HP OfficeJet Pro 8500A Plus e-all-in-one (CM756A) Review

zeef
3 juli 2011, laatste update op 3 juli 2011, 3.440 views

HP OfficeJet Pro 8500A Plus e-all-in-one (CM756A)

Als vervanging van mijn oude HP C6180 gezocht naar een waardige opvolger maar dan wel met nadruk op scannen en faxen (jaja, ouderwets). Ik scan nogal eens documenten en de duplex scanner met ADF gaf uiteindelijk de doorslag. Heb 'm pas een paar dagen staan maar tot nu toe bevalt hij goed. Een overzichtelijk touchscreen display waar alle items makkelijk en snel bereikbaar zijn. Reageert lekker snel en duidelijke menustructuur. Prima netwerk ondersteuning, zowel bekabeld als via WiFi. Printer update zichzelf automatisch via het netwerk. Zonder probleem zijn alle netwerkinstellingen (zoals alle andere) via het touchscreen in te stellen. Snelle scanner, met ADF en duplex scan mogelijkheid. Zowel van de machine zelf te starten als van de PC. Als...

Pluspunten

• Simpele bediening via touchscreen.
  • Duplex printen jonguh!
  • Snelle scanner met ADF en automatische duplex scan.
  • Eenvoudige installatie.
  • Snelle prints.

Minpunten

• Software op de PC is anders dan voorheen.
  • Sudoku's printen gaat in de papieren lopen. ;-)

Snelle scanner, met ADF en duplex scan mogelijkheid. Zowel van de machine zelf te starten als van de PC. Als je op de printer zelf scant kun je aangeven hoe je het bestand wil opslaan (portbale media, netwerk map, PC of mail) en op welke PC. Heel simpel en het werkt gewoon.

Razendsnelle prints van prima kwaliteit. Heb er nu standaard laser papier in zitten van de Office Centre, benieuwd hoe het resultaat is op HP inkjet papier. Fotoprints heb ik nog niet getest. Standaard duplex printen dus papier sparen. Dat bevalt prima. Mooi design maar dat is smaak en daarover valt niet te twisten.

Leuke extra’s zijn ePrint en apps. ePrint is een mailadres dat je kan gebruiken om zaken direct van ja ipad of telefoon te laten printen. Leuk, het werkt denk niet dat ik het veel ga gebruiken. Iets anders zijn de apps die je kan installeren. Je krijgt dan in je menu een aantal opties, variërend van weersvoorspelling tot sudoku’s printen. Je kan een aantal dingen zelfs automatisch dagelijks laten verschijnen. Dat laatste doe ik niet maar mijn lieve vriendinnetje wil nu elke dag minstens 2 sudoku’s. :P

Is alles dan perfect? Nee. Ik vind de software op de PC wat onoverzichtelijker dan in vergelijking met mijn oude C6180. Daar had je een apart programma met alle features. Nu krijg je een gepimpte pagina uit windows apparaat beheer. Ik moet nog eens wat verder spitten of er niets iets anders te vinden is. Geen onoverkomelijk probleem maar duidelijk anders dan ik gewend was.

Dat mag echter de pret niet drukken, ik ben er zeer tevreden mee. Met de cashback actie van HP zelfs nog tevredener, ik krijg 75€ terug. Daarmee is de printer goedkoper dan zijn directe concurrent (in mijn geval) de Canon Pixma MX885.

Heb jij ook een HP OfficeJet Pro 8500A Plus e-all-in-one (CM756A)?

Ik heb dezelfde printer sinds kort. En is inderdaad een superding.
Werkt ook perfect icm met een macbook.
Afdrukken zijn goed. Maar ga wel investeren in iets beter papier.
Prijs is ook geweldig. Kon 'm voor 210 euro vinden, met cashback word dat dus 135 euro.
Een koopje dus ;-)

Er loopt ook nog een 2de actie waarbij je de garantie naar 3 jaar kan verlengen..

[Reactie gewijzigd door DarkChylde op 25 juli 2024 11:36]

Ik denk ook na over deze aio maar ik twijfel nog. Je leest echt veel rotverhalen over vooral de brakke papierinvoer (zowel scan als print) en de matige software.

Hoe gaat dat bij jullie ? Geen onterechte "papier is op" meldingen ? Twee bladzijden tegelijk ingenomen door de DADF ?

