2. Gebruikersreviews

Origen AE H6 zilver Review

mvds
25 maart 2008, laatste update op 25 maart 2008, 2.457 views

Origen AE H6 zilver

Na een tijd op zoek te zijn geweest naar een vervanging voor mijn Ahanix MCE301 kwam ik uit bij deze kast. Vooral de vormgeving, het USB display en de mogelijkheid om een normale ATX voeding te gebruiken spraken me erg aan.
Bouwkwaliteit en afwerking
De kast is erg goed afgewerkt, alles sluit perfect aan, ziet er degelijk uit en je zal je nergens aan openhalen oid. De houder voor de HD's en de optische drive hadden wel wat steviger mogen zijn van mij, maar ja, ze doen hun werk wel gewoon.
Inbouw- mogelijkheden

Pluspunten

• Vormgeving
  • USB display met MCE compatible IR ontvanger
  • Zit een MCE remote bij
  • Past normale ATX voeding in

Minpunten

• Geen front USB
  • Ietwat slappe HD en optische drive rackjes
  • Lastig te bereiken schroeven van de rackjes

Bouwkwaliteit en afwerking

Inbouw- mogelijkheden
De kast is vooral gericht op HTPC dus voor dat doel kan je er genoeg in kwijt. Er is geen ruimte voor een floppy of cardreader, maar ja, is dat nodig in een HTPC? Een groot voordeel van de H6 is dat er een standaard ATX voeding in past itt de H5 waar een mATX voeding in moet. Maar hier staat wel tegenover dat er een mATX mobo in moet itt de H5 waar een full size ATX bord in past.

Koelings- mogelijkheden
De kast heeft genoeg mogelijkheden om te koelen al had een intake in de buurt van de grafische kaart wel fijn geweest. Al is het maar iets van een rooster ofzo. Maar de kast heeft met z'n twee outtake fans genoeg airflow om de inhoud van voldoende frisse lucht te voorzien. Ook zit er een fan bij de HD's om deze koel te houden. Deze gebruikt wel de lucht in de kast zelf (er word geen lucht van buitenaf aangezogen)) om de HD's te koelen.

Vormgeving
Tja, het is precies mijn smaak dus ik vind de kast geweldig. Het display is erg goed af te lezen en de centrale DVD lade (alleen de lade is ook zichtbaar, en er zit een aluminium frontje bij de kast die dmv dubbelzijdige tape word bevestigd) vind ik erg mooi. Door zijn breedte (43cm) past ie goed bij HiFi aparatuur en de HiFi achtige poten zien er ook erg mooi uit..

Installatie- gemak
Tja, hier komen wel wat eigenaardigheden om de hoek kijken. Omdat je niet zo heel veel ruimte hebt in de kast is het erg lastig om sommige schroeven los te krijgen. Een extra lange schroevendraaier is dan ook sterk aan te raden omdat het lastig is om bij de schroeven van het HD rackje te komen.

En het rack voor de optische drive heeft eigenlijk wel hetzelfde probleem. Ook deze is niet echt makkelijk los te krijgen omdat de schroeven moeilijk te bereiken zijn.

Ook moet er wel extra opgelet worden bij het plaatsen van de optische drive. Als deze verkeerd gemonteerd word (te ver naar voren of naar achteren) dan kan het problemen geven met de open/close knop van de behuizing.

Functionaliteit
Het VFD is goed te gebruiken binnen MCE, de software die erbij zit (IRTrans) laat de basisinfo zien zoals de titel van de afgespeelde film/mp3 track, en de speeltijd/resttijd. Door de manier van aansluiten kan je het VFD door zijn ingebouwde IR oog ook gebruiken om de PC uit/aan te zetten. (En dan ook aan vanuit de uit stad, dus niet alleen vanuit standby) Je kan ook extra functionaliteit toevoegen aan je VFD als je FrontView gebruikt. Helaas is dat progje niet gratis, maar je kan dan wel alles aanpassen. Dit is niet mogelijk met IRTrans, de configuratie is niet aan te passen. (de tekst wat op het scherm komt, je kan wel commando's toevoegen voor de afstandsbediening.

Je krijgt trouwens ook een MCE remote erbij. Deze remote is bijna hetzelfde als de standaard MS MCE remote. Hij mist alleen één knop, en dat is de On/Off voor de tv, maar die gebruik ik nooit. Dit vind ik ook al een groot pluspunt!

Modbaarheid
Wie gaat een kast als deze nou modden?

Kwaliteit van voeding
Er zit geen voeding bij.

Prijs
Het blijft een beetje een nicheprodukt, dus tja, daar betaal je voor. Maar ik vind de prijs wel gerechtvaardigd.

Verbeterpunten
Een USB aansluiting aan de voorkant had wel fijn geweest.
En het rack voor de HD's en optische drive had wat steviger gemogen.

Heb jij ook een Origen AE H6 zilver?

Helaas heb je niks vermeld over de geluidsproductie. Is ie echt stil? Welke voeding heb je gebruikt?
Hoi, klopt, de review gaat ook puur over de kast, en aangezien het eraan ligt welke hardware je inbouwd zal ie stil zijn of juist niet :) Maar ik heb een 380Watt Antec EarthWatts erin zitten en die is erg stil.
Een cardreader lijkt me juist wel geschikt voor een HTPC ;)
Ik sluit mijn cam altijd gewoon rechtstreeks op de TV aan :) Werkt ook prima :)
Negatieve eigenschappen:
Geen front USB

Ik vind dit juist fijn dat ie dat niet heeft :P ik vind het namelijk poerlelijk als je dat soort dingen in het zicht heb een mce moet bij je audio systeem staan en dan wil je geen usb dingen of een cardreader in het zicht.