Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 15,6" (1366x768), 500GB (hdd) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Asus K53SV-SX174V Review

+2
hardware4live 10 september 2011, 9.656 views

Asus K53SV-SX174V

Pluspunten

  • De prijs
  • Intel Core i7 2630QM
  • Is erg stil in gebruik
  • De laptop blijft cool
  • Kan er redelijk op gamen
  • Solide behuizing
  • Goede accuduur
  • Wifi heeft een goed bereik

Minpunten

  • Lage schermresolutie
  • Het ontbreken van USB 3
  • Interne speakers
  • Asus heeft de drivers niet helemaal op orde
  • Geen directe Nvidia driver compatibiliteit/ondersteuning
  • Verticale kijkhoek van het scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
Inleiding

De reden voor mij om een nieuwe laptop aan te schaffen was omdat mijn laptop van 3 jaar oud een beetje aan de trage kant was. Ik doe de studie technische informatica dus de laptop moest voor mij aan de volgende eisen voldoen: Snelle processor(i7), goed geheugen en makkelijk uit te breiden, goeie accu duur, degelijke bouw, A merk en de laptop moet niet te duur zijn. Al gauw viel het mij op dat de Asus K53SV op dit moment een van de allergoedkoopste Sandy bridge i7 laptop is. Dit was voor mij genoeg reden om deze laptop aan te schaffen. De laptop koste mij toen ik hem kocht slechts 676 euro , dus ik dacht dat is een koopje. Het uiterlijk en het schermresolutie waren de grootste minpunten aan de laptop, aangezien de laptop aan al mijn wensen voldeed vond ik dat geen reden om deze laptop niet aan te schaffen.


Inhoud
• Specificaties
• Uiterlijk en bouwkwaliteit
• Meegeleverde software
• Onder de motorkap
• Benchmarks
• Een goedkope SSD/schijfruimte oplossing
• Ondervindingen
• Conclusie

Specificaties

Technische specificaties - K53SV-SX174V:

- Processor: Intel Core i7 2630QM
- Processor frequentie: 2000 ~ 2900 Turbo MHz
- Processor L2 cache: 1024 kB
- Processor L3 cache: 6144 kB
- Werkgeheugen: 4096 MB
- Werkgeheugen max.: 8192 MB
- Werkgeheugen type: soDIMM (204pin) DDR3
- Harddisk: 500 GB 5400 rpm
- Schermdiagonaal: 15,6'' / 39,6 cm
- Schermtype: Glossy
- Schermresolutie: 1366 x 768 pixels (HD, 16:9)
- Video kaart: NVIDIA GeForce GT540M
- Video geheugen: 2048 MB, dedicated
- Geluid: HD Audio, twee ge´ntegreerde luidsprekers
- Ingebouwde webcam 0,3 MP
- Ingebouwde microfoon Verbinding

Aansluitingen:
- Wireless Network Access: 802.11b/g/n
- Wired network acces: 10/100/1000 Mbps Fast Ethernet (RJ-45)
- USB poorten: 3x USB 2.0
- Externe monitor aansluiting: sub-D VGA
- HDMI aansluiting
- Headset of speakers+microfoon
- Cardreader
- Optische drive: DVD▒RW (dual layer)
- Numeriek keypad rechts naast QWERTY gedeelte
- Ge´ntegreerde muis: Touchpad
Gewicht 2,6kg

http://fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/6d3915cf40882d5c2b75a55059e80159/Aangepast1.jpg
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/bc1f4556a678e720d198e90ac2ede207/Aangepast2.jpg


Uiterlijk en bouwkwaliteit


Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar persoonlijk vind ik de kleuren die gebruikt zijn bij deze laptop niet echt mooi. Ze hadden beter grijs en zwart tinten kunnen gebruiken, maar ja bruin is weer eens wat anders. Wat ik wel mooi vind aan de laptop is de aluminium look en de vormgeving. In het algemeen komt het uiterlijk van de laptop erg simpel over en zitten er geen toetsers en bellen aan. Alle indicators/states ledjes behalve de aanknop zitten allemaal onder het Touch-pad.

