Rage, PC Review

stash_nl
7 november 2011, laatste update op 7 november 2011, 844 views

Rage, PC

Rage, de nieuwe grote titel van ID software, grondlegger van de shooterindustrie.
Hier wacht menig gamer al jaren op. hier wachtten we al op toen de ps3 en xbox360 nog niet eens bestonden. Een game die revolutionair zou worden, volgende generatie en nog meer superlatieven werden ons beloofd. volgens de traditie van id software zou de game komen als ie af was (It's done when it's done) maar die traditie is verbroken want man wat een buggie, beta release k*tspel is het geworden. de drivers krijgen de schuld van de tegenvallende prestaties maar verder dan?
Gameplay
Hier had id hoog ingezet door auto's in te zetten naast het fps deel van de game

Pluspunten

• wapensysteem
  • hud
  • hoera voor wingsticks

Minpunten

• graphic settings
  • korte campaign
  • slappe bosses
  • lineaire gameplay ipv free roaming

3 van 5 sterren (Voldoende)

Gameplay
auto's die mijns inziens niet echt veel toevoegen zoals voertuigen bij bijvoorbeeld halo dat doen.
de fps gameplay is daarentegen zoals je van id verwacht goed in balans. wapens, besturing, headbobbing, hud layout het werkt zeer snel als vertrouwd en daar gaan andere games nog wel eens fout en zit je dus niet na drie weken nog steeds naar de juiste toets te zoeken voor die ene functie. pluspuntje gevonden dus(wel veel van t oude, quad damage, bfg, etc)
daarentegen is de duur van de gameplay erg kort en het einde van de campaign laat je echt gedesillusioneerd achter. geen vette eindbaas, geen megalevel maar wel een verbasterde bfg die je totaal niet nodig hebt. Jammer, een minpuntje erbij

Beeld
tsja, zolang als je stilstaat en niet te ver over de horizon kijkt ziet alles er gelikt uit maar verder...
van de banden op de voertuigen waarbij profiel gewoon een platte texture is ipv profiel totaan de billboard achtige vergezichtposters die het einde van de driedimensionale wereld verbergen. Het valt dus allemaal tegen, los van de texturepopping die door drivers komt aldus id

Geluid
ja die is goed ouwe, weinig over te melden
klinkt hier top op creative x-fi met logitech surround setje
ook op headset is het mooi in balans.

Besturing
in fps goede balans van hud, wapens, etc
in voertuig iets minder functioneel

prestaties
de dooddoener voor deze titel
Ik heb hier naar toe geleefd en mijn pc er naar toe ge-upgrade. deze titel wou ik probleemloos kunnen draaien en als je mijn systeem bekijkt zou dat toch ook moeten maar id heeft besloten dat ze zelf wel bepalen wat voor mij de beste settings zijn. de wereld ziet er uit als in mij eigen settings voor quakelive met lekker low quality textures en details ipv de supergedetaileerde wereld die mij middels screenshots van demo's was beloofd. En zelfs na de patch wordt het er niet veel beter op terwijl de ps3 versie er toch echt beter uit ziet.Ook ingame crashes komen voor en de texture popping en vsync problemen blijven mij parten spelen.

replaywaarde
ik verwacht nog wel t een en ander van id want in de game kom je vaak deuren tegen die open kunnen maar die vooralsnog gesloten blijven. Daarnaast is in het hoofdmenu wel heel prominent aanwezig de knop dlc. een en ander doet mij vermoeden dat id nog niet klaar is met deze titel(hoop t iig)

kwaliteit en stabiliteit
K*T! voor zo'n titel van zo'n studio verwacht je over de hele breedte veel meer.

prijs
inherent aan kwaliteit en stabiliteit verwacht ik rage over 3 maanden in de grabbelbak terug te vinden

al met al jammer dus.
wel het kopen waard want over een paar weekjes niet zo duur meer

Heb jij ook een Rage, PC?

Hij viel tegen begrijp ik?
Toch zou ik een review afzien van de door jouw gebruikte straattaal. (ook al heb je het gecens*reerd).

Al met al een kl*tereview
ach en over taal gesproken (want dat doen we hier op tweakers graag he)

Jouw is een bezittelijk naamwoord...

kl*tespel krijgt nou eenmaal kl*te review :)
Aan deze ene kant is het een opluchting om eens zo'n rauwe review 'straight from the heart' te lezen, maar de layout en het taalgebruik kan inderdaad iets beter. De koppen vet, consequent hoofdletter gebruik en misschien iets kortere zinnen.

De review bevestigd echter wel mijn vermoedens, de meeste online reviews zijn soms wat positiever gekleurd, maar die hebben vaak wel ultra top-notch setups en de onafhankelijk is vaak ook twijfelachtig. Als verstokte FPS single-player - ik doe vrijwel nooit aan multiplayer - wacht ik wel tot de grabbelbak ;)
Ik vond het een prima spel. Draaide soepel op mijn pc en zag er toch een stuk beter uit dan de console versies.
Met de laatste drivers is het een stuk beter te doen al.

zet wel sync aan, anders heb je behoorlijk last van screen tearing.
dus dat zat wel degenlijk in de drivers(deels anyway).

vind persoonlijk het spel wel erg op borderlands zonder de cell shade grafix lijken.
de manier dat je missies krijg.
het naar een missie gebied toe reizen.
en zelfs de shortcut uit het missie gebied na het volbrengen van de missie.
gaan allemaal op redelijk overeenkomstige manier

al is het verhaal luchtig at best.
vind ik het wel pakkent genoeg om door te spelen, zei het alleen niet uren achter elkaar
Ik heb hem net uitgespeeld. Ik vond hem niet slecht maar die opmerking over platte textures en vsync problemen onderschrijf ik wel (pc is net een half jaar oud met een ATI 7870). Ik heb op Bol ook een review achterelaten en het komt hier op neer:
  • + sfeervolle omgeving
  • + wapens
  • + niet moeilijk op 'normaal'
  • - RPG element niet aanwezig
  • - wagens: besturing is knudde; haalt de hele sfeer weg; 3th person view
Als shooter dus prima; als je een betere verhaal-RGP-sfeer wilt zou ik BioShock en S.T.A.L.K.E.R. aanraden.