Zelf draai ik dit moederbord in combinatie met een AMD X2 3600 socket am2 (Core 2000 Mhz en cache 2x256kbyte, 65 watt)
Heb dit bord net een week draaien. Alles werkt goed. Heb alleen de sata controllers nog niet getest/gebruikt. Dit omdat ik nog geen sata apparaat kan aansluiten.
videokaart is een ATI X300 SE met 128 ram en beschikt over een pci-e 16x aansluiting. Over een klein jaartje wil ik deze vervangen voor een nieuwe en liefst directx 10 kaart.
Het geheugen bestaat uit 2x 1 gb geheugen van 667 Mhz met cas van 5.
Het overclocken van mijn processor valt mij een beetje tegen, ik kom maar tot 2,4 ghz. Dit terwijl 2,8 haalbaar zou moeten zijn met een ietsje betere koeling dan standaard. Dit is volgens mij grotendeels te wijten aan de maximale vcore. Ik kan deze maar 0,05 volt verhogen. Ik heb het idee dat alle Asrock moederborden maar 0,05 volt verhoging toelaten.
Boven de 2,4 ghz en met 1,3 vcore voltage start de pc niet (altijd) meer op.
Wel is het mogelijk om pci-expres bus en pci-bus vast te zetten op hun originele snelheid. Dit verkomt het overclocken van andere computerapparatuur in de pc.
Hyperstransport bus is handmatig te verlagen zodat overclocken goed lukt.
Het geheugen snelheid is ook te selecteren (400 533 633 800)en daarbij horende instellingen cas, ras etc.. zijn handmatig te wijzigen.
De gigabit netwerkverbinding heb ik alleen nog maar gebruikt in combinatie met 100 mbit netwerk.
Het onboard geluid is beter dan wat ik ben gewend van mijn soundblaster Live OEM geluidskaart. Heb ik beide gevallen twee analoge geluidset aangesloten. (één voor en eentje voor achter m.b.v. van twee uitgangen op de het moederbord)
De asrock unified overclocking setting in de bios, behaalt bij het aanzetten hiervan een overclock van de cpu en geheugen met 8 %.
De pc blijft verder koel en heeft het geen problemen.
Meegeleverd was:
1 ide kabel, helaas wel maar 40 kanalen en niet 80 poort nodig voor ata 133 spec
1 floppy kabel
1 sata kabel lengte 40 centimeter (net te kort om mijn cdrom speler aan te sluiten)
een metalen backplane.
een stroom kabel adapter om van 4 poort naar sata stoom voorziening te gaan.
1 Een kabeltje om hdmi geluids functionaliteit toevoegen aan de hdmi van de videokaart. (niet gebruikt in mijn systeem, maar misschien in de toekomst wel)
Verder computer onderdelen
Voeding crosair hx520
4 ide hardeschijven
1 sata cd-rom (moet nog aangesloten worden)
Artric 64 pro cpu koeler.
Note is dat ik (nog) geen branchmarks heb gedraaid op de pc.
Interessante links (reviews)
http://www.pc-treiber.net/datenbank_artikel_33_lesen.html (Helaas Duits)