Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Logitech Revue With Google TV 1GB Review

+2
kramerty88 23 december 2011, 13.161 views

Logitech Revue With Google TV 1GB

Pluspunten

  • Alles is te bedienen met toetsenbord
  • Harmony app, alles te bedienen met telefoon zonder lag (via Wifi, dus geen BT-lag of IR-storing)
  • Degelijkheid van de apparaten
  • Picture-in-Picture
  • Makkelijke installatie
  • Compatibiliteit
  • IR-blaster (kast kan dichtblijven, mocht je apparaten daarin hebben)
  • Eenvoudig network-shares te benaderen en af te spelen
  • Externe HD met ondersteuning tot 2 TB (kan meer, maar zonder ondersteuning)
  • 3.1*FTP ondersteuning toegevoegd (ook een interne server)
  • 3.1*USB opslag (als een stick) nu ook voor apps
  • 3.1*Market bevat nagenoeg alle apps
  • 3.1*Snelheid van het hele apparaat is erg snel

Minpunten

  • Vrij karige featureset voor Anroidbegrippen
  • Schokkerig beeld bij scrollen
  • Zoomlag Niet meer in de 3.1 update.
  • Niet in te stellen app-volgorde
  • Geen homescreen/launcher voor widgets
  • Nog niet alles is ondersteund doordat het alleen in USA ondersteund wordt (echter is dit bekend, dus kan het niet als een echt negatieve eigenschap gezien worden) Opgelost met de workaround met SKY als provider
  • Niet alle apps uit de market kunnen geïnstalleerd worden, alleen die gereed zijn voor tablet/Google TV

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidskwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5
Design Score: 5
Inleiding
Na toch wel enige tijd geneigd te zijn Google TV aan te schaffen (ook al is het niet in Nederland), heb ik besloten mijn vriendin over te halen mij dit als cadeau te geven. Ja, zo kan het ook ;) Dus op naar het enige verkoopkanaal dat ik heb kunnen vinden dat de Revue ook daadwerkelijk op mijn deurmat legt en ik niet een retourtje USA hoef te kopen, Amazon.com. Voor de schappelijk prijs van $99,- koop je hem in Amerika, maar inclusief transportkosten/invoerheffing kwam het totaal uit op $173,82. Dus een kleine ¤125,-. Ik vond het te doen (het was tenslotte een cadeau), dus maar besteld. Vier dagen later was het pakket binnen en verorberde ik de doos om direct aan de slag te gaan met mijn nieuwe speelgoed. Druk in de weer kwam ik erachter dat ik toch iets cruciaals was vergeten... Amerikaanse stekker... Past natuurlijk niet in ons stopcontact! Dus snel naar de mediamarkt en voor ¤5,- een nieuw stekkertje opgehaald (een universeel 8-tje die in veel adapters zit, maar ik had geen meer). Gelukkig, ik kon aan de slag.

Omdat ik deze vraag vaak heb gekregen hier de info over hoe te bestellen; via deze link moet je hem bestellen bij amazon.com. Dit is de enige reseller (amazon zelf) die samenwerkt met UPS en daardoor international shipments uitvoert. Andere resellers doen dat met alleen nationaal opererende bedrijven, kortom USA only.

Materiaal
Wat zit er allemaal in het doosje:
  • De Logitech Revue
  • Het toetsenbord
  • De adpater (vergeet niet, het is een Amerikaanse stekker)
  • IR-blaster
  • HDMI-kabel
  • Installatieboekje (van welgeteld 5 pagina's...)
https://lh5.googleusercontent.com/-iZQp7kizFUI/TrgjoKh6lvI/AAAAAAAAAK0/DLccNTlKMY0/s720/IMG_20111107_192822.jpg
*klik voor vergroting

