3 dagen geleden heb ik mijn sapphire hd6950 2gb dirt 3 edition binnen gekregen ter vervanging van mijn crossfire 5770. Hier wou ik even een review schrijven over mijn bevindingen met deze kaart tot nu toe.
Verpakking:
De verpakking is gewoon goed. Hij zit goed vast in de doos zodat er niks mee kan gebeuren.

de doos is vrij standaard. Beetje normale kenmerken van de kaart enzovoort.
Inhoud:

In de doos vinden we de kaart zelf, goed verpakt in anti-statisch materiaal, en een apart doosje. In dit doosje vinden we een high speed hdmi kabel, een vga naar dvi adapter, een driver cd, een casebadge, een quick start quide, 2 molex naar pci-e voeding adapters en de dirt 3 coupon waarmee je gratis dirt 3 kan downloaden via steam.
Het uiterlijk:
De kaart ziet er bijzonder goed uit. Naar mijn mening veel beter dan de meeste andere kaarten. Hij is simpel zwart met zilverkleurige letters erop. Het PCB is blauw, dit past goed bij mijn kast

De kaart is inclusief koeling 28cm. De koeling steekt ongeveer 2cm achter de kaart uit. De kaart zelf is dus 26cm.

de 2x 6pins voeding aansluitingen zitten aan de voorkant, hierdoor past de kaart ook in de wat minder grote kasten.

Hier kun je de 6950 in vergelijking zien met één van mijn oude 5770's. Hij is toch nog wel een redelijk stuk groter en hij ziet er naar mijn mening veel beter uit.
Geluid en warmte:
Hij komt bij mij onder spellen als dirt 3 en bad company 2, beide alles op max, niet boven mijn andere fans uit. En die fans hoor ik zelfs al bijna niet terwijl de pc naast mij staat. Qua hitte valt hij heel erg mee. Ik had verwacht dat hij wel heter zou worden maar stressed gaat hij bij mij niet over de 60 graden en idle zit hij rond de 40.
Drivers:
De drivers zijn eigenlijk standaard voor de ATI kaarten. Het catalyst control center werkt naar behoren, je kunt makkelijk heel veel aanpassen. Sapphire levert hun eigen programma er ook nog bij, sapphire TRIXX, hiermee kun je eigenlijk hetzelfde als bij CCC maar TRIXX is speciaal gericht op deze kaart en dit vind ik persoonlijk toch fijner. Je kunt hiermee de fans aanpassen, de gpu core clock, memory clock en gpu voltage.
Prestaties:
Helaas weet ik niet precies welke programma's ik moet gebruiken voor benchmarks, maar ik heb met fraps wel even getest wat voor fps ik kreeg bij dirt 3 en bad company 2, weer beide op max. Bij dirt 3 kreeg ik een gemiddelde van 95 fps met 75 als minimum. Bij bad company 2 kreeg ik een gemiddelde van 85 fps met een minimum van 50 fps.
overklokken:
Ik ben hier zeer tevreden over. Ik heb hem meteen naar de clock snelheden van een 6970 gezet (825mhz en 1350 memory) Hier loopt hij gewoon soepel en stabiel mee.
Prijs:
Ik heb deze kaart voor 220 euro gekocht bij Alternate en ik vind dit zeer goedkoop voor de prestaties die hij levert. Voor deze prijs kun je eigenlijk geen betere kaart kopen.
Flashen:
Hier ben ik nog niet aan toe gekomen, maar ik wil nog proberen om hem te flashen naar een 6970.
dit was mijn review. Alle kritiek is welkom.