Asus EN8500 GT SILENT/HTD/512M Review

Goldenflame

2GB DDR2 667mhz DC

Featureset:
DDR2 512MB 800mhz 128-bit
Engine Clock 459MHz
HD aansluiting via S-vid meegeleverd (HD compatible)
S-video, HD, DVI en VGA compatible.
2 beeldschermen aan te sluiten.

meegeleverd is:
een boekje, DVI-to-VGA adapter, HDTV-out cable en software.
Prestaties:
Volgens het boekje max: 2048x1536

Het is een prima videokaart voor fotobewerking en 3d programma's. Games kan je er ook prima op afspelen, maar niet de zwaarste.
Overklokbaarheid:

Heel erg goed te doen!!! Je krijgt er software bij geleverd die voor jou de beste prestatie er uit haalt!
Beeldkwaliteit:

Ik kan niets anders zeggen dan heel goed.
Modbaarheid:

Hij is modbaar met een cooler, standaard is hij silent (dus geen fan koeler) en werkt fantastisch qua temperatuur. met 78c na het gamen vind ik het heel erg mooi gedaan. geen geluid natuurlijk! 0Db
Driver ondersteuning:

Pluspunten

• Geen geluid! Gebruiksvriendelijk overclockbaar. Goedkoop.

Minpunten

• Geen.

Gebruikt ICM:
Pentium D 840
2GB DDR2 667mhz DC

Featureset:
DDR2 512MB 800mhz 128-bit
Engine Clock 459MHz
HD aansluiting via S-vid meegeleverd (HD compatible)
S-video, HD, DVI en VGA compatible.
2 beeldschermen aan te sluiten.

meegeleverd is:
een boekje, DVI-to-VGA adapter, HDTV-out cable en software.
Prestaties:
Volgens het boekje max: 2048x1536

Overklokbaarheid:

Beeldkwaliteit:

Ik kan niets anders zeggen dan heel goed.
Modbaarheid:

Driver ondersteuning:

Zoals gewoonlijk heeft NVidia hele goede stabiele drivers die perfect werken. Eens in de zoveel tijd komen er nieuwe uit die prestaties kunnen verhogen.
Warmte en geluid:

HIj produceert GEEN geluid, want hij heeft geen fan koeling.
De temperatuur is na het gamen 78c bij mij (ik game meestal een paar uur achtereen) dus alles perfect!
Prijs vs kwaliteit:

Het is een hele goede videokaart voor die prijs!!

Heb jij ook een Asus EN8500 GT SILENT/HTD/512M?

Ik vind 78 graden wel erg veel hoor, ik probeer mijn kaarten altijd onder de 60 te houden.
Maar ik neem ook aan dat je deze kaart niet gekocht hebt om te gamen?
Bedankt voor de review.... maar het mag best wat uitgebreider hoor ;) Geef eens wat benchmark resultaten, screenshots, een fotootje van je nieuwe aanwinst etc. Daarnaast vind ik dat je een lichtelijk partijdige indruk geeft:
Zoals gewoonlijk heeft NVidia hele goede stabiele drivers die perfect werken.
De kwaliteit van de nVidia Windows Vista drivers is, zacht gezegd, niet geheel onbetwist. Hier op T.net mag dat toch als algemeen bekend beschouwd worden...

Daarnaast vind ik ook dat 78 graden toch wel heet is... niet dat je kaart het niet kan hebben, maar hij zal op zijn minst minder lang meegaan. Vind ik best een nadeeltje noemen waard.
achja :P, ik vind het prima die 78 graden. verder gebruik ik hem alleen wat om te photoshopen en filmbewerking. en af en toe een spelletje :P
Anoniem: 249464 30 april 2008 13:48
Prima, kaartje voor een prima prijs.

Vanwege een defecte Geforce7600GS had ik met spoed een andere videokaart nodig. De ASUS EN8500GT zal dan niet zo snel zijn als zijn exotische broers, maar snel zat voor mij :)

Ook de prijs was vriendelijk: < 60 EURO.
Anoniem: 267267 26 oktober 2008 12:46
Mijn 8500GT is idle ~62 graden en na een halfuurtje gamen al over de 80, zonder overclock. Nou zal het wel aan mijn kast liggen want die is niet goed geventileerd maar hij word wel erg heet vind ik.