Installatie
Het installeren van de Revue ging gemakkelijk. Aansluiting zitten op handige plekken, niet te dicht op elkaar. Stekkers en pluggen gaan er dus makkelijk in. Setup moest ik nog wel even puzzelen hoe ik dit ging doen met alle apparatuur, maar vrij snel erachter gekomen dat de Revue alles kan bedienen. Dus:
  • Humax -hdmi> Revue
  • Revue -hdmi> Samsung TV
  • Revue -optisch> Panasonic HiFi
  • Linksys -ethernet> Revue
https://lh6.googleusercontent.com/-Mt1X1W53iig/TrgkChaFCOI/AAAAAAAAAK8/TgM0H_0GoGQ/s720/IMG_20111107_192942.jpg
*klik voor vergroting

Dan de Installatie van de Revue. Via een 12-stappenplan van de installatie is alles eenvoudig te installeren. Wel is een Google account noodzakelijk (redelijk vanzelfsprekend, maar toch). In het stappenplan wordt ook gevraagd welke apparatuur bediend moet worden via de remote (het toetsenbord) en hierbij maakt Logitech gebruik van de database die ze hebben van de Harmony lijn, waar mijn Samsung en Panasonic netjes instonden. Het beeld moet je nog even handmatig uitlijnen, zodat de output (1080p/1080i) perfect op het beeld komt zonder lijntjes aan de zijkant. De rest van de stappen geskipped, hierbij dienen de zipcodes ingegeven te worden om kabelaanbieders, EPG's en andere zenderfunctionaliteiten ingeladen te worden, echter omdat het alleen nog in Amerika is (en ik daar niet woon ;) ) kan ik dit niet gebruiken. Dit wist ik van tevoren, dus maakt mij niets uit.

Kwaliteit
De kwaliteit van het toetsenbord en de Revue zelf is goed. De beide apparaten zijn van stevig plastic en lijken tegen een stootje te kunnen (ik heb mijn toetsenbord al van de stoelleuning laten vallen). De kwaliteit van de toetsen zelf is ook goed, weinig kracht nodig om in te duwen, knoppen zitten op logische plekken, touchpad werkt naar behoren en het toetsenbord ligt makkelijk in de hand/op schoot.

https://lh4.googleusercontent.com/-fPCPLrECY2U/Trgu3hHQbxI/AAAAAAAAALI/JRFt_Kod0e8/s720/IMG_20111107_201718.jpg
*klik voor vergroting

Gebruik
Ik heb het apparaat nu vijf dagen in gebruik en het werkt geweldig. De functionaliteiten die aanwezig zijn werken goed en makkelijk. Tijdens het browsen op internet kun je met PIP (Picture-in-Picture) gewoon nog op een, zelf instellen grootte variërend tussen een kwart en achtste deel van het scherm, televisie kijken. De applicaties zijn op dit moment door ontbreken van de Market nog vrij karig. Een videotheek, American Sports (die ik overigens wel kan kijken), Pay-per-View (dat ook alleen in Amerika werkt) en nog een aantal internet applicaties met uiteraard de Chrome browser.

Het gebruik van het toetsenbord is makkelijk. Hierbij heb ik vooral gelet op de functionaliteit tijdens internetten. Het touchpad werkt net als bij een laptop, maar mijns inziens wel wat scherper. Omdat hier geen specificaties van bijstonden is dit puur een gevoel. Via het toetsenbord kan ik ook alle functies van mijn TV en Hifi gebruiken (door de installatie van de apparaten), dus ook instellingen wijzigen zonder daarvoor de remote van beide apparaten nodig te zijn.

Internet
Het internetten zelf is nog wel wat over te klagen. Door de huidige softwareversie Android 2.1 is de JIT-compiler nog niet aanwezig. Pagina's laden snel en scrollen gaat makkelijk, toch is het wel schokkerig. Maar bij in- en uitzoomen van een pagina is een vervelende vertraging. Dit is meteen dan het enige punt waar ik mij aan stoor en zal (volgens Logitech) met de update naar Honeycomb verholpen moeten zijn. Deze update moet als het goed is een dezer dagen komen. Wanneer dat het geval is zal ik mijn review hierop updaten.
* probleem verholpen in 3.1, zie updatelijst

