@Wyko
Het is vrij eenvoudig te doen. De HD moet inderdaad vervangen worden door de SSD. Als je een nieuwe Win7 installatie wilt doen is het eenvoudig. Het is iets meer werk als je een image van je huidige installatie wilt maken en die op je SSD wilt installeren.
Eerst de vervanging van je huidige HD door een SSD. Kijk even op
http://www.youtube.com/watch?v=Rju6AgWJi2E hoe je de ASUS open kunt maken. De HD zit gemonteerd in een tray aan de linkerkant. Verwijder de 3 schroefjes, schuif de HD tray naar links en je kunt hem er zo uithalen. Verwijder vervolgens de 4 schroefjes en je kunt de HD uit de tray nemen. Plaats de SSD in de tray, schroef hem weer vast en schuif hem weer in de ASUS van links naar rechts. Schroef de tray weer vast en monteer de bodemklep. Dit klusje is binnen 5 minuten te doen. Vervolgens kun je een verse installatie met Win7 x64 doen. Hiervoor moet je van iemand even een installatie DVD lenen, want ASUS levert deze niet mee. Je kunt het registratienummer gebruiken dat op de sticker op de bodemplaat staat. Ik heb zelf de SSD (120GB) in 2 partities ingedeeld van~60 GB, de 1e voor de installatie en de 2e voor de data.
Zelf heb ik de oorspronkelijke installatie van ASUS op de SSD gezet. Dit gaat als volgt:
1. De C-partitie is ruim 120 GB en dat is te groot. Dus eerst de partitie van de C partitie verkleinen tot ~59 GB. Vervolgens kun je een image maken. Ik gebruik hiervoor het gratis Macrium Reflect. Met dit programma kun je een bootable CD maken. Deze is later nodig. Schrijf de image weg naar een externe HD.
2. Vervang de HD door de SSD. Ik heb de SSD van tevoren geformateerd en in 2 partities ingedeeld. Start de ASUS op met de bootable CD en installeer de image van de externe HD op de SSD. De partitie kan tevens aangepast worden zodat er geen lege ruimte ontstaat.
3. Verwijder de bootable CD en start het systeem op. Het systeem vraagt vervolgens om een reboot.
Succes ermee