuurlijk niet gek na drie en een half jaar gebruik.