Functionaliteit
Dan nog een zeer belangrijke USP. Logitech heeft voor Android telefoons een app gemaakt, waarbij de telefoon via internet contact maakt met de Revue en zo ook alle apparaten kan bedienen. De revue beschikt namelijk over een losse IR-blaster (dit werkt dus ook als je alle apparaten achter een dichte kast bewaard) en bedient samen met de twee IR-blasters op het apparaat zelf alle andere apparaten aangesloten op de Revue. De app werkt via Wifi (dus geen BT of IR). Dit betekent dat ik door het hele huis mijn televisie kan bedienen, het bereik veel beter (dan bijv. BT) en de verbinding razendsnel is. Daarnaast kun je via de app ook de Revue zelf makkelijk bedienen door aanwezigheid van de touchpad op het scherm (je telefoon wordt touchpad), de pijltjes toetsen en een toetsenbord. Dit werkt, in tegenstelling tot het in- uitzoom verhaal, totaal zonder lag.

Via de app op je telefoon kun je (nu nog niet...) ook je tuner bedienen om zo programma's op te nemen, in te programmeren, eigenlijk alles wat je nu met je tuner doet zodat je (straks...) alleen je telefoon nog nodig hebt om alles in huis te bedienen.
Let wel... Straks... Waarom straks? Op dit moment kan de Revue alleen het televisie signaal doorsluizen naar het beeld, maar kan deze de tuner niet bedienen. Voor deze installatie zijn namelijk provider gegevens nodig die alleen zijn in te laden met de voorgeïnstalleerde providers (en het is nog niet in Nederland). Ook dit was bij mij al bekend en ik stoor me hier niet aan, ik wacht netjes tot begin 2012 (volgens T.net nieuws komt Google TV dan in Europa).
* workaround gevonden, zie updatelijst

Overige Features
Op de achterkant zitten twee USB-aansluitingen waar een externe HD, mediacenter of USB-stick aangesloten kunnen worden die vervolgens via het Logitech mediacenter afgespeeld kunnen worden. De ondersteunde bestandstypen heb ik nog niet gevonden, maar het lijkt erop dat de grootste standaarden ondersteund worden. Daarnaast wordt door Logitech een grootte van 2TB ondersteund. Groter is mogelijk en schijnt te werken, maar wordt niet door Logitech ondersteund. De HD moet echter wel in FAT16, FAT32 of NTFS geformatteerd zijn.

Edit:
Ondersteunde bestandstypen (met dank aan: michielbaert !)
Audio:
  • MP3 - MPEG-1 Layer 3
  • MP4 - AAC
  • M4A - AAC
  • OGG - Vorbis (Only when a USB device is connected to Revue)
  • WMA
Video (Currently in Beta):
  • MKV - H.264/AVC
  • FLV - H.264/AVC, H.263
  • MTS/MT2S/TS - H.264/AVC
  • AVI - H.264/AVC, DivX MPEG4, XVid MPEG4
  • MOV - H.264/AVC
  • MP42
Images:
  • JPG
  • PNG
  • GIF
  • BMP
Conclusie
Voor de innovators onder ons die graag iets willen hebben wat de rest "nog" niet heeft is dit een top apparaat. Op de zoomlag en het licht schokkerig scrollen na heb ik geen nadelen kunnen vinden, behalve dat veel dingen nog niet ondersteund worden. Dit is echter bekend omdat het officieel ook alleen nog voor Amerika bedoeld is. Dus mocht je, na het lezen van deze review, bereid zijn om ¤125,- te spenderen om een van de eersten te zijn... Houd hier dan rekening mee.

Post Scriptum
Als de update naar Honeycomb komt zal ik de review uitbreiden met de toegevoegde functies en verbeteringen.

