OCZ Solid State Drive 3.5" Adaptor Bracket Review
Van een montagebeugel om een 2.5 inch SSD of notebook harddisk in een 3.5 inch plaats te monteren hoef je niets bijzonders te verwachten. In 9 van de 10 gevallen voldoet ook deze uitstekend. Deze bracket bestaat uit het simpele standaard metalen plaatje met 4 schroefgaatjes in de bodem voor montage van de SSD en gaatjes met schroefdraad in de zijkant voor de montage in in de kast. Voor montage in de harddisk cage van bijvoorbeeld een CoolerMaster Cosmos 1000 heb je hier echter niets aan. zbrxoazd Je mist de gaten met schroefdraad in de bodem die een normale 3.5 inch harddisk wel heeft. De adpter die met de Corsair Force3 wordt meegeleverd is op het logo na identiek. Voor de meeste standaard adapters zal dit wel zo zijn.
Pluspunten
eenvoud
Minpunten
niet geschikt voor iedere behuizing
[img=620]zbrxoazd[/img]
[img=620]JXTxxv0P[/img]
Wanneer de bodemplaat voorzien zou zijn van 4 extra gaatjes met schroefdraad zou ik de prijs ook al een stuk acceptabeler vinden. Bij de Vertex3 van > €200,- wordt de adapter gratis meegeleverd. Bij de Agilty 3 60Gb niet.
Ik ga nu proberen of ik met de Scythe Twin Mounter rev.C beter uitkom. Volgens de afbeeldingen kun je deze ook via de onderkant monteren en er kunnen 2 SSD's in een 3.5 inch bay
pricewatch: Scythe Twin Mounter 2.5in SSD-HDD Rev.C
[img=620]brtB6E3k[/img]
Update: De Scythe Twin Mounter rev.C is vandaag binnengekomen en direct gemonteerd.
De twee SSD's passen er samen in en kunnen nu wel gemonteerd worden in de Cosmos 1000.
Zie de aparte review hierover. Op de foto's zie je het verschil in constructie van de OCZ en de Scythe adapters
[img=620]sIcO7n6b[/img]
Heb jij ook een OCZ Solid State Drive 3.5" Adaptor Bracket?
[Reactie gewijzigd door bas_buyandsell op 24 juli 2024 11:19]
Zelf heb ik in mijn Cosmos kast een 3,5" Vertex 2 die wel gaten aan de onderkant heeft. Dus voor de 3,5" SSD's dat dus geen probleem. Alleen jammer dat de nieuwere SSD's nog niet in 3,5" form factor te krijgen.
Ik vraag me af, heb je SSD bracket ook geprobeerd in de floppy bracket?
Montage van de OCZ/Corsair adapter in de floppybracket zou gewoon kunnen maar deze ruimte is al bezet.
[Reactie gewijzigd door bas_buyandsell op 24 juli 2024 11:19]
Met als gevolg dat ik er nu over heb
Mja heb ook weer laptop hdd's over na vervanging door SSd's en die kunnen er ook in
Agility 3 60Gb niet meegeleverd
Corsair Force 3 120Gb wel meegeleverd
soms wel/soms niet
losse verkoopprijs € 5,98 excl. verzendkosten
incl. verzendkosten € 9,89
Het gaat er meer om dat deze adapters niet voor iedereen geschikt zijn. Wie hem dan apart moet bestellen kan dan voor een vervelende verassing komen te staan. Op de produktfoto's van de fabrikant is e.e.a. minder goed zichtbaar.
beetje stom dat ze niet 8 extra gaten voorzien hebben. (4 aan zijkant, 4 in bodem)
Foute aankoop dus helaas....