Na twee goedkopere koptelefoons heb ik besloten een koptelefoon te kopen die langer mee kan gaan. Na enig onderzoek te hebben gedaan kwam ik uit op de HD558, die eigenlijk net boven mijn budget zat. De ervaringen die ik erover op internet gelezen had zijn compleet terecht, het verschil in geluidskwaliteit was gewoon subliem!
Bouwkwaliteit
De koptelefoon voelt zeer stevig aan, en het snoer is ook niet te dun. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken om eventuele huisdieren die het snoer kapotbijten, die komen er waarschijnlijk niet doorheen. Wel een minpuntje: In plaats van de 3,5mm plug zit er een 6,3mm plug op en is er een verloopstekker bijgeleverd. Als ik deze gebruik komt er echter teveel kracht te staan op de jack in mijn...
[Reactie gewijzigd door Kaasrol op 22 juli 2024 13:30]
Ik ken het ICEpower geluidssysteem van Bang & Olufsen in je laptop niet, maar het ziet er naar uit dat het ietsje beter is dan een gewone onboard geluidskaart van een laptop. Ik ben wel heel benieuwd of je iets merkt zodra je de Fiio hebt aangesloten.@Chris: mijn versterker is kapot, ik heb een Fiio E7 besteld maar die is nog niet aangekomen. Ik zal mijn review nog wel aanpassen als ik hem heb, om te kijken of ik verschil merk.
[Reactie gewijzigd door Terrestraeon op 22 juli 2024 13:30]
[Reactie gewijzigd door FeaR op 22 juli 2024 13:30]
Ik ben het niet met je eens. Het geluidslek door het open ontwerp is wel een nadeel van een open ontwerp in het algemeen, maar daarmee dus ook een "nadeel" van deze koptelefoon. Ik zou het zelf ook bij de nadelen zetten, al is het maar om potentiele kopers erop te attenderen dat het niet handig is om dit ding in de trein te gebruiken. Maar goed, ik schrijf in mijn reviews altijd minimaal 8 voordelen en 8 nadelen op. Op volgorde van belangrijkheid.Beiden, open en gesloten, hebben hun voor- en nadelen. Maar om het meteen negatief te noemen is gewoon gebrek aan vooronderzoek van het type klankkast.
Kaasrol schrijft niet dat hij de koptelefoon in het openbaar gebruikt. Dat kun je hem dus niet verwijten.Om de open klankkast meteen als negatief te zetten vind ik wellicht ook meer een kwestie van geen goed vooronderzoek gedaan. Als je van te voren weet dat je de hoofdtelefoon in het openbaar gaat gebruiken dan moet je gewoon geen open exemplaar nemen.