Update 11-11-11
Op verzoek van Polster (hieronder) ook de networkshare mogelijkheid. Vie de Logitech Network Player kun je alle op het netwerk aangesloten apparaten benaderen (mits gedeeld) en afspelen. Dit werkt bij zowel mijn laptop als mijn vaste pc. Echter kan het geen ftp servers afspelen, zoals de ingebouwde ftp op mijn Humax. Voor mij is dit niet erg, omdat ik dit via de tv wel gewoon kan (de standaard wijze), maar mocht je een ftp server hebben waar je al je films/muziek op hebt staan zal dit wel vervelend zijn.

Update 13-11-11
- Zender wisselen kan inderdaad niet. Normaal zou dit via de IR-blaster gaan, maar om die in te stellen moet je de zipcode invullen zodat de Revue de zenderinformatie kan ophalen (lees: welke kanalen hij moet inladen). Aangezien de eerste stap zipcode is en je zenderinformatie niet handmatig kan invoeren kun je ook niet een STB apparaat selecteren en dus heeft de Revue niet de beschikking over de juiste IR signalen.
Het is me gelukt om toch de Humax ingesteld te krijgen. Voor andere Revue gebruikers: Ik heb de Revue ingesteld op ZIPcode 10010 en provider SKY. Dit is de eerste provider die geen zenderinformatie meestuurt, waardoor nu alle functies werken. Volgens Logitech/Google woon ik nu ergens in NY city ;).
Mijn afstandsbediening is nu totaal overbodig geworden, omdat de remote (toetsenbord van de Revue) alle apparaten bedient en de app op zowel mijn als mijn vriendin haar telefoon nu ook alles kunnen bedienen.

Ik ga vandaag de applicaties verder bestuderen om te kijken welke mogelijkheden er nu zijn, omdat ik in de USA woon ;)

Update 14-11-11

Screenshots van de Harmony app toegevoegd.

Extra functionaliteiten door het ingesteld staan als bewoner van de USA vallen redelijk tegen. De meeste geïnstalleerde applicaties zijn betaalde diensten voor video/podcast streaming, of films huren. Het enige echte voordeel dat ik hiermee heb gekregen is dat ik nu ook de Humax tuner kan bedienen met het toetsenbord en mijn telefoon. Dit werkt overigens vlekkeloos alles functies die op de afstandsbediening zitten (EPG/Media/List/Favorites/Teletekst etc.) staan al voorgeprogrammeerd en mocht er nog iets missen, kune je zelf toetscombinaties instellen.

Update 18-11-11
Even een lekkermakertje gekregen van Logitech:
As you may have heard, the new version of Google TV was announced on October 28. A free, automatic upgrade of Google TV with Android 3.1 will be coming soon to your Logitech Revue.

With this update, you will enjoy unprecedented entertainment choices. Whether it’s your favorite show, movie, YouTube video, or the latest app from the Android Market, Revue will bring it to your HDTV seamlessly:
  • The Android 3.1 update to Logitech Revue with Google TV will improve your overall user experience, including the home screen, which will be more intuitive, easily customizable, and designed to get you as quickly as possible to where you want to go.
  • Logitech Revue with Google TV with Android 3.1 will still give you Google Chrome for powerful search on your HDTV. But, since many video sites use Adobe Flash, Google TV will now come with Adobe Flash player version 10.2.
  • Google TV with Android 3.1 will also give you an updated TV & Movies app that provides one place to browse for shows and movies based on what you want to watch, wherever they are playing: including live and On-Demand TV shows, and On-Demand movies. If you choose, these recommendations can be personalized for your tastes.
  • The Android 3.1 update to Logitech Revue with Google TV will give you Android apps from the Android Market on your HDTV.
  • At the time of the Android 3.1 update, there will be around 30 apps optimized for the TV, with hundreds of others built for mobile devices that will work on the TV.
  • With more apps added all the time, Revue will be your living room’s fastest growing entertainment hub.
Logitech Revue with Google TV with Android 3.1 will include an improved Logitech Media Player experience, which will deliver smooth access to your personal content, including photos, downloaded music files and home videos that are stored on a USB drive or a DLNA-compatible media server on your home network.
  • Turning your PC or Mac into a media server will be made even easier with our free Logitech Media Server software.
  • Just download and install this server software onto your computer, and you will make it simple for Revue to access your stored media over a wireless or wired network.
  • The software will also help organize your media – making it searchable through the Quick Search Box on Google TV. Then, your libraries of music, movies and photos will only be a few keystrokes away.
  • Revue also works with many other popular third-party DLNA media servers to access networked media content.
Nu nog wachten op de daadwerkelijke release van Logitech.

