Samsung Syncmaster 226BW Zilver, Zwart Review

speeder1988
26 februari 2008, laatste update op 26 februari 2008, 11.549 views

Samsung Syncmaster 226BW Zilver, Zwart

Op welk systeem heb ik hem getest:
Proc: Intel C2D e6700 @ 3310 mhz @ 1,28) @ 30 graden idle - @ 45 graden stressed
Mobo: MSI I975X Platinum PE
Optical: NEC AD-7173S
Keyboard: Logitech G15
Mouse: Logitech G3
Waarvoor gebruik ik de monitor:
De monitor is er gelukkig 1 van de S versie.

Pluspunten

• Kleuren,
  • Helderheid,
  • Vormgeving,
  • Mooiheid,
  • Grootte (voor alle office en internet en films en game)
  • Witte letters (Samsung Syncmaster 226BW 3000:1) vallen niet op dus leiden ook niet af

Minpunten

• 1 dooie pixel maar gelukkig weer werkend kunnen krijgen en dat ene krasje wat niet goed zichtbaar is. Tsja de prijs, moet er natuurlijk altijd over blijven zeuren.

Op welk systeem heb ik hem getest:

Optical: NEC AD-7173S
Keyboard: Logitech G15
Mouse: Logitech G3

Waarvoor gebruik ik de monitor:

De monitor is er gelukkig 1 van de S versie.

Ik gebruik de monitor voornamelijk om te gamen. Zodoende zit ik natuurlijk ook gewoon in Windows waarin ik met alle Office applicaties aan het werk ben. Ook kijk ik er regelmatig wel eens een film op maar als het DVD betreft dan natuurlijk op de TV.

Wat wordt er mee geleverd:

1 x VGA kabel
1 x Beelscherm
1 x Power kabel
1 x Afdekkap voor kabels

Bijzonderheden:

1 klein krasje (niet zichtbaar) en 1 dooie pixel. De dooie pixel heb ik weer werkend kunnen maken door een paar keer met de achterkant van een schroevendraaier (pen mag ook) even een paar keer op de plek te drukken en toen werkte hij weer.

Verder is er natuurlijk ook wat ik nog nooit van gehoord had, namelijk Dynamic Contrast. Dit past het beeld dus automatisch in lichtsterkte aan. Vooral als je in Word zit of even op het Internet surft is het zeer handig dat het beeld wat minder fel wordt en wanneer je dan weer een plaatje of een film zit te kijken dat hij gelijk omschakelt naar de goede sterkte ervan.

Kleurweergave:

De kleurweergave is zo veel beter dan men CRT en vorige TFT dus hierover ben ik uitermate tevreden. Vooral de helderheid van de kleuren die naar voren komen zijn zeer goed te zien. Ik heb totaal nog niet gezien dat de ene kleur te fel uitkomt dan de ander wat mij dus gewoon weer blij maakt. Verder heb ik nergens last van.

Ghosting:

Totaal nog niks van gemerkt. Ik hoorde er wel een heleboel mensen over zeggen dat het bij hen wel allemaal voorkomt maar hier heb ik er nog niks van gezien. Hopelijk gaat het ook niet voorkomen.

Bleeding:

Te lichtjes om er boos over te worden.

Kijkhoek:

De kijkhoek vind ik groot (170 graden). Vanaf de zijkant kan je zelfs lekker een filmpje kijken. Ook al doe ik dat niet is het toch handig als je met zen tweeën een film zit te kijken.

Bouwkwaliteit:

De afwerking is zeker netjes en hij is ook lekker stevig gebouwd. Er is nog niks vanaf gebroken dus voor mij is hij perfect. Hij staat verder ook zeer stabiel op men tafel. Ook al sla ik op de tafel merk ik er niks van dat hij heel hard begint te wiebelen. Verder absoluut geen opmerkingen hierover.

Wat vind ik ervan:

Ik vind het zelf een perfecte monitor. Verder sprakeloos.

1 maand later:
Na 1 maand ben ik er nog steeds zeer over te spreken en de dode pixel is nog steeds niet terug gekomen. Nu wel de kleurinstellingen aan mezelf aangepast en dan kijkt hij echt zeer fijn.

Update:

Heel wat maanden later ben ik nog steeds tevreden met deze monitor. De dode pixel ( of lege pixel ) die ik gerepareerd had is nog steeds niet terug gekomen. Zelf nog een paar instellingen veranderd in de kleurenschema om ervoor te zorgen dat ik wel de mooiste kleuren kan krijgen.

PS: Foto's zijn nog van oude PC.

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 226BW Zilver, Zwart?

nog niets van af gebroken? :P hoe ga jij met je apparatuur om?

verder redelijke review, alleen elk punt is ietsjes kort, en ik zou de kopjes even Bold maken
Review is nu uitgebreider een aangepast.

Dit is mijn eerste review dus graag zou ik opmerkingen willen hebben over of hij goed genoeg en duidelijk genoeg is.
Ik vind 'mooiheid' een leuke positieve eigenschap :)
Heb je dat van te voren gevraagd of het van de 'S' type is? Is dat ook belangrijk om te weten? Ik denk namelijk eraan om hetzelfde beeldscherm te kopen.
Ik heb inderdaad gevraagd voordat ze gingen bestellen of ze zeer specifiek om een S versie gingen vragen. Gelukkig is dat ook gelukt.
Anoniem: 166346 28 juni 2007 17:33
Ik ga zijn kleinere broer de 206bw aanschaffen, heeft deze duidelijk verschillende versies zoals je hierboven beschrijft met de "S-Versie".
Zo ja wat is precies het verschil tussen de verschillende "versie's"
Anoniem: 223767 28 juni 2007 18:04
-Sn33ze-

Kijk hier;
geldt oook voor de 206.
Wat je vorige scherm was dat interreseert me eigelijk helemaal niks. Is wat mij betreft niet relevant voor een review van dit beeldscherm. Net als waar je em gekocht hebt, daar wordt het beeldscherm niet beter of slechter van. Wel is het inderdaad nuttig om te vermelden wat er mee geleverd werd.
Wel is het inderdaad nuttig om te vermelden wat er mee geleverd werd.
En dat kan dus weer afhangen van waar je hem gekocht hebt. :)
Die dode pixel is binnekort weer terug, wel leuk om te lezen dat je blij bent met een S panel terwijl ik een andere heb geen idee welke btw, zonder dode pixels.
Ik heb enkel last van heeeele lichte bleeding die je alleen ziet op zwart.
Door Ras, donderdag 28 juni 2007 23:00

Naar aanleiding van jouw aandachtspuntjes de review aangepast. Dank u zeer voor de kritiek.
Door blup, vrijdag 29 juni 2007 00:34

Ik heb enkel last van heeeele lichte bleeding die je alleen ziet op zwart.
Tot nu toe vanaf 2 juni al geen last van die dode pixel. Bleeding helemaal niks van te zien. Je kan zien welke versie je heb onder de afdekkap bij je kabels.

[Reactie gewijzigd door speeder1988 op 26 juli 2024 01:05]

de nieuwere versies hebben geen type aanduiding meer, het schijnt ook zo te zijn dat het alleen nog maar S pannels betreffen.