Ik heb dit bordje gekocht icm een E6420 als upgrade voor mijn vertrouwde P4C800-E met Pentium M 780. Ik zoek altijd het meest simpele bordje, maar omdat zijn broertje (de P5K) een beetje brakke RAID support heeft werd het dus de P5K-E.
Opvallend is het zwarte PCB en de heatpipes. Geen fannetje op het bord en dat is zeker een pluspunt. Na jaren herrie wil ik eens een keer wat stilte.
Overklokken gaat zeer makkelijk en stabiel. Het bord boot vrijwel altijd behalve als je wat te ver gaat met het memory. Dan heeft hij nogal moeite om te "recoveren" uit een mislukte overklok.
Een ander nadeel is de floppy connector (ja ik gebruik nog steeds floppy's). Deze zit onderaan het bord en als ik ergens een hekel aan heb is het zo'n flatcable die strak door je bigtower gespannen staat.
Het wifi accespoint heb ik even snel getest. Werkt goed (goed signaal door 3 betonnen muren heen) en is ook in te stellen als NIC ipv AP. De antenne die erbij zit is wel een beetje goedkoop.
Verder zit er een verloopje bij voor je atx-panel connectors. Dus je ower, hddled,speaker etc steek je in een blokje. Mocht je het bord een keer eruit halen zit je dus niet weer te klooien om al die stekketjes er weer op te pielen, maar druk je gewoon het hele blokje op...
Hey, dat is grappig, op mijn P5k-e Wifi zit die connector aan de zijkant, net naast de RAM sockets. De IDE connector zit wel helemaal onderaan.floppy connector (ja ik gebruik nog steeds floppy's). Deze zit onderaan het bord
[Reactie gewijzigd door angelina op 25 juli 2024 19:49]