Sandisk Sansa Clip+ 2GB Zwart Review
Als je de firmware van de Sandisk Sanza Clip+ vervangt door Rockbox heb je voor € 29 een ongelofelijk goede MP3-speler in handen. Wat mij betreft maakt hij zijn #3 plaats op head-fi.org helemaal waar.
Ik heb er een Sandisk 16GB micro SDHC-kaartje ingezet en om uit te proberen een FiiO E5 koptelefoonversterker bij gekocht. Ik luister via een Audio Technica ATM-50 Monitor koptelefoon (de ATM-50s staat op #5 op head-fi.org) of een HIFIMan RE0 in ear (#6).
Pluspunten
Zeer goede geluidskwaliteit, zeker met Rockbox Intern en extern geheugen in 1 muziekdatabase Zeer goedkoop Zeer klein Zeer licht
Minpunten
Geen touchscreen
Met de ATM-50 beleef je het geluid van een prima hifi-installatie. Prachtige bas, niet overdreven. Uitstekend hoog, elk minibelletje op Keb' Mo's Keep it Simple is te horen en een zeer helder midden. Deze combinatie verslaat mijn stereo-installatie (Denon UPO-250, B&W DM-604 2S en Arcam rDac). Bij Jan Akkerman's CD Passion kreeg ik de kriebels over mijn rug.
Met de HIFIMan RE0 valt de bas sterk terug, maar dat is ook een beetje de klacht over deze in ear. De bas-boost van de FiiO komt dan een beetje te hulp. Met de equalizer van Rockbox zijn de bassen beter te krijgen, maar niet zo goed als met de ATM-50.
Omdat de E5 echt (een beetje) werkte is er nog een Cmoy OPA2227 LM4562 dual opamps koptelefoonversterker onderweg uit Australie en ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik heb nog geen flac-bestanden uitgeprobeerd. Misschien dat ik dat doe als ik een 32GB kaartje heb.
Wat kan ik nog meer zeggen dan: kopen en luisteren!!!
[Edit]
De CMoy OPA2227 LM4562 dual opamps is grandioos. Ik ervaar echt een verschil tussen 320kbs bestanden en flac. Alsof Yo Yo Ma vlak voor je op zijn cello speelt.
Ik gebruik zelf de clip niet om de speler aan een jas of zo te bevestigen, maar hij lijkt mij - zie de foto's - stevig.
Heb jij ook een Sandisk Sansa Clip+ 2GB Zwart?
Nope. Heb er nog steeds niet veel aan.
bas-r: het is een lastige kwestie. Liefst zou je een originele clip en een ge-Rockbox-te beoordelen zonder te weten naar welke je luistert. Maar dat ging helaas niet. Ik heb na het Rockbox-en een beter geluid ervaren. Ik heb nog nooit een mp3 speler met een dergelijk goed geluid gehad.
Toch nog één ding; hoe zit het met de batterijduur naar jouw ervaring?
Ik heb zelf een aantal cmoy's gesoldeerd en ben uiteindelijk op de Headstage Arrow uitgekomen. Dit is nu mijn vaste portable amp.
Ik ga eens naar de Arrow kijken. Mijn CMoy is overigens wel een bijzondere.
Heb jij al eens iets gedaan met de portable buizenamp (de K272A van Oatley Electronics.com) ???
(Oatley's bewering dat het zingen (' ringing') met een rubberen ring om de buis verdwijnt neem ik nu maar met een korrel zout.)
[Reactie gewijzigd door Domstad-Rudie op 24 juli 2024 08:25]
/u/287741/crop6219030935e22_cropped.png?f=community)