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/c664bc98a6ec2c3e9ad764129bdd4301/DSC01469.jpg

De behuizing van de laptop komt stevig over maar de klep/scherm komt nogal zwak over. Wanneer de laptop dicht is en je een klein beetje druk uitoefent op de klep zie je deze nogal gemakkelijk inbuigen. Ook komen de 2 scharnieren van de klep niet al te sterk over. Een groot pluspunt aan de behuizing is dat deze amper last lijkt te hebben van vingerafdrukken zowel op de klep als onder de klep. De laptop heeft een glossy scherm typisch voor consumenten laptops maar praktische is het niet omdat je veel meer last hebt van lichtreflectie.

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/6e0f7df7492556990aab284973885a49/DSC01488.jpg

Het toetsenbord vond ik echt even wennen want je voelt bij het typen maar weinig feedback, ook zijn sommige toetsen vrij klein maar dit went wel na een tijdje. Het touchpad werkt prettig en soepel. Ook hebben de twee knoppen onder het touchpad een prettige aanslag. Het touchpad maakt gebruik van de zogenaamde: Palm Proof Technology. Hierdoor zou het touchpad het verschil moeten maken tussen het aanraken met de vingen en de handpalm, zodat wanneer je aan het typen bent en je per ongeluk met je handpalm over de touchpad gaat de muiscursor niet beweegt. De praktijk wees uit dat wanneer de juiste driver is ge´nstalleerd dit echt perfect werkt. De muiscursor beweegt totaal niet als je met je handpalm het touchpad aanraakt.

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/7309ec582b796a33a722f8556b626e61/DSC01504.jpg


Meegeleverde software


De laptop wordt zoals tegenwoordig gebruikelijk is kaal geleverd met alleen mee ge´nstalleerde software. Uiteraard wordt er Windows 7 Home Premium x64 bijgeleverd. De overige software zijn allemaal Applicaties van Asus zelf en de bekende antivirus trial software. Het duurde niet lang voor dat ik een schone installatie had gedaan van Windows 7, dat scheelt mij namelijk meer tijd dan wanneer je alles moet de-installeren. Uiteindelijk gebruik ik nog maar 2 dingen en dat zijn de Power4Gear Hybrid Utility en The Turbo Boost Monitor application.

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/2d2186f6b125c9fd9c6d61b659669d1b/power4gear.png

Met Power4Gear Hybrid applicatie kun je heel erg simpel switchen tussen verschillende profielen: High Perfomance, Entertainment, Quiet Office, Battery Saving. Deze profielen zijn allemaal naar eigen smaak aan te passen en ik vind ze erg nuttig, en ja ik weet dat dit ook wel met Windows beheer valt te doen maar dat is lang niet zo gebruiksvriendelijk en optierijk als deze applicatie van Asus. Ook kun je via de applicatie instellen als bureaubladgadget waardoor je gemakkelijk kan switchen tussen verschillende profielen. De Turbo Boost Monitor is gewoon een bureaubladgadget waarop je kan zien wat op welke clockfrequentie de processor loopt dan krijg je een idee hoe druk die het heeft.


Onder de motorkap

Processor en grafische chip

De K53SV-SX174V behuisd de Intel Core i7 2630QM processor met vier cores. Elke core loopt standaard op 2.0 GHz en in Turbo modus kan de snelheid oplopen tot 2.9 GHz.
De Laptop maakt gebruik van de Nvidia Optimus technologie, waardoor er overgeschakeld kan worden tussen de interne HD Graphics 3000 GPU en de Geforce GT540M chip. Dit gebeurt geheel automatisch, maar dit valt ook handmatig af te dwingen door via de rechtermuisknop op een applicatie klikken en dan is hier een keuze: uitvoeren met grafische processor. Hier kan dan de keuze gemaakt worden of je de applicatie wil uitvoeren met de Intel ge´ntegreerde graphics of met de Nvidia chip. In principe heb je voor de meeste taken wel genoeg aan de ge´ntegreerde graphics zelfs wel met bijvoorbeeld HD video’s. Het voordeel is ook dat de ge´ntegreerde graphics een stuk minder vergt van de accu en de hitte productie is beduidend lager. Op het moment dat er wordt omgeschakeld naar de Geforce GT540M het opstarten van een game dan gaat warmteproductie flink omhoog. De fan gaat dus een stuk harder draaien en uiteraard wordt de accu veel sneller leeggezogen. Een nadeel van de Optimus technologie is wel dat het niet meer ondersteund wordt door Nvidai, waardoor je afhankelijk wordt van de drivers van Asus die natuurlijk achterlopen op de drivers van Nvidia. Ik heb nu de laatste videodriver van Asus, dat is stuurprogramma 268.56 en de laatste van Nvidia is 275.33, dus de GPU driver van Asus loopt altijd achter.
Een echte games chip is de GT540M niet maar het is ook zeker niet de minste, de GT540M wordt ook veel in de duurdere Asus N series gebruikt.

