Ik heb de AKG K 450 gekocht omdat ik de oortjes die ik had meer dan beu was. Ze vielen steeds uit mijn oren, bij minste of geringste beweging.
Toen ik besloot om een hoofdtelefoon te kopen ben ik gaan kijken naar mijn wensen: mooi design, mooi geluid en niet al te duur (onder € 80,-). Maar het moest ook geen goedkope troep zijn en hij zou voornamelijk voor onderweg worden gebruikt dus moest ie niet al te groot zijn en makkelijk weg te stoppen.
Vervolgens ben ik gaan gaan kijken naar de kwaliteitsmerken: Bose, Sennheiser en AKG: hadden die een goede hoofdtelefoon voor onderweg? Bose viel al snel af, want te duur. Sennheiser had met de HD serie wel goede hoofdtelefoons, maar de meeste waren te groot (over-ear) of naar mijn smaak niet echt mooi.
Uitgekomen bij AKG viel mijn oog eerst op de AKG 518 DJ, maar die was niet geschikt voor onderweg. Toen zag ik de K 450 en die viel meteen bij mij in de smaak qua design. Daarna zag ik specificaties, die beter waren dan alle vergelijkbare hoofdtelefoons met een minimale frequentie van 11 Hz en een max van 29,5 kHz.
Nu zeggen specs niet alles, maar toch. Dus ik ging tot aankoop over.
Daar heb ik tot nu toe geen spijt van. De geluidskwaliteit is echt veel beter dan alle oortjes die ik tot nu toe gehad heb. De bass is voor een product dat geen DJ telefoon hoort te zijn uitstekend. Wanneer je echter naar muziek gaat luisteren dat weinig lage tonen kent zoals klassieke muziek zal je aan de equalizer moeten prutsen, anders is de bass overheersend, maar wanneer je die goed instelt zul je echt alles goed en zuiver kunnen horen. Ik denk persoonlijk dat de bass expres is overdreven, omdat de meeste mobiele apparaten daar nogal zuinigjes mee zijn. De koptelefoon lekt nauwelijks geluid wanneer je een normaal volume aanhoudt en is ook dempend voor omgevingsgeluid dus je hebt geen last van medereizigers (zij zullen niet klagen over het geluid uit jouw hoofdtelefoon en jij hebt bijna geen last van het geluid dat zij maken

Wat gebruiksgemak betreft: ongelooflijk handig ding. Zo weg te stoppen in je jaszak, zodat je niet de hele tijd met dat ding om je nek hoeft te lopen. Het draagconfort is ook prima; het klemt of drukt niet om je oren dus na een tijdje heb je niet door dat je met het ding rondloopt.
Er is een puntje op te merken in de bouwkwaliteit: de snoertjes zijn erg dun en ik vrees dat ik ze na een tijdje zal breken. Gelukkig krijg je standaard 2 snoertjes met verschillende lengte mee in de doos en kun je de snoertjes van de hoofdtelefoon afhalen.
Als afsluiting nog twee tips:
1. De koptelefoon kan ongelooflijk hard dus pas op met de volumeknop en plug hem niet in zonder het volume te dempen. Ik kon met het max volume van mijn LG (die vrij laag is met de speakers van de telefoon zelf) de koptelefoon als mini-boxen gebruiken, da's niet bij alle hoofdtelefoons aan te raden.
2. Voordat je tot aankoop van een hoofdtelefoon overgaat is het altijd handig om eens in de winkel te luisteren naar de verschillende hoofdtelefoons. Smaken verschillen en dat is ook zo met geluid.