Philips SBP1120 (Zwart) Review
Ik zie nog geen review staan zal dus even kort mijn ervaring neer zetten.
Deze speakers stonden voor mij eigenlijk niet echt in de planning maar aangezien ik een X bedrag extra bij een bestelling moest uitgeven om te besparen op verzendkosten deze er maar bij gedaan. Voor 10 euro kan je moeilijk een miskoop doen dacht ik dus ik verwachte niet zoveel van deze speakers.
Verpakking
De speakers zijn redelijk simpel verpakt en behalve de speakers en de handleiding zit er niets in de doos.
Speakers
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- passief
- vormgeving
- prijs!
Minpunten
- werkt niet even goed op elk apparaat
Ik zie nog geen review staan zal dus even kort mijn ervaring neer zetten.
Verpakking
Speakers
De speakers zitten goed in elkaar en zien er leuk uit. Doordat beide helften plat zijn aan één kant kan je ze tegen elkaar aan houden voor vervoer oid. Hoe je ze bij elkaar houd is me nog niet helemaal duidelijk Er lijkt wel een aansluiting te zijn die hiervoor bestemd is.
Geluid
De speakers worden volledig aangedreven door je mp3 speler. Er gaan dus geen batterijen in. Dit zorgt er voor dat de resultaten nogal verschillen per apparaat.
Op mijn samsung galaxy S2 bijvoorbeeld komt er amper geluid uit. De interne speaker van de S2 is vele malen luider dan wat er uit de speakers komt. Enigszins teleurstellend. Ik vermoed dat de SGS2 niet genoeg power kan leveren via de headphone out dus ik heb er een Fiio 5 headphone versterker tussen gehangen. En ja hoor er komt nu prima geluid uit en het volume uit deze speakers verbaast me erg. Zeer goed geluid zelfs, muziek klinkt redelijk vol en kleurrijk en er is zowaar iets van bass aanwezig.
Ook eens gekeken wat ze doen als ik ze aan een Ipod video hang. Er wordt immers geadverteerd dat ze compatibel zijn met ipod. De uitgang van de ipod zal wel meer vermogen leveren want dit keer komt er ongeveer hetzelfde geluid uit als bij de SGS2 met versterker. Een kamer vullen ze makkelijk met geluid. Volume kan op 100% zonder dat het vertekend en komt zeer leuk geluid uit.
Als ik de speakers aansluit op mijn laptop (XPS M1530) blijkt pas echt hoeveel de bron uitmaakt. Want er komt me een partij geluid uit deze speakers! En dan bedoel ik niet de krakerige schele ruis die je bij speakers van dit formaat verwacht maar gewoon helder geluid met redelijk volle klanken. Volume kan een stuk hoger dan bij de ipod (die al aardig hard ging) maar begint wel te vertekenen als je het volume te hoog opvoert.
Voor 10 euro koop je een heel leuk setje speakers waar voor die prijs en formaat verbazingwekkend goed geluid uit komt. Ze zijn wel passief wat betekent dat ze afhankelijk zijn van de bron voor hun power maar ook dat je geen extra batterijen hoeft rond te slepen. Het volume verschilt nogal per apparaat maar op de meeste MP3 spelers die ik heb getest komt er ruim voldoende geluid uit. Met een simpel FiiO versterker wordt het geluid alleen nog maar beter. Niet alleen harder maar het geluid krijgt iets meer oempf. Lage tonen komen beter uit en geluid is voller.