En daar is de update!
http://tweakers.net/nieuw...iaspeler-uitgebracht.html

Voor de geinteresseerden, ik moet de review een paar dagen uit stellen. Door omstandigheden even heel druk en geen tijd om het uitgebreid te reviewen. Ik hoop dit weekend er de tijd voor te hebben... Ik zal het nog mooier maken ;), nog heel even wachten dus

Update 11-12-11
En daar is hij dan... De 3.1 update review!


Laat ik allereerst beginnen met een dank aan Logitech dat ze ondanks dat het product geschrapt is ze wel de update verzonden hebben. Dit lijkt niet meer dan logisch, maar er zijn genoeg bedrijven die het niet doen.

Browser verbetering
Dan de update; Laat ik beginnen met hetgeen wat mij het meest opvalt. De Chrome browser. Waar ik bij de eerdere 2.1 versie de scroll- en zoomlag als grote minpunten heb genoemd, zijn de verdwenen. Het scrollt niet zo snel en soepel als een pc, maar dat verwacht ik ook niet. Deze verbetering maakt mij zeer gelukkig, want stiekem ergerde ik me er iets meer aan dan ik in eerste instantie dacht. Nu kun je internetten als op de computer, letterlijk, want het verschil is minimaal - hoewel zichtbaar - en niet ergerlijk.

Market
Dan waar iederen natuurlijk op hoopt. De android market... Niet alle apps staan in de market, dit is omdat Honeycomb een tabletformaat is en dit geldt ook voor de Revue. Je vindt dus dezelfde apps als op een tablet, niet een telefoon. Dit zijn er echter meer dan genoeg om je dagelijkse behoeft te vervullen (al kan ik natuurlijk niet voor iedereen spreken ;) )
Op de Revue is sinds de update een ruimte beschilkbaar van 468 MB op de interne opslag. Honeycomb en de software van de Revue zijn dus verantwoordelijk voor iets meer dan de helft van de 1 GB in beslag neemt. Persoonlijk vind ik 468 niet genoeg voor alles wat ik wil installeren, dus is de volgende feature zeer handig. De apps kunnen, net als alle androids sinds 2.2, nu opgeslagen worden op een externe SD kaart. In dit geval is dat een usb-stick van 16GB, wat voor mij meer dan genoeg is. Ik stream de rest wel via het netwerk dus grotere opslag is voor mij overbodig.

Apps
De apps die ik op dit moment heb geïnstalleerd werken makkelijk. Het grote verschil met een tablet of een telefoon is het missen van een "bureablad", datgeen waar je zelf je widgets en apps op zet in de volgorde die jij wil. Je moet nu altijd naar "alle apps" om vervolgens door de hele waslijst van apps heen te scrollen en te zoeken naar de app die je wilt starten. Echter kun je wel snelkoppeling toevoegen aan toetsen op het toetsenbord (zo is FN + T de snelkoppeling naar Favorieten-> T.net :9). Toch betekent het missen van een degelijk homescreen ook dat je geen widgets kunt instellen. Dit vind ik zeker met de hoeveelheid apps/widgets heden ten dage zeker een gemis.

Conclusie
De update heeft veel goed gedaan het apparaat zeker veel verbeterd, de meeste kleine minpuntje en de grote zijn weg. Het enige wat overblijft is mijns inziens toch een gemis; het niet hebben van een launcher/homescreen. Dit betekent dat er geen widgets ingesteld kunnen worden en er de app-volgorde niet in te stellen is. Als er een ontwikkelaar een goede launcher ontwikkelt zijn er wat mij betreft geen minpunten voor de Revue. Ik verwacht dat dit gaat gebeuren, omdat de meeste tv makers nu met GTV komen en er dus ook meer apps zullen verschijnen.