Verwacht HP bij de cashback actie eigenlijk een doos met software cd , papieren en de rest of alleen een werkende printer (inkt,printer,stroomkabel,usb lkabel) ?
Kun je bij een duplex scan van meerdere pagina's via de ADF, nog kiezen in welke resolutie de scan gedaan wordt ?

Uit diverse user reviews op 't net lijkt het of je in die situatie gebonden bent aan 300dpi ?!

Is dat inderdaad zo, of kan je alsnog, via de touch userinterface, een resolutie uitkiezen voor de duplex scan via de ADF ?
Ja dat kan.

Je legt gewoon 3 4 10 dubbelzijdige pagina's in de scanner.
In het display selecteer je dubbelzijdig scanner of het staat standaard aan in een profiel.
Je kan dan ook gewoon 600 dpi selecteren.

600 dpi met compressie in kleur geen wel kleine bestanden maar je zit wel aan maximale jpg compressie en dat ziet er niet echt goed uit. in kleur met normale compressie worden je bestanden dan weer erg groot.

Alternatief is dan 600 dpi zwart wit
Vraagje, tot wanneer is/was die cashback optie want webshop spreken er wel over maar de link verwijst naar een Demo Lab opstelling, waarbij een reseller ID nodig is. Bij HP Acties zie ik slechts de 3 jaar garantie: http://h41201.www4.hp.com/AdLanding/nl/nl/93000/1/
edit:
inmiddels gevonden via een andere link hp.nl/geldterug

Ben ook erg benieuwd of dit goed samenwerkt met Evernote, iemand ervaring?

[Reactie gewijzigd door dago21 op 25 juli 2024 11:36]

www.hp.nl/geldterug, duurt tot 31.07.2011.
directe link:

Heb tot nu toe geen last gehad van paperjams of papier op meldingen. Ik heb een pagina of 25 geprint en een stuk 30 pagina's gescand.

Je kan bij het scannen de resolutie / kleur / type document (pdf, png etc) kiezen. Dit kan ook wanneer je het mailt. hij scant dan via de adf, of per pagina met de hand. Je bent dus niet gebonden aan 300 dpi. Ik kon ook 200 of 75 kiezen via de touch interface.

Hij is wel een beetje luidruchtig, maar komt toch uit het zicht te staan. Ben tot nu toe heel tevreden. Ik heb bij de MediaMarkt een prijsmatch laten doen op de scheer en foppen aanbieding (209.95)... http://www.scheerenfoppen...500a-plus-wireless/p34785

Ik heb trouwens ook de 3 jaar garantie aangevraagd. Deze aanvraag staat nog uit.

Is een superkoop wat mij betreft ;-)
Afgelopen dinsdag/woensdag 09.08/10.08 zou HP mijn inruilprinter bij mij afhalen. Er kwam niemand opdagen.

Heeft iemand dezelfde ervaring ? HP heeft nog niet gereageerd.
Anoniem: 404710 17 augustus 2011 15:55
De inruilprinter is een week te laat opgehaald.
Ik heb deze printer nu ook net een dagje staan. Helaas niet zo goedkoop als sommige anderen; ik kan geen cash back actie meer vinden bij HP :'(
Maar ik vind het ding toch z'n volle prijs waard (al is een dagje wel wat kort om te testen natuurlijk). Ik ben heel druk aan het scannen van allerlei documenten die ik nog had liggen. En daar heb ik dan ook een vraagje over:

Als je iets scant op de glasplaat, dan vraagt hij of je nog een pagina wilt scannen. En aangezien ik nogal wat krantenartikelen scan, komt dat regelmatig voor. Maar, en dat vind ik vervelend, hij wacht dan vrij kort: dan ben ik nog bezig om zo'n krantenknipsel goed te leggen, en dan stop hij met de scan (en slaat het op). Dat is natuurlijk geen ramp, ik kan wel twee pdf'jes aan elkaar plakken, maar het zou handiger zijn als de time-out voor de volgende scan in te stellen was. Die instelling kan ik nergens vinden - is er iemand die weet of dat toch kan?
Anoniem: 356470 7 januari 2012 10:53
Ik vroeg me af wat de print snelheid in ppm (pages per minute) zijn zodra hij duplex afdrukt. Ik heb verhalen gehoord dat deze snelheid niet echt geweldig is...

Klopt dat?
De inkt moet even drogen voordat de achterkant wordt bedrukt. Dat duurt zo'n 20 seconden per vel. Eenzijdig is 'ie bizar snel maar tweezijdig langzamer dan mijn laser duplex printer.