Logitech Chillstream Zilver Review
21 april 2009, laatste update op 17 november 2015, 3.945 views
Rapporteer
PaypmYGA waarom heb ik hem gekozht Ik heb ten eerste voor logitech gekozen omdat dit merk mij in de controller sectie in de mediamarkt als enigste een echt gevoel van kwalitiet gaf. en het zou mooi passen bij de rest van mijn logitech collectie. De chillstream heb ik gekozen omdat deze het best voldeed aan mijn eis dat hij zo veel mogelijk op een NGC controller moest lijken (analoge shoulder buttons, analoge stick links boven). lay-out De controller ligt zeer lekker in je handen. je vingers (middel of ring, ligt aan je gamestijl) passen comfortabel tussen de goedgevormde handgrepen en de behuizing van de ventilator en door het zachte rubber aan de onderkant heb je een goede grip. kgiquMML De...
Pluspunten
- ergonomie
- knoppen lay-out
- bouwkwaliteit
- Vista compattible
Minpunten
- chillstream maakt veel lawaai en kans op kramp of stijve handen
- hoge prijs, mede door bevengenoemde chillstream functie
[img=620]PaypmYGA[/img]
waarom heb ik hem gekozht
lay-out
[img=620]kgiquMML[/img]
De controller is qau lay-out voor 90% gelijk aan de kleine xbox controller en is hierdoor tip-top in orde. op de plek waar normaal de Xbox knop zit (ik weet niet wat hij op de xbox doet) is de x weggeveegt en vervangen voor een logitech logo. in de hanleiding staat dat deze knop een functie zal hebben in games die voor vista zijn ontworpen maar ik heb hier nog geen verdere ervaring mee.
Overall zit dit gamepad zeer goed in elkaar, hoe je hem ook probeert te buigen hij gaat niet kraken.
chillstream
Dan ga ik nu maar verder in op de naamgevende functie van dit product. Ik kan begrijpen dat er mensen zijn die dit zeer prettig vinden, ik ben er echter niet echt lyrisch over.
[img=620]DQi7Q7jJ[/img]
Na 45 minuten gamen moet je eigenlijk al stoppen om even je vingers weer in een normale positie te buigen, dit komt mede door het verschil in temperatuur tussen de binnenkant van je handen en de omgeving. Je kan dit vermijden of verminderen door af en toe de ventilator uit of iets langzamer te zetten.
Ook een nadeel van de chillstream functie is dat hij tamelijk luidruchtig is, hij heeft in de hoogste stand ongeveer het geluidniveau van een op volle toeren draaiende cd/dvd drive. het irritantste is nog wel de ratel die hij maakt in de eerste stand dat je bij de eerste keer aanzetten laat denken dat hij defect is, maar ze doen het allemaal.
Naast al deze nadelen heeft hij ook wel een paar voordelen. Hij zorgt bijvoorbeeld dat je je grip behoudt op de gamepad en het is gewoon heerlijk om op hete zomerdagen de uitstroomopeningen voor je gezicht te houden om deze af te koelen.
Prijs
Ik vindt de prijs wel erg aan de hoge kant liggen (ik heb er 40 euro voor neer moeten leggen bij de mediamerkt). Ik had liever gezien dat logitech dat chillstream gedoe had weggelaten zodat je voor 30 euro of minder een perfecte controller hebt, ookal snap ik de modellen politiek van logitech wel: het is toch een soort van topmodel in het gamma en die moet een beetje vol snufjes zitten, je kan tenslotte ook geen ferrari met wieldoppen bestellen.
update 30/05/2008
heb de waardering voor bouwkwaliteit naar beneden gestelt. Dit heb ik gedaan omdat hij de laatste tijd nogal kuren is gaan vertonen. Het begon allemaal met een ratel die er alleen was als de ventilator een paar dagen niet had gedraaid. Dit heeft zich verergerd zodat deze ratel bijna elke keer te horen is als deze een paar uur uit heeft gestaan.
Verder is hij nu helemaal onbruikbaar geworden. De kabel is of gebroken of zit los, hierdoor viel hij constant uit zodat het onmogelijk was om hem nog te gebruiken. Ik had hier eerst een oplossing voor door de kabel in een bocht over de controller te houden, hierdoor bleef hij nagenoeg probleemloos werken. Helaas is dit ook verslechterd waardoor dit ook niet meer werkt, dus binnenkort maar terug naar de mediamarkt voor garantie.
Update 06/11/2008
Ik gebruik nog steeds dezelfde controller die in de vorige update al kapot was. Na veel draaien, buigen, vouwen en trekken kwam er weer leven in. De draad zit er nu omheengedraaid en zo blijft hij het doen bij normaal gebruik. Ik ben van plan om de chillstream te vervangen voor een logitech G25 (stuur), dit omdat veel racespellen (90% van de spellen die ik speel) de x-as even groot wordt gezien als die van een stuur, hierdoor gooit hij continu het stuur om waardoor sommige spellen onspeelbaar worden (vooral de speed-challenges van NFS Pro Street).
Update21/04/2009
Sinds december vorig jaar ben ik de trotse eigenaar van een Logitech G25, aangezien ik de Chillstream eigenlijk alleen voor racespellen gebruikte is deze dus buiten gebruik geraakt en is hij inmiddels in mijn "rotzooi hutkoffer" beland. daarom heb ik de status van het product naar buiten gebruik gezet.