Houd er rekening mee dat de score van de harde schijf zo hoog is door de SSD die er door mij in is gebouwd. daar kom ik later in deze review nog op terug.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/925424925681085f39be6ae67d24c560/Prestaties%25onder%25windows.png

De foutmelding die ik krijg als ik de driver van NVIDIA voor de Gerforce GT 540M wil installeren.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/ff0a6f444a3279d58038bb5323d7ef57/NVIDIA%25foutmelding.png

Beeldscherm

Helaas heeft het beeldscherm maar een lage schermresolutie van 1366x768 pixels. Dit is zou je denken, niet meer van deze tijd bij een nieuwe laptop, maar er wordt dus duidelijk nog steeds op bespaard. Als je toch een full HD scherm zou willen dan kom je in de Asus N serie terecht. En het goedkoopste type daarvan met een Sandy bridge Core i7. De zelfde grafische chip is al gemakkelijk Ą100,- duurder. Dat was het mij niet waard. Je hebt ook alleen maar wat aan een hoge resolutie onder Windows. Op het moment dat je met full HD resoluties gaat gamen dan is de lol er gauw van af, en ben je met de nieuwere games vaak genoodzaakt om de resolutie terug te dringen om op die manier genoeg aantal frames per seconden te halen zodat de game speelbaar is. Dit bleek ook toen ik de laptop hing aan mijn 1920x1200 monitor en het met een paar games heb getest. De Kijkhoek van het scherm is redelijk goed te noemen al valt de verticale kijkhoek van scherm wel een beetje tegen. De horizontale kijkhoek is aanzienlijk beter dan de verticale kijkhoek. Voor de rest zijn de kleuren en de helderheid van het scherm zeer aangenaam.

Geheugen


Van de twee geheugen sloten is er ÚÚn gevuld met 4 GB ddr3 geheugen. Dit is toch een beetje aan de lage kant te noemen want idle gebruikt de laptop al 1,5 GB geheugen. Wanneer je meerdere dingen tegelijk open hebt staan zoal Firefox, Office etc. klimt dit al gauw naar 3GB. Als je geheugen intensieve applicaties gebruikt zoals Vmware valt het zeker aan te raden om het geheugen uit te breiden. Ook met gamen merkte ik dat de 4 GB aan geheugen al gauw volledig gebruikt wordt. Gelukkig is het geheugen niet zo duur en is er nog een geheugenslot vrij, dus een extra 4 GB is zeker een goeie optie!

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/a557c3cacf6d5c0bbc121476309f08d8/Taakbeheer.png

Harde schijf

De Harde schijf is een Seagate 500 GB met een rotatiesnelheid van 5400 rpm. Deze hardeschijf presteert redelijk goed voor een 5400 rpm harde schijf.

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/6a191237820f7c59ff3b9d438c9ec367/HD%25%25tune.jpg

Draadloze netwerk kaart

Deze presteert zeer goed, ik heb thuis een veel betere ontvangst dan met mijn vorige laptop. Ook is het ontvangst, vergeleken mijn medestudenten op school vaak een stuk beter.

Interne speakers

Op dit gebied valt echt te merken dat je hier te maken hebt met een budgetmodel. De kwaliteit van het geluid wat er uitkomt is namelijk zeer matig te noemen. Ik weet wel dat je niet te veel van een laptop mag verwachten , maar ik vond het geluid echt tegen vallen, en had er toch wel iets meer van verwacht. Er zit daadwerkelijk 0,0% bas in het geluid en wanneer je het geluid volledig open zet dan hoor je geen muziek meer maar gekrijs. Mijn vorige laptop (HP dv6720ed) presteerde op het gebied van geluid een stuk beter.

