inleiding
Mijn U.S. Robotics A.C adapter begaf het na ongeveer 5 jaar intensief gebruik en voor een prijs van 50 euro (die zo'n nieuwe adapter zou kosten) vond ik het wel de moeite om eens te kijken naar een goedekope toekomst gerichte oplossing.
eisen
Wat ik nodig had was een router om onze huidige accespoint en switch te vervangen, een router met een aantal ethernet poorten dus. Aangezien ons huis van oppervlakte gigantische is en we nog met zeer dikke muren zitten moest het dus een router zijn die over wat bereik beschikt. Na enig zoeken kwam de WPN824 er in de meeste reviews toch zeer voortreffelijk uit. (
http://reviews.cnet.com/r...4505-3319_7-31312124.html ) Deze router beschikt immers over
MIMO technologie (Multi-In, Multi-Out), 7 ingebouwde antennes, 108Mps ondersteuning, uitgebreide beveiliging en bovendien een aantrekkelijk design.Dat alles overhaalde me uiteindelijk om deze router aan te schaffen.
installatie - fluitje van een cent
Eenmaal aangekomen en uitgepakt bleek de installatie een fluitje van een cent, de router werd aan de hand van de bijgeleverde installatie cd zonder problemen geconfigureerd in een mum van tijd en aangesloten op een andere router.
extra's - standaard
De doos was afgezien van de router karig gevuld, de voet steuntjes en een ethernet kabel zijn de enigste extra's die netgear ons met dit product levert.
draadloos bereik
De echte power bleek echter letterlijk onder de motorkap te zitten. Dan heb ik het specifiek over het
bereik van deze router, zelf in de keuken (70 meter afstand, 4 dikke muren en vol storende apparaten) had ik nog een bereik van 11Mbps.
snelheid - gericht op de toekomst
De router kan snelheden halen van 108Mbps maar daar is mijn centrino wireless technologie helaas niet compatibel mee maar ik las op het internet dat netgear als eerste door intel werd goedgekeurd voor compatibiliteit met de volgende centrino generatie wat dit des te meer tot een investering met toekomst vooruitzichten maakt . Verder beschikt de router over nog eens 5 poorten (4 lan en 1 internet poort) die zonder enige problemen werken.
design - looks cool, heeft een apple look
Op het apparaat is ,zoals te zien op de foto's trouwens, een blauwe lamp aanwezig. Deze kan echter direct aan en uit worden geschakeld.
[img=620]3vIDvJP1[/img]
customizing, controll panel
Het enige element waar ik (positief) echt van verrast was, was de controle panel. Deze bied heel uitgebreide mogelijkheden op vlak van beveiliging (firewall, virus beveiliging), monitoring van aangesloten apparaten en activiteiten (welke sites ze bezoeken), verbieden van domeinen en sites, en wlan beveiliging.
netgear garantie
Als laatste komen we bij een toch wel belangrijk negatief punt van deze router en dat is de garantie, standaard slechts 1 jaar garantie maar gelukkig krijg je bij de meeste leveranciers wel 2 jaar.
als je bereik zoekt is dit product een goede keuze voor slechts 70 euro maar als je wat meer budget hebt zou ik toch gaan voor de rangemax next wireless-N technologie van netgear omdat die als enige een certificaat heeft ontvangen van intel als zijnde N-draft
edit: ik gaf de betrouwbaarheid een goed cijfer maar deze beoordeling gaat over een product dat ik nu 2 dagen heb, de toekomst zal dus uitwijzen als netgear ook scoort met betrouwbaarheid...een ander negatief punt is dat bij iedere wijziging in de controll panel de verbinding wordt verbroken en terug hersteld...
edit 2: we zijn ondertussen een aantal maanden verder: het internet is 2 keer uitgevallen maar dat lag niet aan de netgear maar aan onze andere router die ondetussen ook al is vervangen door een linksys model zonder wireless ik ben dus zeer tevreden over de betrouwbaarheid. We zullen binnenkort met 4 laptops gebruik maken van het draadloos, als ik daar problemen mee krijg dan horen jullie wel van mij.