OCZ Agility 3 120GB Review
Drie weken geleden heb ik deze SSD mogen ontvangen. Het installeren van deze minihardeschijf (2,5" is echt klein in vergelijking tot de normale schijven) was heel erg eenvoudig. Sata kabel aansluiten, stroomaansluiten en klaar.
Voorafgaand aan de windows installatie heb ik de firmware geflashed naar de laatste versie, wat erg makkelijk ging met de software van de OCZ website.
Het installeren van Windows 7 ging ook erg simpel. Mijn DVD was hier duidelijk de vertragende factor.
Het eerste gebruik was ronduit fantastisch, wat een snelle opstarttijd, en installatietijd van programma's en updates, fantastisch. Ook in spellen (oa Rage 3) is de schijf geweldig.
Pluspunten
lage prijs gedegen prestaties formaat, geluidsniveau (0db) en stroomgebruik
Minpunten
niet de snelste SSD
Waarom heb ik niet voor de iets duurdere 4M gekozen van Crucial? Dit was puur een budgettaire reden. De 4m was nog weer 25% duurder en die had ik er niet voor over. Zie je het prestatie verschil? Ja ik denk het wel. De PC van mij broertje met een 4M is sneller in opstarten ondanks dat ik meer RAM heb en een snellere processor. De Hardeschijf maakt hier het verschil. Maar het verschil van de Agility 3 ten opzichte van een reguliere hardeschijf is fenomenaal en dus op zich al een enorme upgrade.
Over 5 jaar wanneer alle technologie weer veel beter/sneller/stabieler en goedkoper is ga ik nog wel eens upgraden. Tot dan, lekker de Agility 3!
voor die paar euro meer had je tenminste wel wat meer zekerheid gehad.
@gidion, sorry dat ik niet aan je verwachtingen voldoe, maar als je het woord review opzoekt in het woordenboek zie je dat "gebruikers ervaring" dicht in de buurt komt. De volgende keer zal ik uitgebreidere benchmarks posten, als staan deze ook al zeer uitgebreid op het web.