2. Gebruikersreviews

Antec New Solution NSK2400 Review

2 april 2007, laatste update op 2 april 2007, 1.594 views Rapporteer

Aanvulling op review Dedun. Keuze De antec was op het moment van aanschaf voor mij de beste prijs/kwaliteit verhouding. GEEN Frontje voor CD-ROM Wat mij dus heel erg tegenviel was dat er geen frontje bij zit voor je cd speler. Dat betekent dus dat je een zilveren cd speler erin moet zetten? Zwart staat ook wel...misschien. Maar ik heb een witte...dat staat natuurlijk voor geen meter. Dit soort kasten koop je deels om het uiterlijk en dat er dan geen cd frontje bij zit vind ik een groot nadeel!. Met antec gemaild...frontje was niet te koop en niet aan te komen. Mij werd dan de "Antec Fusion" aangeraden. Maar die vond ik te duur en heeft maar één 5,25inch slot. Oplossing frontje CD-ROM Er zitten kapjes bij die je eruit...

Pluspunten

• Stil (met fans op lowspeed)
  • Stevig
  • Makkelijk van boven op te maken
  • HDD rack maakt HHD heel stil
  • Mooie vromgeving (blauwe ledjes)
  • Goedkoop (kast en voeding ineen)

Minpunten

• Tricool van lawaaiig op fullspeed
  • Geen frontje voor CD-speler

Aanvulling op review Dedun.

Keuze

GEEN Frontje voor CD-ROM

Oplossing frontje CD-ROM
Er zitten kapjes bij die je eruit moet halen alvorens je de CD-speler plaatst. Als je deze kapjes (zie foto) er voorzichtig uithaalt en vervolgens de klipjes aan de zijkant eraf haalt. Dan de boel een beetje bij vijlen. Vervolgens haal je uit de binnenkant de twee richeltjes. Gaat prima met een tangetje.

Nu plaats je je CD ROM iets naar achteren bij mij 105mm tov de voorkant. Dan plak je op de CD ROM lade vierlagen GAMMA bevestigtape (of iets anders flexiebels en plakkend) GAMMA bevestigtape is 2,95 en gebruik ik voor heel veel dingen. Het is dubbelzijdig schuimtape (om bv spiegels op je kast deur te hangen)

Plak een uitstulping op de plaats van de open knop van de CD-ROM speler (aan de binnenkant van het zilveren kapje).

Maak de laatste laag van je dubbelzijdig tape nog niet plakkend (laat bescherm laagje erop zitten). Kijk of de uitstulping de knop indrukt als je een beetje tegen het plaatje aandrukt. Knutsel eventjes tot dat dit goed gaat (gaat heel snel)

Doe de CD-ROM speler dicht en plak het frontje erop.

Nu heb je een zilveren touch frontje...bijna gratiz (50cent tape en een beetje tijd...)

Koeling
Keuze was voor mij tussen Antec en Silverstone. SIlvestone maakt ook mooie kasten maar let op hun koeling ze laten de lucht er aan de achterkant uit komen met kleine geluid makende fans. Antec 2400 doet dit met 2 x 120mm fans aan de zijkant en zuigt aan de achterkant

Er zitten standaard 2 tricool 120mm fans bij. Deze hebben 3 snelheden.
Helaas zijn de Tricool 120mm fans erg lawaaig op fullpower! Maar op stand L (low) of met de fanmate zijn ze volledig still te krijgen met voldoende airflow. Als dat in de zomer niet lukt de boel cool te houden dan koop ik er twee nexus fans bij (fans zijn dus te vervangen)

Met bovenstaande constructie wordt de warmte wordt netjes bij je CPU weggehaald.

Stevigheid / Indeling
Kast is heel degelijk. Staat op pootjes, goede rubbers aan de onderkant voldoende ruimte voor je HDD's. Leuke rubbertjes tegen trillingen van HDD werken echt! Alle schroefjes zijn er bij geleverd. Moederbord is een beetje krapjes. Sluit eerst alles aan en plaats dan pas het moederbord anders is het een heel gepruts!

Voeding
Lekker sill! Is stabiel alleen vind ik de +3.3V wat laag bij mij 3.14V
Alle stekkertje zitten er aan en voldoende. Misschien wel iets te veel je kan ze er nl niet afhalen.

Heb jij ook een Antec New Solution NSK2400?

Mooie aanvulling. :)

Ik zag trouwens op een andere website een NSK2400 met zwarte DVD-speler welke mooi in de voorgeving van de voorkant paste. De zilveren frontjes van DVD-spelers vindt ik altijd een beetje goedkoop over komen, terwijl de voorkant van de NSK2400 - ondanks dat het plastic met een coating is - enigszins lijkt op mat aluminium/metaal.
Hmm je vind een cdrom voorkant lelijk en maakt daar een mod voor, maar daaronder plaats je een nog veel (in mij ogen) lelijke harddisk cooler...

tja smaken verschillen :?
Die HDDkoeler heeft tenminste dezelfde kleur als de case ;)
Heeft iemand enig idee hoeveel db deze cases produceren (voeding en die twee aan de zijkant inbegrepen)? Is dit hetzelfde als bij de Antec Fusion?
Geniale oplossing voor 'n frontje! Dan heb je meteen ook dat ie de juiste kleur enzo is. Ideaal. Ga dit zeker ook toepassen (heb 'n zwarte DVD).