Doe echt niet voor m'n plezier een negatieve kijk op dit paneel en vorige HP ZR24w.
Niet omdat ik een "relatief" duur product koop,ik alle minpunten als zoete koek moet slikken.
Als de beeldkwaliteit beleving voor mij dan zo hinderlijk is,schroom ik mij niet me hierover uit te laten.
Ik had graag een positief verhaal verteld,maar wat er niet is,kan ik niet mooier maken.
Defect,denk het niet,gezien zelfde klacht dan 2 maal LG als HP/Dell kwalitiet controle is doorgekomen,en bij Dell ook nog's gecalibreerd is.
Calibrator ziet geen waas op een scherm,die kijkt slechts plaatselijk of het goed is.
In mijn leven al veel betere schermen gezien,met mindere specs en/of lager prijskaartje,maar ook duurder/gelijkwaardige prijsklasse/specs zonder de door mij ervaren kijkpret bederving.
De waas is slechts enkele mm of nog veel mider dik dik bevind zich voor het paneel,en is lastig te vangen op en foto.
vlekkerigheid laat zich zo vangen ff snel beetje wit en geel.....zie rechts onder VS links boven VS midden
linksonder foto 3.....bij zwarte weergave is heel die plek grijze holgram waas......of moet op 3 meter afstand gaan zitten,niet bewegen en dat soort kul argumenten om je aankoop van 400 euro plus goed te praten.
Foto is erger dan je ogen het in werkelijk zien........
Calibreren leuk,maar als ik de helderheid in de hoeken is niet te veranderen (zoals dat ooit lang lang geleden wel kon bij een betere CRT,dan valt er weinig te calibreren)
Waas kan ik er nooit af calibreren.Zie eerste reactie,...ben dus niet de eerste die deze laag niet kan waarderen.
Mensen die het niet willen geloven,mogen het gehele weekend zelf er eens naae komen kijken in deze uithoek van Nederland.
Bij de HP ZR24w ook meedere kundige en onkundige mensen laten kijken,en meer en deel vond de waas hoogst irritant,zeker als je kijkt wat je beloofd word en wat je ervoor betaalt.
voor m'n werk,...al meer dan 2 decenia beeldschremkijkervaring,en zeker voor het geld,inkijkhoek,kleurvastheid beloftes,doen deze H-IPS panelen niet wat ze beloven,is mijn interpretatie van de specs.
[Reactie gewijzigd door Akino op 27 juli 2024 06:20]