Accuduur

Mede dankzij de ge´ntegreerde graphics gaat de accu in de meeste omstandigheden een lange tijd mee. Als bijvoorbeeld de laptop alleen maar gebruikt wordt voor het serven op het web of een documentje typen dan kan de accu in de energy zuinige modus wel tot vier uur meegaan. Wanneer er wordt omgeschakeld naar de grafische Nvidia chip bij het gamen dan gaat de accu ongeveer anderhalf uur mee. Om het al zeker geen slechte prestaties voor een laptop met zoveel rekenkracht!


Benchmarks

Om een idee te geven waar de K53SV-SX174V toe in staat is heb ik een aantal benchmark testen uitgevoerd. 

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/f23938cbead845435bdc82c10e881af6/3Dmark.png

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/acb6f138a51a05d96a39a77e67768109/3DMARK%2511.png

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/261783909cb4204ed0ba37f4c9ce0c63/PCMARK%257.png

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/709b2fd53535aec1d4e1a73193efe604/Heaven%25benchmark.png

Dit zijn allemaal zeer goede scores voor deze laptop in zijn prijsklasse

Om ook een beeld te geven of je ook een beetje fatsoenlijk kan gamen met deze laptop, heb ik ook een paar benchmark testen gedaan met een aantal bekende games. Ook zijn er veel laptops met de zelfde GPU/CPU configuratie, dus de waarden van deze benchmarks gelden ook voor die modellen. De benchmark testen zijn met twee schermresoluties gedaan. De eerste met de standaard resolutie van het scherm 1366x768 en ook nog 1920x1080 met een externe monitor om een beeld te geven wat de prestaties zijn met een full HD resolutie. Voor de rest heb ik een aantal grafische settings getest afhankelijk van wat je in de game kon instellen zoals: Low, Medium en High.

In deze grafiek is duidelijk te zien dat je met deze resolutie nog prima kan spelen met de settings op Medium.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/b9db45a11497368a738363eeabc06dfc/Battlefield%25BC%251366.png

Met deze schermresolutie is kun je alleen prettig gamen met de settings op Low (wat er echt niet uitziet!)
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/140cbd47090cbbac6f175eb4aa21c26a/Battlefield%25BC2%251920.png

Met de settings op Low is het net speelbaar. Met hogere settings kreeg ik last van framerate drops.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/20ff2daecc30fa4bac32e1c703b85ba6/Crysis%252%251366.png

Deze grafiek spreekt voor zichzelf.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/7dc98b7e7eaa9312f7b5d2109374a363/Crysis%252%251920.png

Far cry is uiterlijk op High nog goed speelbaar.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/ad107034d77ae504f0ac5eff42c912bf/Far%25cry%252%251366.png

1920x1080 settings op Low is speelbaar maar niet aan te raden.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/a382dcd07ef5622327d4837b0dd60036/Far%25cry%252%251920.png

Starcraft had regelmatig last van framerate drops, waarvan mij nog steeds niet duidelijk is waarom aangezien er hele goeie framerates worden gehaald. Mogelijk licht het aan het werk geheugen want deze zat continu tegen de Max (4GB) aan.
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/4bbb06bc81529d2a70815dc2c36aae83/Starcraft%252%251366.png

Hier weer het zelfde probleem. buiten dat zou de game het prima moeten doen onder 1920x1080 met de settings op Medium
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/585623bf917c790676bfdb00aeeefee1/Starcraft%252%251920.png

Om het al is het natuurlijk geen game laptop maar deze resultaten tonen aan dat je met deze laptop redelijk kunt gamen gamen met de schermresolutie van 1366x768 pixels. Deze benchmarks tonen ook aan dat laptops die de zelfde GPU/CPU hebben, maar met een full HD schermresolutie de nieuwere games toch niet aankunnen op HD resoluties. Daar hoef je het dus niet voor te doen.

