Ik ben nu al een week of twee in het bezit van een Fractal Design Arc Midi en nu ik tijdens de installatie van Call of Duty niets te doen had dacht ik: Laat ik hem even reviewen op mijn favo website
Ben er nu dus al wat langer van in het bezit hoor
Levering
Ik heb de kast bij Azerty besteld waar ik bijna altijd mijn hardware koop. Ik had het samen met nog wat meer meuk besteld en zag aan de 2 track and trace codes dat de kast apart verzonden werd. Hij komt ook aan in een grote doos. Beschermd door twee stukken piepschuim boven en onder, en gesealed in plastic.
Bouwkwaliteit en afwerking
Ik vind de bouwkwaliteit van deze kast erg goed. ( Al moet je niet schrikken als je ontdekt dat het frontpaneel van plastic is, dat lijkt namelijk niet zo op de foto ) Je kan de boven-, voor en twee zijkanten verwijderen zodat je over mooi bij kan. Deze platen zijn goed dik en zullen niet snel deuken.
Alles is mooi zwart, zowel buiten als binnen ( Behalve de HDD drives en PCI sloten ) en ik heb nog niet ontdekt dat ergens verf vanaf komt.
Inbouwmogelijkheden
De kast word geleverd met 2 HDD kooien waarvan je er in ieder geval 1 ( De bovenste ) kan verwijderen d.vm.v duimschroeven te verwijderen. ( De onderste zit geloof ik vast met popnagels ) Er zit plek ik voor 2 5.25 drives waarvan er in 1 een 5.25 naar 3.5 bay zit. Ik heb in de bovenste 5.25 bay een fancontroller zitten en kan je mooi vastschroeven.
Er is een uitsparing zodat je goed bij je CPU backplate kan komen en er zijn overal gaten met rubber randen voor het betere kabel management. Bij de gaten voor de moederbordschroeven staat goed aangegeven voor welke grootte die is ATX/MATX.
Koelingsmogelijkheden
De kast word geleverd met drie, 140 mm, fans en een fancontroller voor ( ook ) drie fans. Die kan je plaatsen in achterin de kast in een aparte ( soort van ) PCI sleuf.
Ik heb er zelf een 240 Radiator inhangen ( 2 x 120 ) aan de bovenkant. Dit was erg makkelijk om te doen: Radiator tegen de bovenkant drukken, schroeven er door, fans op de onderkant, schroeven er door, en klaar.
De radiator valt door de plaatsing aan de bovenkant, en de breedte van deze kast ( Wat erg handig is ) niet tegen je RAM geheugen aan o.i.d.
Ik heb verder een pomp onderin geplaatst met een reservoir als top. En die staat dus mooi tussen mijn HDD kooi aan de rechterkant en de voeding aan de andere kant.
Tevens heb ik uit de HDD kooi alle ( behalve degene waar mijn SSD in zit ) HDD trays verwijdert. Dit om er voor te zorgen dat de fan die er tegen aan blaast zo wat meer door de kast kan blazen. En niet zoals toen hij open stond alleen tegen me been aan blaast..
Vormgeving
Ik ben erg te spreken over het strakke uiterlijk van deze kast. Natuurlijk een van de vele redenen om het te kopen. De voorkant is erg strak: 2 5.25 bays, en een groot stuk rooster, met daarachter filter en plek voor twee, 140 mm, fans.
Op de bovenkant is er een ( Natuurlijk ) aan / uit, reset knop. Audio in en uitgang. 2 USB2 poorten en 1 USB3 poort. Die je alleen met een USB3 header op je moederbord kan verbinden! Verder een groot stuk rooster met daaronder filter en daar weer onder hangt mijn radiator met 2 120mm Scythe Slipstreams.
De rechterzijkant ( Bij vooraanzicht ) is volledig dicht en vlak. De linkerzijkant is vlak maar heeft een rooster, zonder filter ( ! ) maar die gebruik ik niet, en hier komt bij mij mooi het licht naar buiten van mijn LED verlichting in het reservoir.
