Vandaag in een impulsieve bui de Denon PMA 1500AE gekocht. Hij staat op dit moment namelijk in de uitverkoop bij Hobo voor 599,- wat voor deze versterker echt een koopje is.
Hobo heeft er nog maar een paar (alleen zilver), maar ze zijn op nog wel meer plekken nog te krijgen.
Al enige jaren ben ik fan van Denon. Op Marktplaats ooit een PMA 560 gekocht, maar toch ontbrak er iets. Aansturing. Ik heb al 16 jaar de B&W DM 603 s1 speakers staan en de laatste paar jaar begon ik mij steeds meer te ergeren aan gebrek aan middentonen en het opslokkende geluid van de bas.
Dus kwam het plan om de versterker te vervangen en daarna de speakers, want ja, feit is gewoon dat B&W DM603 speakers, vooral de 1e serie, pas tot zijn recht komt met een goede versterker er achter.
Zoals gezegd, vandaag dus deze versterker in een impulsieve bui gekocht, meer omdat er voor dit geld (de uitverkoopsprijs) gewoon geen betere versterker is. De PMA 1500AE is een afgeleide versie van Denon's Klasse A versterker, de PMA SA1 (die trouwens voor bijna de helft nu te koop staat bij Hobo en nee ik werk er niet!

Tegen half 5 was ik bij Hobo winkel in Kampen en daar stond hij al voor mij klaar, want er zijn nog maar enkele exemplaren te verkrijgen en gelukkig voor mij stond er dus 1 vlakbij mijn woonplaats.
Met gepaste hoge snelheid naar huis gereden en hem aangesloten op mijn B&W speakers. Nou, ik zal je 1 ding zeggen; voorlopig zijn mijn speakers niet aan vervanging toe. WAT EEN GELUID!! Zowel op hard als zacht niveau hoor je muziek prima in detail. En werkelijk waar, ik hoorde op mijn favoriete cd's zelfs geluiden die ik nog niet eerder had waargenomen.
Voor deze impulsieve aankoop had ik al het nodige speurwerk verricht naar deze versterker en dat heeft mij dus doen besluiten om hem toch maar te kopen.
Deze versterker schijnt het best tot zijn recht te komen in combinatie met speakers van Engelse makelij. Wat betreft B&W kan ik dat zeker beamen. Verder is en blijft het natuurlijk maar net wat de liefhebber mooi vind.
Ook voor de prijs van 799 euro is dit gewoon een prima koop. Aangezien de opvolger er is, de PMA 1510AE, is er vast wel wat met de prijs te doen bij winkels die hem nog voor 799 hebben staan.
Ben je dus op zoek naar een nieuwe versterker in deze categorie, dan is dit een enorme aanrader.