Beeldresolutie 1680 x 1050 pixels
Responstijd 5 ms
Helderheid 300 cd/m2
Contrast 700:1
Inkijkhoek 170 / 160 graden (hor./vert.)
Interface D-sub VGA , DVI
Zo, gisteren heb ik de Fujitsu-Siemens L22W-3 gehaald bij [url="http://www.paradigit.nl/info.php?group=8&art=10016045"]Paradigit[/url] (ivm [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/27839647#27839647"]her-openingsactie[/url] voor ¤229 ipv ¤269!). Met deze prijs wou ik wel een gokje wagen

. Ik had de LG L226WA al besteld bij Batum, maar na bestelling veranderde de levertijd van '1-3 dagen' naar 'onbekend'. Hetzelfde gebeurde hiervoor al bij Hardwareversand.de, dus ik had er al weinig vertrouwen in.
De LG had als extraatjes 2ms, D-Sub, DVI, HDMI, componentaansluitingen en iets betere specs. Deze Fujitsu heeft slechts een contrast van 700:1, de duurdere modellen hebben vaak 1000:1. Maar het prijsverschil van 130 euro (+/-50%) gaf de doorslag. Bovendien had ik al eens een Mirai 22 inch gezien bij de Mycom, die er behoorlijk goed uitzag. De LG dus geannuleerd en gisteren 2,5 uur in de rij gestaan
Uitpakken
Naast de monitor, zit er in de verpakking een deel van de voet (vast te klikken), een handleiding, een stroomkabel, een D-Sub kabel en een audiokabel voor de speakers. Helaas dus geen DVI kabel, had dat ook niet verwacht, maar stiekum toch wel gehoopt

Ik heb de L22W-3 nu hier aan de muur hangen en hij bevalt prima. Geen dode pixels, goed beeld... Ik merk wel dat je de beperkte kijkhoeken ziet, wanneer op korte afstand van de monitor zit. De hoeken zijn dan soms iets verkleurd. Maar ik heb deze monitor ook voor films gekocht, om ze van een afstandje te bekijken. Dat gaat prima, ik heb nog geen ghosting of andere vervelende dingen gezien. Ik heb overigens korte flatscreen ervaring met de Samsung 205bw (teruggestuurd wegens te klein) en de Acer 2016Was van mijn vriendin.
Design
De monitor heeft een redelijk smalle rand, 1,5 cm aan alle zijden. Hij heeft ook speakers, maar deze zijn (gelukkig) niet te zien. Ik gebruik ze ook niet. De blauwe power LED is mat qua licht, niet zo hinderlijk als die van de Samsung 2x6bw dus :-] Bij geen beeld, "no signal, going to sleep" verandert de LED ook van kleur naar rood.
De voet is beperkt kantelbaar, maar de monitor hangt nu dus aan de muur en ik heb de voet verwijderd. Overigens bestaat de voet uit twee delen die worden vastgeklikt. Maar ik krijg ze niet meer uit elkaar, da's niet handig omdat de losse voet nu niet meer in de doos past. Niet heel handig dus, maar de Acer 2016w heeft hetzelfde mechanisme. De monitor ziet er verder erg standaard uit; zilverkleurige bezel en zwarte voet. Beetje saai, zeker aangezien ik eigenlijk voor [url="http://nordic.lge.com/dk//download/product/L/L226WTQ-WF/L226WTQ-350px_lge.jpg"]deze[/url] ging. Maarja, die 130 euro he...
Usability
Wat de Acer en de Samsung wel hebben, zijn verschillende presets voor Text, Film, Games, Graphics etc. Dat is erg handig als je van gebruiksfunctie wisselt. Deze Fujitsu heeft niets van dat alles en dit is ook het grootste minpunt van deze monitor wat mij betreft. Er zijn vijf knoppen aanwezig: [ - ] [ + ] [menu]
selecteren [auto]
esc [power]. De [ + ] dient ook als input select, de [ - ] als mute. Het menu is verder eenvoudig en duidelijk, je kunt alle gebruikelijke instellingen vinden.
Gebruik
Ik heb even (5 minuutjes) gegamed; NFS Carbon, en heb geen ghosting kunnen ontdekken. Films zagen er ook prima uit en ook het TV beeld is goed. Ik heb namelijk een (Leadtek XP Deluxe) tv-kaart in mij PC. Ruis is op het beeld wel meer zichtbaar dan op mijn oude 17 inch CRT, maar dit beeldscherm is natuurlijk groter en ook een stuk helderder. Daarnaast gaat mijn tv-kaart een stuk minder goed met ruis om dan mijn gewone TV (die staat ernaast). Maar bij goede zenders en van een afstand, is het TV-beeld redelijk in orde. Helaas snapt de Winfast PVR software niets van breedbeeld, dus ook al wordt een TV uitzending in breedbeeld verstuurd, hij wordt gezien als 4:3, zonde dus. Misschien dat andere software helpt. Films in mediaplayer classic zijn simpel goed in fullscreen te zien. Wat ander gebruik betreft (vnl. internetten) is alles prima in orde. Kan er verder weinig over zeggen. Met de gridlines van de nVidia software, kun je het beeld mooi in 2en delen en zo makkelijk multitasken. De monitor heeft trouwens een beetje last van backlight bleeding, aan de boven en aan de onderzijde. Het viel me later pas op en ik heb er nog geen last van gehad.
Fazit
Ik ben tevreden met deze monitor. Ik vind het beeld goed, heb geen problemen en dat is voor mij genoeg. Ik mis alleen de presets, dat is toch wel een gemis. Verder had er best een DVI kabeltje bij mogen zitten, maar dat had ik van tevoren ook al niet verwacht.
Update: foto's en toelichting
Ik heb vier foto's toegevoegd, ze zijn gemaakt met mijn mobieltje en helaas niet van geweldige kwaliteit. Op de eerste foto zie je twee IE vensters naast elkaar, Tweakers.net en Got passen zonder te scrollen naast elkaar. Dit is uiteraard niet bij alle websites zo. Op de tweede foto zie je een vergelijking met mijn 55cm TV, 22 inch is 55,88 centimeter :-] Overigens lijkt de TV een stuk groter/hoger doordat hij dichterbij staat. Maar het zichtbare deel is 30,5 bij 40,5 centimeter. De monitor is 29,5 bij 47,5! Foto drie is Paint Shop Pro Photo XI. En foto vier is de desktop, de verticale strepen komen waarschijnlijk door de camera, in het echt zie je er niets van.