Een goedkope SSD/ schijfruime oplossing

Als je toch graag een SSD kwijt wil in je laptop, maar je houd ook wel van aardig wat opslagcapaciteit dan is er een goedkope oplossing voor namelijk: een universele HD caddy. Ik heb via eBay een universele HD caddy gekocht voor zo’n Ą7,- dit is een adapter die het mogelijk maakt om een 2.5 inch harde schijf of SSD in plaats van de DVD drive te doen. Hierdoor kun je in plaats van maar 1 harde schijf nu ineens 2 kwijt. Ik heb er nu een Intel postsville 80 GB inzitten voor het OS/applicaties en de meegeleverde harde schijf van 500 GB voor de data. Uiteraard zou je ook heel goed kunnen kiezen voor een SSD van 60 GB die rond de Ą80,- liggen. Op deze manier kun je dus voor rond de 90 euro een geweldige upgrade doen zonder in te hoeven leveren op de schijfruimte. Natuurlijk komt er wel het nadeel bij kijken dat je geen DVD drive meer hebt. Maar ik doe alles met images en ISO’s hierdoor wordt de dvd drive overbodig en het installeren van Windows of andere OS’en is prima te doen met een bootable USB-stick. Ook zou je eventueel een portable DVD drive kunnen gebruiken. Nu start mijn laptop op binnen 12 seconden en voelt aan als een high-end laptop. Hier door heb ik het beste van twee werelden, een SSD en nog 500GB opslagcapaciteit.

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/32a58da4ed0d7896a14ca890945d9d05/DSC01513.jpg

http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/04/77e3487ffe3f1f0cee4d3b46981a40f0/DSC01517.jpg

Ondervindingen

Ik ben ook tegen wat problemen aangelopen. Zo heb ik de laptop opnieuw ge´nstalleerd en daarna wou de officiŰle driver van Asus voor de touchpad niet meer functioneren. Daardoor kan ik niet meer scrollen of pinch zoomen met het touchpad. Ik dacht eerst, ik kijk wel even op het forum van Asus maar daar heb je niet eens een categorie notebooks. Ook zijn er enkele Fn toetscombinaties die van af het begin (out of the box) al nooit hebben gewerkt zoals: de wireless on/of het touchpad uitschakelen. Ik heb uiteindelijk maar contact met Asus hierover gezocht waarop ik redelijk snel al een reactie kreeg. Het bleek dat de twee drivers die staan onder mijn type K53SV niet allemaal correct zijn. Ik heb namelijk een link in mail van asus gehad waarop hele andere drivers stonden. Na ze ge´nstalleerd te hebben bleken deze wel juist te werken. Alle Fn toetscombinaties werkte en ook het touchpad werkte weer correct. Het frappante is dat op de site van Asus de touchpad driver van de K53SV van Synaptics is en de driver die wel correct werkt is van ELAN. Kortom Asus heeft blijkbaar foute drivers staan voor het type K53SV, al zou het mij niet verbazen dat dit geld voor de andere types K. Zoiets verwacht je niet van een A merk als Asus. Verder is het een zeer prettige laptop om op te werken. De laptop is behoorlijk stil en de behuizing blijft lekker cool ook nog na een uurtje gamen.


Conclusie

Ben je opzoek naar een goedkope Sandy bridge Core i7 laptop, dan is dit een zeer goeie aankoop. De K53SV-SX174V is zeer snel, stil, koel en de accu gaat een aangename lange tijd mee. De Nvidia Geforce GT540 2 GB is goed genoeg om vele games op minstens medium instellingen te spelen met een resolutie van 1366 x 768. De lage resolutie en geen USB 3 is wel een minpunt maar als je dat kan missen, dan is deze allrounder echt een topper voor zijn prijs. Ook moet je niet vergeten dat een hoge resolutie bijna niet bruikbaar is met de nieuwere games. Wil je dit toch dan raad ik eerder een laptop aan van vanaf 1400 euro. De laptop verdiend misschien geen schoonheidsprijs maar qua prestaties doet hij zich voor als een laptop van 900 euro. Als een Core i7 niet een vereiste is, dan is de ASUS K53SV-SX146V een betere optie. Deze heeft een Core i5 in plaats van een Core i7 en is op dit moment ruim 150 euro goedkoper. Voor de rest zijn de specificaties vrijwel gelijk.