De onderkant heeft een verwijderbaar filter en plek voor nog een fan. Heb ik niet in gebruik, maar de voeding staat wel zo dat hij koele lucht opzuigt, en dit word dus gefilterd.
Installatiegemak
Alles zit vast met duimschroeven. De bijgeleverde fans met 'normale' schroeven. Je krijgt er nog een enorme zak schroeven bij, onder andere voor een SSD en je moederbord. Er zitten geen scherpe randen in de kast en vooral door de mogelijkheid om aan alle kanten de panelen er af te halen heb je veel werkruimte.
Alle kabels kunnen mooi door de desbetreffende gaten en er worden ook twee tiewraps meegeleverd. Dit is handig om in de ruimte tussen de achterkant van het paneel waar je moederbord op zit en het zijpaneel alles mooi vast te binden aan de kast, zodat deze makkelijk dicht gaat, en je er niks uit laat hangen.
HDD's gaan er ook erg makkelijk in. Ik heb er op dit moment alleen een SSD in maar dat ging erg simpel: Tray uit de kooi halen d.m.v duimschroef los te maken, SSD in de try vastzetten met meegeleverde schroeven, tray in de kooi, duimschroef er in. Klaar
Ojah: In het zakje waar dus alle schroefjes zitten, de fancontroller zit ook een handige sleutel om de duimschroeven ,die in het begin nogal strak zitten, makkelijk los te maken.
Prijs
Ik heb er nog geen honderd euro voor betaald wat ik een goede prijs vind voor deze kast gezien de koelingsmogelijkheden en de mogelijkheden tot kabelmanagement.
Waterkoeling
Zoals te lezen hierboven heb ik waterkoeling in mijn kast gebouwt. Op dit moment is het helemaal af, ik had namelijk eerst alleen mijn CPU onder water, nu ook mijn GPU. Deze houd ik koel met een 2x120 radiator aan het plafond en een 1x120 radiator bovenop de HDD tray.
Natuurlijk gaat de temperatuur van de CPU ook wat omhoog nu de GPU er ook aanhangt, maar ik ben er erg tevreden mee. Je hebt namelijk een stuk minder lawaai ( Van de stock GPU koeler ) en het is allemaal veel koeler.
Namelijk onder Furmark:
Op lucht: 85 ( Overgeklokt )
Op water: 45 / 50 ( Niet overgeklokt / Overgeklokt )
Het installeren van de radiatoren en de blokken is geen probleem, dit kan je grotendeels buiten de kast doen, en in de kast heb je veel ruimte. Het aansluiten van de fittingen en slangen was wel wat moeilijker, maar het eindresultaat ( Ik heb er nu ook schroeffittingen op zitten ) mag er zijn.
Vragen / Opmerking, zet het hieronder en ik probeer zo snel mogelijk te antwoorden..
EDIT: Foto's geupload
EDIT: Heb alle kabels weggewerkt en een verlengstuk voor de 8 pins ATX stekker, zal de foto snel uploaden
EDIT: Heb de foto's ( Foto 3 en 4 ) geupload
EDIT: Foto's zijn genomen met een iPhone 4, vandaar die ruis..
Foto 1: In de doos.
Foto 2: Onder het bureau, de 2x140 mm fans duidelijk zichtbaar evenals de Highflow casebadge.
Foto 3: De binnenkant van de kast met alleen nog maar de CPU onder water, maar alvast wel de 1x120 mm radiator op de HDD bay gemonteerd.
Foto 4: Het uiteindelijke resultaat na een middag knutselen gisteren, GPU onder water, nieuwe slangen, nieuwe fittingen ( Allemaal nog mooi schoon en glinsterend

Ook is het rooster aan de zijkant nog te zien, waar ik geen fan op heb. Iemand een idee wat ik er mee moet? Plexiglas erachter zodat de airflow beter blijft en het stof buiten? Filter er tegen aan, zodat het stof buiten blijft? Post je reactie maar belooow..