LG 42LW4500 Review

appul
6 november 2011, laatste update op 23 maart 2015, 6.218 views

LG 42LW4500

Voor deze prijs koop je een tv die alle features van deze tijd bevat voor een schappelijke prijs.
Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn aankoop.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit 2D
  • Beeldkwaliteit 3D
  • Prijs
  • Design
  • Toegankelijkheid van het menu

Minpunten

• Tv niet te kantelen
  • Voor echt diep zwart moet je er recht voor zitten

Review LG 42LW4500

Het design van mijn oude televisie begon me wat te storen, het was een 3 jaar oude Samsung LE37A656 die zich ook niet meer helemaal kon meten met de huidige generatie LCD's zoals ik die zag bij anderen.

Ik zag deze LG bij wehkamp in de aanbieding, 's avonds besteld en de volgende ochtend bezorgd.

Featureset

De belangrijkste features:
  • 42" (107 cm) beeldscherm
  • Edge led
  • Local dimming (16 zones)
  • Passieve 3D
  • Trumotion 100hz
Opvallend is de afwezigheid van een ethernet aansluiting, hiervoor heeft LG de **LW5500
Deze is identiek aan de **LW4500 op de internetmogelijkheden na.

Beeldkwaliteit

In vergelijk met mijn oude CCFL LCD tv is de beeldkwaliteit fantastisch te noemen.
De kleuren en het contrast zijn ontzettend goed bij beide HD en SD content.
Het beeld is zo kleur- en contrastrijk dat goede sd en hd uitzendingen er al bijna drie dimensionaal uitzien zelfs zonder de 3D functie.
Met de LG picture wizard is het afstellen van het beeld voor iedereen simpel, maar er is een een uitgebreide isf expert mode waar je veel uitgebreidere opties krijgt voor beeldschermkalibratie
Zwartwaardes zijn super als je er recht voor zit, het neemt echter snel af wanneer je onder een hoek kijkt.

Hier een voorbeeld van het menu van de televisie, let op de vergrendelen typo.
Daaronder een voorbeeld van de picture wizard.

Natuurlijk zijn er ook nadelen, die vooral te wijten zijn aan de edge-led techniek.
zoals bijna alle edge-led televisies heeft ook deze last van onregelmatig verlichte hoeken. Gelukkig beschikt deze tv over local dimming en zijn de zwarte balken bij films ook altijd diep zwart omdat er in 16 segmenten gedimd kan worden. Ook dit kent zijn beperkingen, als er bijvoorbeeld op een zwarte achtergrond een wit logo in het midden van de tv wordt getoond zal er horizontaal ter hoogte van het logo verlichting zichtbaar zijn. Ik zal proberen hier een foto van te maken ter verduidelijking.

Edit: Hier een foto ter illustratie, houd er wel rekening mee dat hier een sluitertijd van 0,3 seconden is gebruikt en dat het er hierdoor wel stukken erger uitziet dan dat het in werkelijkheid is.
In werkelijkheid is het eerder "aanwezig" dan storend.

3D

De opvallendste feature van deze televisie is natuurlijk de passieve 3d.
Ik heb 3d half sbs bestanden gekeken via mijn mediaspeler, dit werkt echt super.
De kwaliteit van de 3d is zeer goed te noemen, ik vind het zelf veel rustiger kijken dan actieve 3d en ook is in mijn ogen de beleving beter. Ik heb de film avatar in de bioscoop gezien met actieve techniek en thuis op de LG met passieve techniek nog een keer en ik moet zeggen dat passieve techniek mijn voorkeur geniet.

Het nadeel ten opzichte van actieve 3d is dat je de helft van de horizontale resolutie verliest omdat het beeld om en om 1 beeldlijn voor het linkeroog en voor het rechteroog toont.
Dit is ook omschreven in de tweakers.net review van de LG LW650S, voor verdere uitleg over passieve techniek verwijs ik je daarheen.

Ik zelf merk het verlies niet echt omdat ik ongeveer 4 meter van het scherm vandaan zit en 42" nu eenmaal niet zo groot is. Vanaf een meter of 2 is het echter goed zichtbaar in mijn ogen.

Er zit ook 2d naar 3d conversie op deze televisie, dit is een leuke gimmick maar meer ook niet.
Verwacht in ieder geval geen wonderen of spectaculaire shownieuws uitzendingen die het ineens wél waard zijn om te kijken. Ik moet zeggen naarmate de content van hogere kwaliteit wordt dat de kwaliteit van de conversie wel toeneemt.

Bouwkwaliteit en Design

De televisie is in het echt mooier als op de productfoto's.
De afwerking is overal glanzend met een nep glazen rand en ik vind het nep metalen voetje mooi om te zien.

De voet viel me weer een beetje tegen eigenlijk.
De voet zit aan de tv bevestigd met 4 schroeven en er is geen mogelijkheid om verticaal te kantelen.

Oordeel

Dan mijn oordeel, zou ik deze televisie aanraden?
Ja, absoluut,

Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn aankoop.

Heb jij ook een LG 42LW4500?

Goede review :)
Ik ben zelf momenteel aan het twijfelen of ik voor de 42 of de 47" moet gaan : dat het een 4500 wordt is echter wel zo goed als zeker.
Mooie review, ik wil ook een 4500 kopen, maar weet niet of ik voor de 32" of 42" moet gaan. Ik gebruik hem namelijk ook als PC scherm. Ik zit er dan ongeveer 1 meter vanaf, maar als ik TV/film kijk zal het bijna 4 meter zijn dus is 32" (mijn huidige is 32") is dan nogal klein, zeker voor 3D. Maar 42" van 1 meter is denk ik wel echt groot. Ook ivm de mindere 3D resolutie.

Het plan is ook om deze in 3D te gebruiken als ik games speel. Hierbij komt nog een vraagje, is er enige inputlag waarneembaar? Want met mijn huidige samsung is er veel inputlag en ghosting te merken. Zeer vervelend bij shooters... (CSS en BF3 bijvoorbeeld)
Ik wou deze ook kopen maar ik ben toch voor de LG42lw5400 met 7 .3d brillen,
zaterdag heb ik de tv.Voor de zelfde prijs ,omdat de tv namelijk in de aanbieding is.

Goed review btw..

[Reactie gewijzigd door d1zzje op 26 juli 2024 03:39]