Als er requests zijn van foto's/screens die er per sé bij moeten. Zet het alvast in een lief berichtje, hieronder en dan zal ik het proberen toe te voegen! O-)

update 21-12-11
Erachter gekomen dat de fijne Launcher Pro, die ik ook op mijn GalaxyS II gebruik, ook werkzaam is op de Revue. Voor de apps werkt dit overigens niet heel fijn, je moet namelijk de muisknop ingedrukt houden en swypen, waar je dat op de telefoon met één vinger doet, maar waar het mij om ging is dat widgets nu werken. Ik heb mijn belangrijkste widgets ingesteld en met een simpele druk op de "home-knop" zie ik nu alles wat ik in een oogopslag wil zien.
Daarnaast heb ik met shortcuts en snelkoppelingen naar de meerdere screens het swypen niet echt nodig (ik doe alles met die shortcuts en kliks) dus is dit nu mijn standaard launcher. Ik hoop nog wel dat er een developer is die het toegankelijker maakt, maar als tussenoplossing is het voor mij zeker een geschikte.

Gebruikt in combinatie met:

  • Samsung LE-A756 Series LCD TV
  • Panasonic SC-PT470
  • Linksys WRT-610n
  • Humax IHDR-5050c

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Logitech Revue With Google TV 1GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (66)

Wijzig sortering
What media formats are supported on Logitech Media Player?

The Logitech Media Player supports many different file types, including:

Audio
MP3 - MPEG-1 Layer 3
MP4 - AAC
M4A - AAC
OGG - Vorbis (Only when a USB device is connected to Revue)
WMA

Video (Currently in Beta)
MKV - H.264/AVC
FLV - H.264/AVC, H.263
MTS/MT2S/TS - H.264/AVC
AVI - H.264/AVC, DivX MPEG4, XVid MPEG4
MOV - H.264/AVC
MP42

Images
JPG
PNG
GIF
BMP
Dankje voor toevoeging, ik zet ze in mijn review!
Ik ben sinds 2 dagen ook googleTV aan het verkennen:)
Met dank aan deze review snel veel te weten gekomen!

Ik vind het over het algemeen mooi werken, maar toch wel aan de trage kant..
Nog een paar opmerkingen/vragen:

1 Je geeft aan dat er geen widgets ingesteld kunnen worden op het homescreen.. (Daarvoor gebruik je nu launcherpro). Echter kun je toch in het homescreen op 'menu' drukken en dan 'adjust home screen' om vervolgens 'add widget' te kiezen..?

2 Ik heb veel apps die ik niet kan installeren vanwege 'niet in uw land beschikbaar' (o.a. de google tv remote op mijn mobiel, en een aantal apps op de revue box) Hoe heb je dat opgelost?

3 Welke mediaplayer is aan te raden? Ik vind namelijk de logitech media player niet echt ideaal/overzichtelijk werken.. (Zelf heb ik aVia geprobeerd en GTVbox)

4 Bij mij wordt er bij .mkv bestanden geen geluid afgespeeld... :?

5 Gewoon Gmail en Calendar en dergelijke moet via de browser?

6 Is er een optie/app waarbij een screensaver inbranden voorkomt, maar nog wel de muziek laat doorspelen?

[Reactie gewijzigd door Pimpam op 4 januari 2012 13:38]

Ik ben sinds 2 dagen ook googleTV aan het verkennen:)
Met dank aan deze review snel veel te weten gekomen!

Ik vind het over het algemeen mooi werken, maar toch wel aan de trage kant..
Nog een paar opmerkingen/vragen:

1 Je geeft aan dat er geen widgets ingesteld kunnen worden op het homescreen.. (Daarvoor gebruik je nu launcherpro). Echter kun je toch in het homescreen op 'menu' drukken en dan 'adjust home screen' om vervolgens 'add widget' te kiezen..?

