SuperMicro H8DC8, nForce 2200 (E-ATX, 2x S940, PCI-e, Sound, LAN, SATA II, RAID) Review

Boudewijn
11 mei 2008, laatste update op 11 mei 2008, 1.848 views

Dit bordje heb ik in october 2006 gekocht icm 2 Opteron 275's. Erg net board voor de serieuze gebruiker; voor thuisgebruik totale overkill . Reden tot aankoop was het feit dat ik graag een dual dual opteron setup wilde (2x2 cores) met PCIe en SCSI onboard. De K8WE van Tyan was oorspronkelijk de kandidaat, maar deze was niet leverbaar ivm ROHS problematiek (3 maanden op gewacht en toen was het welletjes). Qua ROI is het een heel aardig board, mits je de aanschafkosten kunt rechtvaardigen. Hiermee kom ik ook meteen op het grote negatieve punt van het board; het kost ongeveer 500 euro. Veel geld voor een moederbord. Het board presteert gelijk aan de bekende Tyan en Iwill alternatieven, niets op aan te merken. Echter wel 2 DOAs gehad voor ik...

Pluspunten

• Stabiel
  • Degelijk (haha, dit typte ik voor de 3e RMA).
  • Goede condensatoren
  • SCSI onboard
  • 3x PCI-X (2x 64 bit) + 1x PCI
  • Parallel en 2x serieel (via seriele poort kun je ook connecten met het mobo van buitenaf, zeker in een datacenter erg handig).

Minpunten

• 2 DOA's , kan een 'blue monday' zijn, maar wel toevallig.
  • En toen nog 3 RMAs... in 1.5 jaar. Baggerslecht dus.
  • Duur.
  • Socket 940; tegenwoordig is een Socket F systeem vaak sneller voor dezelfde prijs.
  • edit; en ja hoor, de 3e RMA. Wat een slechte reclame voor dat merk is het :{
  • edit 2 (3 jan) : wss de 4e RMA te pakken \o/ Het gaat goed hoor, het bord is vanochtend weer terug gekomen van RMA3.
  • edit 3: en we houden er maar mee op bij 5 RMAs.

2 van 5 sterren (Slecht)
Dit bordje heb ik in october 2006 gekocht icm 2 Opteron 275's.
Erg net board voor de serieuze gebruiker; voor thuisgebruik totale overkill .

Het board presteert gelijk aan de bekende Tyan en Iwill alternatieven, niets op aan te merken. Echter wel 2 DOAs gehad voor ik een werkend exemplaar had, de eerste keer een kapotte chipset (geen beeld of piepjes), en de tweede maal een kapotte DIMM-interface.

Hiervoor mocht ik echter het board gewoon in het distributie-center van SM om komen wisselen (wel op verzoek, daar ik er vrij dichtbij woon). Qua service dus erg netjes!

Alle drivers werken standaard met Linux, met Windows voor zover ik weet ook. Qua stabiliteit is het trouwens een prima moederbord, ik heb hem nog niet vast zien lopen (ondanks soms vrij zware load).

Het board werkt standaard alleen met een Supermicro certified voeding. Ik heb op mijn antec (trupower 550w) van de 4pins connector de ground en de 12v om moeten wisselen, omdat supermicro een alternatieve keying gebruikt.

Erg handige marketing truc....

We hebben weer een nieuwe RMA trouwens (sept 2007). Mobo wil regelmatig niet meer starten, zie forum voor meer info.

Zo, een kleine update (mei 2008): en weer een dood gevalletje. SMP problemen, PCI-X bus dood.
Na hem in januari 2008 weer stuk te hebben gehad en opgestuurd naar SM (ja ik was hem maar 6 weken kwijt.... heel tof van ze) en nu dit te hebben gezien hebben mijn hardware leverancier en ik besloten dat het tijd is om een ander model te gaan regelen bij de groothandel.
Wordt waarschijnlijk een K8WE.

Wat een rommel is dit moederbord model zeg...

Heb jij ook een SuperMicro H8DC8, nForce 2200 (E-ATX, 2x S940, PCI-e, Sound, LAN, SATA II, RAID)?

Ik zat ook te twijfelen tussen dit bord en de K8WE, maar als ik dit hoor ben ik toch blij dat ik de K8WE heb gekozen ;) Ik draai al 2 jaar met m'n eerste bordje :)

Ik heb alleen wel m'n antec truepower tot 2 keer toe naar z'n grootje geholpen.... dus ben benieuwd of jij daar ook last van gaat krijgen.
Qua betrouwbaarheid van Tyan kan ik zeggen dat ik ook niet mag klagen. Thunder K7 S2462NG met dezelfde cert. voeding al 5 jaar.

In die tijd veel Tyan's verkocht, maar een keer een rma. Betrof een Tiger K7 S2460.
Hmmm, inmiddels een jaartje of 2 later zijn er inmiddels ook 3 van mijn K8WE's naar de eeuwige jachtvelden gegaan. Dus Tyan is ook niet wat het zou moeten zijn helaas.
ik heb zelf ongeveer 10 Tyans non stop draaien.
1x DOA.

2SuperMicro's ,en ik koop het echt nooit meer. Dit is idd gewoon bar slecht voor een >500E mobo.Wilde aanvankelijk ook de Tyan, maar:
Tijd voor een update.

Bord was weer stuk, 1 november opgestuurd naar Supermicro.
Vandaag (3 januari!!!) terug gehad.

BIOS is veranderd door ze. Nu kernel panic... moet noapic aanzetten. Nog tot daar aantoe.

1: bord weigert pertinent met maar 1 cpu te starten. Ernaast staat een tyan met zelfde chipset... doet het prima.
2: bord herkent aantal dimm's niet goed (1.5 ipv 2 gb wordt door bios gezien). In de tyan ernaast wordt het mem herkend, en draait memtest goed.
3: de videokaart geeft strepen. Niet in een 2e systeem getest.

Tijd voor weer een RMA?
Weer 8 weken bij Supermicro?

Ik ben echt zwaar teleurgesteld en kan er maar 1 ding over zeggen: Supermeuk.
Dat is echt wel een tegenvaller... €500 voor een moederbord dat herhaaldelijks geRMA'd moet worden :/ En 2 maand wachten op een nieuw bord is ook niet alles...

Hopelijk krijg je na deze RMA wel een werkend moederbord...
Zit nu zelf ook te wachten op moederbord dat opgestuurd is onder RMA (Gigabyte GA-P35-DS4), weet hoe onaangenaam dat is ;)
Imo Socket 940; tegenwoordig is een Socket F systeem vaak sneller voor dezelfde prijs. niet echt een minpunt, het is een keuze die je maakt. Verder wel typerend dat er zoveel RMA´s mee gebeuren iets wat ik elders via Google niet zoveel over lees. Is het niet mogelijk dat je eigen setup dit veroorzaakt somehow?