Het betreft hier de Asus EN7900GS Top voor PCI-E.
Waarom heb ik gekozen voor deze kaart?
1.) De prijs kon mij goed passen, namelijk € 165,=
2.) Heb verschillende vergelijkingen gedaan op review sites om zo een aantal kaarten naast elkaar te zetten en te kijken wat nou qua prijs / kwaliteit / snelheid een mooie kaart voor mij zou zijn !
Toen ik de 1e kaart had:
1.) Zo blij als een klein kind die een lolly kreeg uiteraard

2.) Beetje twijfelachtig hoe ik nou de kaart van zijn voeding moest voorzien ! Je krijgt er een Y-Stukje bij, 1 6 pins voedingskabel voorop de kaart zelf, en 2 Molex stekkers !
Ik had de kaart aangesloten met 1 Molex, geen problemen gehad !
3.) Heb met een aantal games (BF2, C&C3, Toca 3) gespeeld, gelijk alles omhoog en om max gezet, en dit ging helemaal prima !
Geen problemen, geen Lag o.i.d., gewoon zeer fijn gamen dus.
Toen ik de 2e kaart had:
1.) Uiteraard nog blij'er, want jah, je gaat SLI draaien !

2.) Ook deze kaart had weer die fijne aansluiting met het Y-Stukje. Ook deze keer maar 1 Molex aangesloten !
3.) Had van mijn Asus moederbord een SLI-Bridge erbij gekregen, tis meer een Wapper, Wapper ding dan wat anders maar goed. Deze er uiteraard tussen gedrukt

4.) Dan het leukste gedeelte
!!!! Windows Vista & Nvidia Display Drivers !!!!
Er is van Nvidia 1 fatsoenlijke driver uitgekomen voor Windows Vista die SLI ondersteund ! Die dus uiteraard geinstalleerd, SLI aangevinkt, beeld begint te knipperen, en Pling

SLI Is Enabled !
Dat was dus niet veel moeite ! Nou kijken of het werkt !
BF2, Super ! Zelfde verhaal als met 1 kaart, gewoon erg fijn gamen, ook alles weer op hoog gezet, en de Display Drivers bleven gewoon werken !
Toen Command & Couquer 3 geprobeerd, het beeld begon te knipperen, zag af en toe de muis een keer, maar echt het spel spelen kon ik niet

Terug gegaan naar Windows, nou je wil niet weten hoeveel Windows Balloons ik had waar dood leuk instond:
Het Beeldschermstuurprogramma Reageerd Niet Meer & Is Hersteld
Nou NviDia puik werk weer hoor !!
Dit heb ik dus even terzijde gelegd.
Toen Toca (DTM) Race Driver 3, Ook alles weer mooi omhoog gegooid, en net als met BF2, super.
Dan het volgende punt:
Koeling & DB's:
De koeler ziet er mooi klein uit, mooi compact en weer voorzien van een mooie sticker (Bekend bij Asus)
Toen ik nog maar 1 kaart had, hoorde ik opeens een erg appart geluid, ik d8 in 1e instantie dat het een Casefan was die een beetje aanliep ofzo, dus ff geluisterd, keer een fan hier en daar stil gezet, maar nee hoor, nog steeds

Dan toch maar een keer met de vinger op de koeler van de Videokaart

Wat een rust ineens
Het gaat hier dus om een zelfregelende fan ! Heeft ie het warm dan word ie een stofzuiger, heeft ie het lekker naar z'n zin dan hoor je hem niet !
Met 2 van die drukte makers is het nog leuker ! Maar goed ik wen persoonlijk vrij snel aan dat soort dingen, dus heb er momenteel niet veel last meer van ! Denk dat er toch binnenkort wel 2 Zalman koelers voor komen, maar dat bekijk ik nog wel even !
Wat betreft Temperaturen van de kaart, kan ze helaas niet uitlezen met Everest !

Of het aan Vista ligt betwijfel ik, maar ik kan ze gewoonweg niet uitlezen, heb dus ook geen idee hoe warm ze worden !
Update: Met Riva Tuner kan ik ze wel uitlezen ! Idle 52 & 53: - Stressed: 55 & 57 Graden. (Licht ook aan het weer

Benchmarks:
Ik heb ook een aantal benchmarks laten draaien met 3D Mark 2006 !
Bekijk hier voor de afbeeldingen boven aan !
Ik zeg voor me zelf altijd dat ik benchmarks niet relefant vind. Als mijn systeem maar gewoon lekker draait en als ik er mee kan doen wat ik wil, dan ben ik al dik tevreden (ook hier zijn de meningen over verdeeld !)
Einde
Laat ik hier nog even vermelden dat ik zeer blij ben met mijn 2 stofzuigers en dat ik geen haartje op mijn hoofd spijt heb van de aankoop !
P.S.
Voor de genen die het willen weten, de rest van mijn systeem:
AMD Athlon 64 X2 3800+ Manchester
Asus A8N32-SLI Deluxe
2x Setje Corsair XMS TwinX C2 Pro (4x 512Mb)
Levicom 450 Watt PSU -->> Komt einde van de maand een ThermalTake Toughpower W0116 750 Watt voor !
Update:
De ThermalTake Toughpower zit erin

Zeer fiijne Modulaire voeding !
Heb ook me geheugen voltage aangepast van 2.6 Volt naar de aangeraden 2.8 Volt !
Zoals ze zeggen, It Fly's !!!
Update:
Er zit nu een Athlon 64 X2 3800+ @2.20 Ghz in.
De scores zijn duidelijk omhoog gegaan
Van 6221 naar 7577 !!! Scheelt gewoon
1356 punten !