Apple Cinema Display LED 27" Aluminium, Wit, Zwart Review

8 augustus 2011, laatste update op 8 augustus 2011, 83 views Rapporteer

Ik heb deze monitor nu ongeveer een jaar. In de zomer is het wat minder, de weerspiegeling is aardig aanwezig. In de winter heb je hier nauwelijks last van. Er zijn (gelukkig) nog geen defecten en/of dode (sub)pixels.

Pluspunten

• Design is ontzettend strak
  • Geen merkbare ghosting/input lag
  • Geen dode pixels
  • Kleurweergave is zeer goed, waar ik op andere monitoren met bijvoorbeeld wallpapers pixelation in bepaalde gebieden zie, zie ik dat op de Cinema Display niet
  • Contrast/brightness is zeer (bijna té) goed
  • Heerlijk veel desktop space
  • Ingebouwde goede webcam
  • Ingebouwde prima microfoon
  • Ingebouwde relatief goede speakers, zeer netjes weggewerkt onderaan de rand van het scherm
  • 3x USB aansluitingen aan de achterkant, netjes weggewerkt
  • Wit is echt wit, zwart is echt zwart
  • De doos uitpakken is al heerlijk, Apple houd van detail en design!

Minpunten

• Duurt even om aan het beeld te wennen (glass coating e.d. gewenning heeft zeker 2 weken geduurt bij mij)
  • Letters kunnen nét te klein zijn om relaxed te kunnen lezen (heb zelf de DPI in w7 op 110% staan op 2560x1440)
  • Voet laat niet toe om de monitor hoger te zetten; ik heb er zelf een doosje van 6cm onder staan en dan pas staat hij voor mij op de ideale hoogte
  • Brightness aanpassen heb je Bootcamp voor nodig; word niet bij de monitor geleverd en niet te downloaden van de apple site. Verder werkt het voor geen meter onder Windows 7, met wat truukjes (non admin account aanmaken en daarmee bootcamp control starten) werkt het pas. Een simpele brightness slider neemt 1.5GB aan Apple software in beslag
  • Overpriced (Apple...?)
  • Heel klein beetje backlight bleeding rechtsonder/linksboven (niet storend imo)
  • Circa 2 a 3mm in alle randen (rechts, links, boven en onder) een heel klein beetje geel-neiging waar het wit hoort te zijn (alleen als ik ernaar zoek/staar, vrij moeilijk waar te nemen)

Heb jij ook een Apple Cinema Display LED 27" Aluminium, Wit, Zwart?