Hallo,
Na het falen van mijn 7900GT was ik opzoek naar een nieuwe videokaart. Mijn oog viel op de 8800GTS, omdat deze goede testresultaten hadden. Ook de prijs was zeker niet slecht, omdat deze in de aanbieding was. De kaart is gekocht bij Alternate op 15 Februari 2007.
Na thuis gekomen te zijn heb ik gelijk de verpakking opengemaakt. Zowieso viel mij al op dat de doos heel klein was de kaart pastte er net in.
De meegeleverde spullen vallen ook tegen, omdat ik gewend ben dat er minimaal een spel bij zit en dat was dus niet het geval.
Lijst met geleverde extra's:
- Quick Install Guide (Engels/Duits)
- Een boekje met producten van Club3D
- Driver CD + Manual
- PowerDVD7
- 2x DVI->VGA converters
Het installeren ging eigenlijk best simpel totdat ik mijn S-ata connectors weer wilde aansluiten. De kaart zat er net boven en het was nogal een klus om de connectors weer aan te sluiten, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Alles weer aangesloten en we gaan weer verder.
Tijdens het opstarten gaf hij geen problemen en bleef hij heel erg stil. Eenmaal in windows aangekomen even naar de nvidia site geweest om de nieuwste drivers te downloaden en te installeren(ik had de oude drivers al weggeghaald).
De standaard snelheden zijn:
Overclock snelheid + CPU:
Core: 615MHz
Memory: 900MHz
CPU: 2.3GHz
3dMark2006 resultaten getest met de default configuratie.
De scores worden wel erg tegengewerkt door mijn budget moederbord geheugen en processor. Als ik deze vervangen heb zal ik de test nog een keer uitvoeren.
score voor overclock: 6860
score na overclock: 7000
score na overclock met CPU: 7942
Dit verklaard de lagere scores zonder CPU overclock. Deze kaart heeft dus zeker nog wat in zijn mars.
De kaart trekt America's Army op 1600x1200 met alles op zijn hoogst gemakkelijk met een gemiddelde van 60FPS
EDIT:
Score met Overclock videokaart en CPU