ICIDU Air Duster 200 ml Review
Deze spuitbus aangeschaft om mijn pc schoon te maken nadat ik een goede ervaring had met de spuitbus (ander merk) van mijn buurman.
Maar helaas werkt dit product niet zoals gehoopt, er zit te weinig druk achter de luchtstroom waardoor het meest simpele stof niet van zijn plaats komt. In plaats van korte pufjes werden het lange halen, waardoor de luchtstroom begon te bevriezen en ik ook nog eens sneeuw op mijn onderdelen stond te spuiten. Ik heb de bus op 4 verschillende momenten gebruikt (4 pc's) en is nu leeg. Maar in geen enkel geval had het het gewenste effect. Ook zonder het verleng rietje werkte het niet.
Dus maar weer met stof in mijn wenkbrauwen staan blazen als vanouds.
Edit: 30-09-2011
Uit sportiviteit toch nog maar eens zo'n...
Pluspunten
Geen borstel meer nodig.
Minpunten
Te makkelijk condensvorming.
Dus maar weer met stof in mijn wenkbrauwen staan blazen als vanouds.
Edit: 30-09-2011
Uit sportiviteit toch nog maar eens zo'n bus besteld. Tot mijn verbazing komt uit deze bus wel een degelijke luchtstroom. Nog steeds niet erg krachtig maar voldoende om de borstel achterwege te kunnen laten. Ook is er nog steeds vrij snel condensvorming als je te snel achter elkaar spuit.
Conclusie: Omdat het product dus wel kan functioneren is de Algemene beoordeling met 1 ster omhoog alleen de betrouwbaarheid dus 1 ster omlaag. Ook heb ik de positieve eigenschappen veranderd: was eerst Pos. - ''geen'' en Neg. - ''te weinig druk''
Ooit computers gezien met het koelblok vol puur stof?
De review is wat kort, maar ja wat kun je nou zeggen over een bus lucht. Ik weet niet wat je voor zo'n busje lucht betaald aangezien dat niet in de review staat, maar ik had er al niet echt veel van verwacht. Vraag gewoon rond in je kennissenkring of iemand een compressor heeft staan, dat is vele malen makkelijker.
Als je wel een goeie bus hebt hou dan afstand, hij is behoorlijk krachtig.
Ben wel nieuwsgierig of de tweede bus wel performed, misschien dan de review aanpassen.
Dit is een alternatief dat in dezelfde prijsklasse valt, echter is deze multi-functioneel (ook te gebruiken om bijvoorbeeld een fietsband op te pompen), milieuvriendelijk door weinig afval, en duurzaam.
Alleen werkt die bij mij wel goed, eigenlijk als een tierelier.
Ik gebruik ICIDU al een flinke tijd dus denk dat je een brakke productie bus had
@ food4thought: Het kan zo zijn dat ik een slechte unit heb gekregen inderdaad. Ik zal eens aan mijn buurman vragen welk merk hij had/heeft, want daar zat echt wel porrie achter.
Maar de review was meer om toch eens te kijken of er inderdaad meerde gebruikers waren, en wat hun ervaringen waren. Vaak zie je leuke handige dingetjes op het internet, maar niemand die dan weet of het werkt of niet.
En inderdaad: er staat een brandbaar-logo op. Voor de volledigheid even getest met een vlammetje, en inderdaad: een steekvlam!
De grote vraag is nu: waarom bevat een bus "LUCHT SPRAY" brandbaar gas? Ik had verwacht/gehoopt dat hier daadwerkelijk gewoon gecomprimeerde lucht in zou zitten.
De enige reden die ik kan bedenken is dat dit wellicht bij minder lagere druk te comprimeren is. Maar het maakt het busje wel onnodig duur, want voor een aansteker/gasbrander-hervulling betaal ik 10% van de prijs.
:strip_exif()/u/406500/Minisculegifloopedcropped.gif?f=community)
/u/100634/GoT.png?f=community)