Samsung Syncmaster 203B Zilver, Zwart Review

21 februari 2007, laatste update op 21 februari 2007, 810 views Rapporteer

Aankoop Heb in November 06 een nieuwe pc gekocht, en was ook op zoek naar een goede monitor. Ik ben gaan kijken hoeveel ik er voor over had, en dit lag rond de €250. Ik kwam deze 203B tegen met een schijnbaar heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Het moest een scherm met DVI zijn, dus daar sloot deze 20" goed bij aan! Uiteindelijk heb ik hem bij 4Launch gekocht voor €279. Het scherm werd door TPG geleverd met bijbehorende kabels (VGA, DVI en stroom) in een stevige doos. Beeldweergave Wat heel handig is is dat er met een knop gewisseld kan worden tussen de VGA en de DVI interface. Zeker als je nog even al je bestanden over moet zetten bijv. De beeldkwaliteit valt verder niet veel op af te dingen voor deze prijs, het is...

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit
  • DVI én VGA met makkelijke switchmogelijkheid
  • Programma's voor perfectioneren beeldkwaliteit
  • Kabels meegeleverd (is dit tegenwoordig ergens niet?)

Minpunten

• Levertijden in sommige gevallen

Aankoop

Beeldweergave
Wat heel handig is is dat er met een knop gewisseld kan worden tussen de VGA en de DVI interface. Zeker als je nog even al je bestanden over moet zetten bijv. De beeldkwaliteit valt verder niet veel op af te dingen voor deze prijs, het is echt heel goed in vergelijking met de andere schermen die ik overal tegen kom! Het scherm heeft een resolutie van 1400x1050, wat groter is dan de meeste 19" schermen maar kleiner dan de duurdere 20" schermen.

Er worden een aantal programmas meegeleverd die het beeld (proberen te) perfectioneren, en ik moet zeggen dat je het in de previews beter merkt dan tijdens je dagelijkse bezigheden.

Meegeleverde programma's zijn onder andere:
  • [url=http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/index.htm]Magic Tune[/url]
  • [url=http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/index.htm]Magic Rotation[/url]
  • LCD Gamma
  • [url=http://www.samsung.com/za/products/monitors/techinfo/tech_n.asp#nc]Natural Color[/url]
Verder heeft het scherm een responstijd van 8ms, en dit is voor mij sowieso genoeg. Er wordt zelfs gezegd dat het verschil tussen 8 en 2ms niet eens te zien valt. Zeker omdat er bijna geen ghosting is zal ook de gemiddelde gamer hier een goed scherm mee hebben. Als je een game speelt op een resolutie lager dan zijn native resolutie, dan merk je weinig van beeldverslechtering.

Bouw / Vormgeving
Het scherm wordt geleverd in zilver / zwart. Ik heb in eerste instantie contact met 4launch opgenomen omdat ik liever een compleet zwart scherm wou. 4launch reageerde daarop dat ze de zwarte exemplaren niet leverden. Helaas!

Het scherm beschikt over een pan&tilt voet, wat wil zeggen dat je hem hoger kan zetten en hem kan draaien. In de praktijk maak ik hier weinig gebruik van, maar het meegeleverde programma MagicRotation speelt op je draaibehoeftes in door middel van integratie in je rechtermuisknopmenu van het bureaublad. :P

Er is een hoop ruimte onder het scherm omdat de voet ver naar achter staat, wat het maakt lijken of het scherm grotendeels zweeft. Het nadeel daaraan is dat het scherm wel minimale trillingen maakt bij bijvoorbeeld toetsaanslagen. Verder is het scherm zelf degelijk gebouwd, en zit er zelfs een aansluiting voor Kensington sloten op.

Als je alle functies en toebehoren bij elkaar optelt, en daar de negatieve dingen vanaf trekt dan kom je nog heel goed uit. Ik ben blij dat ik op dat moment iets langer heb doorgezocht naar een scherm, want al die ruimte op je bureaublad is echt heerlijk!

Kijk hier voor de productpagina van Samsung
Kijk hier voor de duitse productfoto's van Samsung

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 203B Zilver, Zwart?