2 Ik heb veel apps die ik niet kan installeren vanwege 'niet in uw land beschikbaar' (o.a. de google tv remote op mijn mobiel, en een aantal apps op de revue box) Hoe heb je dat opgelost?

3 Welke mediaplayer is aan te raden? Ik vind namelijk de logitech media player niet echt ideaal/overzichtelijk werken.. (Zelf heb ik aVia geprobeerd en

4 Bij mij wordt er bij .mkv bestanden geen geluid afgespeeld... :?

5 Gewoon Gmail en Calendar en dergelijke moet via de browser?
Mooi om te horen dat je wat aan mijn review hebt gehad ;), ik zal je vragen zoveel mogelijk beantwoorden.

1. Heb ik zelf niet eens ontdekt |:( Zal ik ook eens uittesten! Dank voor de tip ;)

2. Mijn telefoon heb ik geroot, dan kun je via "Market Enabler" een land selecteren waar je je market op in wilt stellen. Vul hier USA in, download de app en zet hem weer terug op NL. Werkt dan wel gewoon. De apps op de Revue heb ik nog niet allemaal weten te omzeilen (die heb ik niet geroot en voor Market Enabler is root nodig). Er is wel één manier die ik heb gevonden, maar dat is een beetje omslachtig: Download de app op je telefoon -> maak er via APKoptic (ook een app) een .apk bestand van -> plug je telefoon met USB in Revue en installeer de app of upload naar dropbox en installeer via download op de Revue (zie filmpje onderaan).
Zo werkt het met bijna alle apps (ook degene die zeggen dat het niet gedowload kan worden). Alleen de speciale GTV apps niet, want die kunnen niet op telefoon gedownload worden. Maar die kunnen dan wel weer rechtstreeks.

3. Ik gebruik een aantal, de Revue app zelf, GTVBox player, Plex for android en nog eentje, maar die ben ik even kwijt.

4. Hmmm :? bij mij wel, via een andere app ook niet?

5. Nope, gewoon via de app. APKoptic wederom gebruikt. Overigens ook weer via USB of dropbox installeren. Echter vind ik op de Revue deze beter werken: https://market.android.co...wyLDEsImNvbS5mc2NrLms5Il0.

Hier een instructiefilmpje over het side-loaden (off market) van apps:
http://www.googletvforum....oogle-tv-3.html#post17952

Hier nog een lijstje met handige apps btw ;) :
http://www.googletvforum....rking-apps-google-tv.html

[Reactie gewijzigd door kramerty88 op 4 januari 2012 14:10]

Kan deze ook network shares benaderen en afspelen? En dan niet via DLNA.
Nog niet getest, zal ik vanmiddag doen en dan laat ik het weten.

Edit: Volgens de media player kun je van alle aan het netwerk aangesloten apparatuur mits gedeeld films/video/foto's afspelen. Ik heb zelf geen NAS en geen tijd om een beschikbare drive te maken op mijn pc (morgen ga ik hier voor zitten en laat ik ook hiervan een uitgebreidere review zien). Het ziet er wel naar uit dat dit mogelijk is, maar morgen weet ik het zeker.

[Reactie gewijzigd door kramerty88 op 8 november 2011 18:20]

Bedankt nog voor de update. Maakt het een erg interessante media player.
@ kramerty88,

Volgens mij klopt de link in je review niet meer als ik het goed zie. Deze verwijst namelijk alleen naar een toetsenbord, zonder revue.. (link )

http://www.amazon.com/Log...TF8&qid=1321223527&sr=8-1

is denk ik de juiste..
De link is verandert inderdaad, maar die jij hebt is helaas niet de juiste ;) Die verscheept namelijk niet naar nederland.

http://www.amazon.com/Log...TF8&qid=1325414575&sr=8-2

Deze wel. (is de refurbished dus ook nog eens stuk goedkopere) :*)
Daar heb je gelijk in,

