De revieuw, zegt het al, is in mijn optiek slechts een aantal opsommingen van zaken die me juist wel cq. niet bevallen aan het board. Ik ben als oud Asus gebruiker altijd tevreden geweest voor de spullen die ik krijg, gebruik en betaal. Dat is een eerst vereiste.
Daarnaast ben ik geen die-hard Casemod of wat dan ook. Ooit een keer Msi en Gigbyte geprobeerd en was werkelijk niks. maar doed dat was toen en met de kennis van nu....
Ik ben gewoon een fanatieke gebruiker die de ergernissen graag met andere wilt delen.
Wat je er vervolgens mee doet is jouw zaak.
Dan je probleem: te heet wordende onderdelen ? neen nergens last van, geen extra fans gemonteerd, ook niet op het mobo zelf. Wel op basis van eerdere ervaringen met erg warme zomers ditmaal een enorme kast aan geschaft met veel grote fans die lekker rustig lopen. En lekker geen herrie oid. Nlk. een HAF-X92
http://www.coolermaster.nl/product.php?product_id=6638). en die combinatie is erg duur, maar werkt wel goed.
Dmv het aansturen van de fans mbv een NZXT touch controller op het bureau gaat dat helemaal lekker. Alleen de processor fan wordt door het mobo gestuurd en dat is een
Zallman CNPS10-X, fan aan de achterzijde geplaatst en naar buiten toe afvoerend.
Clou is om gezien het debiet van de fans aan de ene kant ( voor) een lading lucht naar binnen te hengelen en het er aan de achterkant en boven op weer zo snel mogelijk af te voeren. daarmee maak je een soort plenum, wat op een pulserende manier de warme lucht naar buiten pompt. De fans werken de ene keer netjes met, daarna weer net iets tegen elkaar en dat proces stuurt zich vanzelf, dankzij de fan controller van NZXT.
die heb ik handmatg staan en stuurt net sommige fans iets tegen de fase in
Gemiddelde temperatuur gemeten op diverse plaatsen varieert van 23, 25 28 en max 32 graden. En dat vind ik goed zelf als de boel overklokt wordt of zwaar wordt belast.
Er draait momenteel WIn7 Os ( 64bits) op met relatief stevige zaken zoals pinnacle en adobe premiere Adobe Air, en het Adobe production premium pakket erop. Door elkaar heen en tegelijk. en datmerk je echt wel. ok qua temperatuur, die gaat dan for omhoog
en de temp controller relgelt dan tegen het maximum aan.
De gemeten temperaturen zijn met een laboratorim thermometer gecontroleerd
en wijken wel wat af, maar deze is binnen de 8%. relatief dus....
Power supply is een 700 Watt OCZ modXstream pro (80+) certified
Probleem was alleen het plaatsen van de processor fan. Asus en zalman houden schijnbaar geen rekenig met elkaars dimensies en dat geeft dus plaatsings problemen.
En ja de video kaart is nog steeds zo'n kniepermodelleke. Is trouwens voldoende voor mijn toepassingen ( HD-video) en pro morphing van video scenes en chroma key's
De wens om daar een GTX580 oid in te hangen is er nog steeds, maar die krengen zijn zo verdomde duur ! En ja dit is een beetje overdone voor dergelijk soort toepassingen.
maar ik kan zo wel weer een jaarke of 2 a 3 vooruit, daarna zie ik wel weer verder.
Ander mobo erin ander proce3ssor (ivy bridge of zo) en ga ik definitief helemaal over op ssd nu gebruik ik alleen een agillity 3 (120) gig om mee op te starten De rest is 4 maal 1 Tb (samsung F3)
Heb ik de beheofte om een of ander spellek te gaan spelen dan kan ik dat zonder al te veel noemenswaardige problemen. waarmee ik voor dit geld toch een mid range pc neerzet die zijn werk doet