Trust Wireless Entertainment Keyboard Review

diet
27 juli 2011, laatste update op 27 juli 2011, 898 views

Trust Wireless Entertainment Keyboard

Inleiding
Voor mijn HTPC (Zotac AD02) heb ik tijdelijk gebruik gemaakt van een toetsenbord en muis met een draadje. Met een dochter van 1 jaar was dat eigenlijk geen optie omdat zij aan elk draadje trekt waar ze maar bij kan.
Ik was op zoek naar een praktische oplossing waarbij ik vanaf de bank een beetje kon typen en muizen én indien nodig het toetsenbord even weg kan leggen zodat mijn dochter er niet mee aan de haal kan gaan. Mijn voorkeur ging uit naar een klein toetsenbord en het liefst met een touchpad in plaats van een trackbal(letje) omdat ik dit door mijn laptop toch wel gewend ben.
Wensen
- Niet te groot
- Draadloos (geen BT)
- Ik hoef geen lappen tekst te typen maar een beetje comfortabel mailen is wel fijn
-...

Pluspunten

• Formaat
  • Gebruik van accu en lader
  • Bereik

Minpunten

• Locatie Fn/Control toets

3 van 5 sterren (Voldoende)
Inleiding

Wensen
- Niet te groot
- Draadloos (geen BT)
- Fatsoenlijk accu/batterij gebruik
- Toutchpad met mogelijkheid om te scrollen
- Minimaal 6 meter ontvangst *
* Afstand lijkt nogal relatief te zijn want bij de 1 werkt een toetsenbord na 3 meter al niet meer terwijl het zelfde apparaat wel 10 meter lijkt te halen bij een ander. Ik weet dus niet hoeveel waarde ik aan de afstanden van gebruikers kan hechten.

Alternatieven
Door lui in Tweakers wat selecties te maken heb ik mijn keuze beperkt tot de volgende modellen:
- Logitech DiNovo Edge
- Adesso SlimToutch wireless of KeySonic ACK 540RF
- iTrvia palmkey Micro
- Trust Thinity wireless
Deze trust kwam ik overigens pas tegen toen ik per ongeluk op Desktopsets selecteerde in plaats van toetsenborden.

Behalve de looks zag ik geen meerwaarde voor de Logitech. De prijs heeft me hier toch echt tegen gehouden. De Adesso en Keysonic vond ik qua model niet erg praktisch. Ik heb ze niet in handen gehad maar ik krijg de indruk dat je toch best wel een gevaarte hebt op de bank. Achteraf gezien vind ik de touchpad aan de rechterkant erg prettig gezien ik die ook met mijn duim kan bedienen als ik het toetsenbord met 2 handen vast heb. De iTrivia heb ook best serieus bekeken maar als ik de reviews lees, dan kan ik me niet voorstellen dat het fijn typt. Misschien dat een URL prima gaat maar als je er een beetje mee wilt mailen, dan is het volgens mij voornamelijk frustratie.
Kortom, de Trust Thinity bleef over en echt nadelen kon ik niet vinden al vond ik hem op zich best wel prijzig. Groot voordeel is naar mijn idee dat er gebruik wordt gemaakt van een accu in plaats van batterijen. Er zit een lader bij waar je het toetsenbord in kan zetten.

Eerste indruk
Bij het uitpakken was ik verrast door het formaat. Ik wist dat het toetsenbord niet groot was maar dit was eigenlijk gewoon best wel klein. Gelukkig niet ´te´ klein want ik heb best grote handen. Ik was nieuwsgierig en had geen zin om het toetsenbord op te laden. Aanzetten en kijken wat er gebeurd. Ik maak gebruik van Windows7 en na het inpluggen van de dongle werkte het na enkele seconde. Geen drivers of instellingen, het werkte gewoon zoals het hoorde.
De Fn zit links van de control wat misschien een minpuntje is. Verder zitten de toetsen op een prima plek en tikt het zeker niet onaardig. Het toutchpad werkt prettig en je hebt de mogelijkheid om te scrollen door met 2 vingers naar beneden te schuiven. Als je met 3 vingers op het toutchpad klikt, dan krijg je de rechtermuis knop.

Accuduur en ontvangst
Dit heb ik samengevoegd omdat ik hier niet veel over kan vertellen.
De accuduur kan ik nog niet inschatten maar uit de verpakking werkt het zeker een uur.
Op de doos staat aangegeven dat het bereik van de zender 10 meter is. Volgens mij klopt dit wel aardig. Als ik in de keuken sta, wat volgens mij zo’n 9 a 10 meter van mijn HTPC moet zijn, dan werkt het zonder haperen. Aangezien ik dan niet s meer kan lezen is dit wat mij betreft overkill. Ik gebruik het toetsenbord op max 4 meter en dat gaat prima!
De 10 meter wordt overigens gehaald met de dongle ‘achterin’ de HTPC

Prettig toetsenbord wat precies doet wat ik er van verwacht. Wat mij betreft zeer geschikt voor het gebruik in combinatie met een HTPC. Wat de prijs betreft hoor je me verder niet meer klagen. Het werkt prettig en zolang het toetsenbord het een paar jaar blijft doen vind ik het gezegend.
Ondanks dat het uiterlijk mij niet veel uit maakt omdat hij standaard uit het zicht ligt (zie grijpgrage vingertjes dochter), vind ik het best wel een mooi design. Er zit ook een uit schuifje op wat erg prettig is als mijn dochter op schoot zit.
Mocht ik na verloop van tijd nog iets opmerkelijks tegen komen, dan laat ik het weten door middel van een update.

Heb jij ook een Trust Wireless Entertainment Keyboard?

Anoniem: 416794 28 juli 2011 09:07
Ik kan me helemaal vinden in deze review, dit toetsenbord werkt goed met linux en windows. Alleen in het begin wat problemen met de touchpad gehad maar daar is nu al maanden niets meer van te merken.
Anoniem: 391953 21 september 2011 12:04
Heb dit toetsenbord ook gekocht voor mijn HTPC, het toetsenbord werkt prima alleen is de muisfunctie/touchpad een regelrechte ramp. Touchpad reageert bizar slecht op je vingers. heb je de muis eindelijk op de juiste plek dan verspringt deze weer. Ik ben serieus vaak 3 minuten bezig geweest om 1 vakje aan te vinken met de muis.

Mijn vader heeft hetzelfde toetsenbord met hetzelfde probleem. Handen wassen en/of ontvetten wil heeeeeeeel soms wel eens helpen.

Voor muiswerk is dit ding echt een afrader. Ik heb hem nu al denk ik 1000 keer vervloekt en bijna 500 keer de neiging gehad om het ding uit frustratie door midden te breken.