Deze (refurbished) heb ik de 30e besteld, en ben m nu aan het installeren :)
Welke app gebruik jij op je android telefoon, een versie die ik op het net hebt gevonden ziet mn revue niet. Of zit er ergens een instelling in de revue om 'herkenbaarheid' te activeren?
Je moet Google TV Remote hebben... (niet in de Play Store verkrijgbaar)

Mocht je meerdere netwerken hebben, dan is het wel van belang dat ze beide op hetzelfde draadloos netwerk aangesloten zijn. Op je telefoon klik je connecten aan, en vervolgens komt er op je Revue een bevestigings-popup


Edit: Wordt de Revue box straks ook instelbaar voor zenders in Nederland, of moet je dan de nieuwe Sony googleTV hebben?

[Reactie gewijzigd door Pimpam op 7 augustus 2012 20:36]

Deze staat wel in de app store, maar alleen in de US app store. Dit is via "MarketEnabler" in te stellen mits je telefoon geroot is.

App van Logitech werkt beter trouwens:"Logitech Harmony® for Revue"

Als je dit hiet hebt, of marketenabler niet kunt vinden stuur me dan een PM dan zal ik de apk omzetten en toesturen.
gelukt! Is de chrome browser nog wat te tweaken? die zwarte balk telkens onder met url is best storend...
Gebruik je de Logitech Harmony for Revue app nog steeds?

Ik kan deze nl niet vinden/krijgen sinds ik m'n telefoon niet meer geroot heb..

Is het jou of iemand anders al gelukt om de Guide voor nederland in te stellen op postcode nu GoogleTv ook in Nederland is via Sony?
Mochten er verzoeken zijn voor toevoeging, laat het horen.
Het lijkt mij een erg mooi kastje, echter nog een paar (mogelijk domme) vragen:

- Er wordt beschreven dat de tuner niet bediend kan worden? Maar kun je dan ook niet van zender wisselen? Dit gaat toch gewoon via de IR blaster?

- Is de ingebouwde wifi snel genoeg voor het afspelen van video?

- Ik heb op dit moment nog een tuner van canal digitaal zonder hdmi... Dit is dus niet aan te sluiten op de revue?
Zo dom zijn de vragen niet ;)

- Zender wisselen kan inderdaad niet. Normaal zou dit via de IR-blaster gaan, maar om die in te stellen moet je de zipcode invullen zodat de Revue de zenderinformatie kan ophalen (lees: welke kanalen hij moet inladen). Aangezien de eerste stap zipcode is en je zenderinformatie niet handmatig kan invoeren kun je ook niet een STB apparaat selecteren en dus heeft de Revue niet de beschikking over de juiste IR signalen.

- Hij beschikt over een N adapter en kan makkelijk een 1080p film streamen. De maximale bitrate weet ik niet exact.

- De Revue beschikt alleen over hdmi aansluitingen, dus tenzij je iets kan vinden/weet kun je de tuner inderdaad niet aansluiten (ik weet ook niet of er omvormers zijn).

Krijg je van Canal Digitaal niet standaard een nieuwe tuner met hdmi? (anders heb je toch ook niets aan alle digitale zenders/HD zenders van hen)
Fascinerend apparaat.
Er gaan denk ik een hele berg van dit soort apparaatjes ook naar Nederland komen als ik deze website bekijk.
http://www.asiapads.com/index.php?cPath=190
Goede review, ik overweeg er één te kopen :) Ziet er handig uit. dank!
Zie je met de Logitech Revue ook informatie over films en tv-series die je gedownload hebt? Werkt ondertiteling (.srt) op de Logitech Revue?
De films die ik zelf heb afgespeeld hadden ondertitteling in het bestand zelf. Ik heb niet geprobeerd dit via aparte bestanden in te laden (ik neem aan dat je dat bedoelt?).

Ik zal dit weekend kijken of ik ergens een filmpje vandaan kan toveren zonder ondertiteling en deze proberen samen te voegen met een ondertitel bestand.
Ben ook nog benieuwd naar dit resultaat..


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*