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Asus K53SV-SX174V?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (39)

Wijzig sortering
Voor de mensen die ook een Asus K53 type bezitten en ook niet de juiste drivers kunnen vinden:

Driver voor het touchpad:

http://support.asus.com/D...e=en&m=Touchpad&p=3&s=111

Driver voor de Fn toetsen:

http://support.asus.com/D...n&m=ATK_package&p=3&s=111

Om deze drivers te vinden ga je naar Drivers and Download op de Asus site en typ binnen het zoekveld van optie 2 op touchpad en zo vind je de juiste driver.

Ik heb contact hier overgehad met Asus en ze zeiden dat ze dit binnenkort zullen aanpassen maar je weet hoe dat soort dingen gaan 8)7

Voor de mensen die geinteresseerd zijn in de goedkope SSD oplossing:
http://shop.ebay.nl/i.htm...&_nkw=universal+hdd+caddy

Deze caddy's zijn toepasbaar voor bijna elke laptop.
Je vind ze niet in Nederlandse webshops dus Ebay is de beste en goedkoopste oplossing!

[Reactie gewijzigd door hardware4live op 4 augustus 2011 15:05]

Prachtige review!

Heb hem zelf ook gekocht en een ssd geinstalleerd in een hdd caddy zoals je hebt beschreven. Alleen treedt bij mij het volgende probleem op: De laptop sluit niet meer volledig af, d.w.z. Windows (7 proffessional 64bit) sluit af maar vervolgens blijft het power lamplje branden.

Dit gebeurt alleen wanneer ik de ssd en de originele hdd heb geinstalleerd. Maakt niet uit welke in de caddy zit. Plaats ik de cd-rom drive terug i.p.v. de caddy dan doet hij het wel weer zoals het moet.

Mijn vermoeden is dat het iets met de cd-rom driver te maken kan hebben. In Windows dafe-mode sluit hij namelijk wel goed af en zie ik dat die driver (maar ook vele andere drivers) niet geladen wordt.

Mij vraag is of jij (of iemand anders) dit probleem ook hebt gehad en op de een of andere manier hebt verholpen?
En wel hierom.

Bladzijde 17 van de E-handleiding in mijn Asus K 53.

( Toetsenbord bovenzijde)

Knop 7 - Het verlichte toetsenbord

Het verlichte toetsenbord is voorzien van toetsen op normale grootte etc...

Knop 8 - Verlichte interactief touchpad en verlichte knoppen.

" Het verlichte interactieve touchpad met zijn knoppen etc..
Leuke review; heb dezelfde laptop! Zou je wat meer info over de hdd caddy kunnen posten omdat er legio oplossingen op Ebay staan... Met name het type of de inbouwhoogte zijn interessant omdat er betrekkelijk weinig info over het inbouwen bij dit type laptop op het internet staat... Alvast bedankt
Het was maar om een idee te geven om een goedkope SSD/schijf ruimte oplossing te bieden. Dit kan je met elke laptop doen die een DVD drive heeft. Je moet een universele HHD caddy hebben en de dikte verschild per laptop maar het is meestal 12.7mm zo ook bij de Asus K53. Heb je een hele dunne DVD drive dan is het waarschijnlijk 9.5mm. en qua aansluiting moet je bij de nieuwere laptops altijd SATA hebben heb je een oude laptop dan kan dat Pata IDE zijn.
Voor de K53 kun je bv. deze gebruiken:
http://cgi.ebay.nl/New-SA...ernal&hash=item1c1d2395a9
Misschien een domme vraag maar ik heb deze laptop ook en hoe haal je die huidige dvd speler eigenlijk uit de laptop?
Even wat kleine opmerkingen:

De draadloze netwerkkaart in deze laptop staat overal vermeld als 802.11n, maar bijna nergens staat dat dit 150N is, hierdoor werd ik wel naar verrast.

