Als vervanging van mijn oude HP C6180 gezocht naar een waardige opvolger maar dan wel met nadruk op scannen en faxen (jaja, ouderwets). Ik scan nogal eens documenten en de duplex scanner met ADF gaf uiteindelijk de doorslag. Heb 'm pas een paar dagen staan maar tot nu toe bevalt hij goed.
Een overzichtelijk touchscreen display waar alle items makkelijk en snel bereikbaar zijn. Reageert lekker snel en duidelijke menustructuur. Prima netwerk ondersteuning, zowel bekabeld als via WiFi. Printer update zichzelf automatisch via het netwerk. Zonder probleem zijn alle netwerkinstellingen (zoals alle andere) via het touchscreen in te stellen.
Snelle scanner, met ADF en duplex scan mogelijkheid. Zowel van de machine zelf te starten als van de PC. Als je op de printer zelf scant kun je aangeven hoe je het bestand wil opslaan (portbale media, netwerk map, PC of mail) en op welke PC. Heel simpel en het werkt gewoon.
Razendsnelle prints van prima kwaliteit. Heb er nu standaard laser papier in zitten van de Office Centre, benieuwd hoe het resultaat is op HP inkjet papier. Fotoprints heb ik nog niet getest. Standaard duplex printen dus papier sparen. Dat bevalt prima. Mooi design maar dat is smaak en daarover valt niet te twisten.
Leuke extra’s zijn ePrint en apps. ePrint is een mailadres dat je kan gebruiken om zaken direct van ja ipad of telefoon te laten printen. Leuk, het werkt denk niet dat ik het veel ga gebruiken. Iets anders zijn de apps die je kan installeren. Je krijgt dan in je menu een aantal opties, variërend van weersvoorspelling tot sudoku’s printen. Je kan een aantal dingen zelfs automatisch dagelijks laten verschijnen. Dat laatste doe ik niet maar mijn lieve vriendinnetje wil nu elke dag minstens 2 sudoku’s.
Is alles dan perfect? Nee. Ik vind de software op de PC wat onoverzichtelijker dan in vergelijking met mijn oude C6180. Daar had je een apart programma met alle features. Nu krijg je een gepimpte pagina uit windows apparaat beheer. Ik moet nog eens wat verder spitten of er niets iets anders te vinden is. Geen onoverkomelijk probleem maar duidelijk anders dan ik gewend was.
Dat mag echter de pret niet drukken, ik ben er zeer tevreden mee. Met de cashback actie van HP zelfs nog tevredener, ik krijg 75€ terug. Daarmee is de printer goedkoper dan zijn directe concurrent (in mijn geval) de Canon Pixma MX885.