Goede review, ik ben mede naar aanleiding hiervan van ook tot aanschaf deze notebook overgegaan. Hieronder geen complete review (ben het eigenlijk ook grotendeels eens met de beoordeling van lennartcornelis) maar mijn ervaring t.a.v. downgraden van de C2S/H naar XP. Ik denk dat ik nl. niet de enige ben die dat doet/wil doen.
Nadat een week met Vista gewerkt te hebben liep ik tegen steeds meer problemen aan waarvoor ik niet de tijd kan nemen om ze op te lossen. Daarnaast liep ik vast doordat ik voor mijn werk specifieke hardware moet kunnen aankoppelen, waarvoor nog geen Vista-drivers beschikbaar zijn.
Ik heb omdat ik deze notebook gebruik om m'n centen te verdienen en niet zie als een hobby-object besloten om te downgraden naar XP pro en daartoe een oem-licentie aangeschaft. Een probleem waar ik na installatie met XP tegenaan liep was dat Sony voor de C2S serie geen XP-drivers beschikbaar stelt. Op het Vaio-forum wordt door een Sony-medewerker gestelt dat je kunt proberen om de drivers via de sites van de fabrikanten van de diverse hardware te downloaden of om drivers te gebruiken van de C1S serie. Dat is me na veel gezoek en testen gelukt op de bluetooth-drivers na ( voor de Toshiba/Alps ugpz6 ). En bluetooth heb ik nodig voor o.m. het synchroniseren van mijn agenda met outlook.
Na uren zoeken heb ik de oplossing hiervoor gevonden op de website
www.vinsvision.com , daarop vallen te downloaden zgn. Additional Bluetooth Drivers for Microsoft Bluetooth in Windows XP SP2. Hiermee functioneert de boel uiteindelijk. Hij bevalt me nu super!
Mijn ervaring dus: super notebook, alleen uitkijken als je met XP wilt draaien (en dat willen toch nog veel mensen heb ik zo om me heen begrepen). Gemiste kans van Sony dat ze nu al geen XP drivers meer beschikbaar stellen voor deze serie!