Verder vind ik de 4,8 op de windows experience index erg laag, ik heb zelf exact dezelfde laptop (- de SSD) en die van mij scoort 5.7 op de graphics, 6,7 op de gaming graphics en 5,7 op de HDD, de andere scores zijn identiek (windows experience index is niet de ideale benchmark, maar hij dient er niet bijna een punt naast te zitten).

Voor de Nvidia drivers kan je da ASUS site checken, die loopt vaak ongeveer een week achter.

Verder vind ik buiten de schermresolutie het scherm ook nog een stevige verkleuring hebben, dat hindert me flink bij het photoshoppen.

Erg goede review
Bedankt,

In de review staat ook:
Ik heb nu de laatste videodriver van Asus, dat is stuurprogramma 268.56 en de laatste van Nvidia is 275.33
dus je mag wel denken dat je de meest actuele driver hebt maar dat is niet zo. als je kijkt naar de versie nummers dan loopt Asus toch wel wat meer achter dan een week ;)

Over het scherm, daar heb je wel gelijk in het is niet geweldige kwaliteit maar voor mij en de meeste mensen kan kan het er mee door en anders moet je simpel weg flink meer geld investeren in een laptop met de zelfde specs maar met een betere scherm.

Waarom jou Windows score anders is dan die van mij is voor mij een raadsel. Ik heb de meest actuele drivers van Asus, misschien light het aan bepaalde settings.
Bedankt voor je review.

Ik heb vandaag ( 15/8) de Asus K53 gekocht.

Mijn vraag is of de verlichting van het toetsenbord bij jou ook niet werkt. In de handleiding daarover niets kunnen vinden, terwijl er wel vermeld wordt dat de K53 een verlicht toetsenbord heeft.

Is dit ook een driverprobleem ?? en heeft bellen naar Asus zin om dit probleem op te lossen.??
Hoe kom je erbij dat het toetsenbord verlicht is, waar wordt dat vermeld? Voor zover als ik weet is het toetsenbord niet verlicht, daar is de prijs ook niet naar. Een verlicht toetsenbord is echt typisch iets voor gamenotbooks.
Geweldige review, heb deze laptop ook en kan alles beamen wat je zegt, alleen over de kijkhoek van het scherm ben ik het niet met je eens, deze vind ik ronduit slecht te noemen.

Verder is het echt een geweldige laptop, viel mij ook al op dat sommige Fn knop combinaties niet werkte, bedankt dat jij de moeite hebt genomen om het op te zoeken! Maak ik uiteraard dankbaar gebruik van ;)

Verder is het geluid inderdaad bagger, beetje TomTom speakertje presteert beter.

Ook erg mooi dat je een SSD ingebouwd heb, zou je me kunnen vertellen waar ik op moet zoeken voor zo'n caddy? Heb zelf een Postville in m'n desktop en kan eigenlijk niet meer zonder..

Edit, beide links werken niet

[Reactie gewijzigd door hanzai op 4 augustus 2011 13:26]

Je wil echt niet weten hoelang ik met die drivers bezig ben geweest |:(
vreemd dat de links niet werken, want beide links werkte wel nadat ik ze had toegevoegd. Ik heb ze nogmaals toegevoegd. Ook heb ik een link toegevoegd waar voor de goedkope SSD HHD Caddy oplossing.

[Reactie gewijzigd door hardware4live op 4 augustus 2011 14:22]

Hier kan je de HDD caddy gewoon in een nederlands winkel kopen

http://azerty.nl/0-840-45...-adapte-odd-naar-hdd.html
Zeer mooie uitgebreide review.

Geweldige oplossing wat je hebt gedaan met de dvd caddy om er een ssd in te plaatsen.

Zou ook graag de link willen ontvangen
Bedankt! Ik ben er ook een behoorlijke tijd mee bezig geweest.
De link waar je om vroeg heb ik in mijn eerste reactie toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door hardware4live op 4 augustus 2011 15:07]

Nog een vraagje over de hoogte van de inbouw:

Heb je de 12,7 mm of een 9,5mm caddy? Heb namelijk ook zo'n ASUS
De 12,7 mm zoals ik al in de reactie boven jou heb vermeld ;)
Ziet er best mooi uit voor een gaming laptop


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*