Canon EOS 350D Kit (8.0MP, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II) Review

13 februari 2007, laatste update op 13 februari 2007, 682 views Rapporteer

Ik heb de EOS350D nu al een tijdje en ben er zeer tevreden over. Als 'instap'DSLR presteert hij optimaal (en zeker voor zijn prijs). Voor mensen met grote handen is hij niet ideaal, maar ik heb zelf redelijk kleine handen dus hij ligt lekker in de hand!
Kitlens ben ik zeer positief over (als in je achterhoofd houdt dat het ding slechts 60 euro waard is). En de scherpte van de foto's is zeker niet mis. Echt een aanrader voor iedereen die hem lekker in de hand vind liggen + niet een al te ruig budget heeft (je kan natuurlijk ook 1000 euro of meer neertellen voor een 30D/5D of ander heavy materiaal, maar het is maar net wat je nodig hebt!)

Ook kies ik hem boven de 400D, omdat ik een groter LCD niet erg belangrijk vind, het wat geld scheelt (voor een nieuwe lens bijvoorbeeld) en ik de knopjes van het menu bij de 400D gewoon niet prettig vind werken.

Pluspunten

• Lenzenaanbod
  • Flitseraanbod
  • Vele Functies
  • De Prijs
  • Prestaties van de relatief goedkope kitlens
  • Snelheid

Minpunten

• De grootte
  • De bouw
  • De kitlens is niet optimaal
  • Geen sensorcleaningsysteem (wel bij de 400D)
  • Kleiner LCD dan de 400D

Heb jij ook een Canon EOS 350D Kit (8.0MP, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II)?

Vraagje, je zegt dat je een groter LCD scherm niet belangrijk vindt maar merkt hem wel op als negatief :?.

Ditzelfde geldt voor de grootte van de camera, jij vindt hem prettig maar wederom als negatief aangemerkt, ik zou hem eerder positief noemen, jij vindt hem immers prettig en ik denk veel mensen met kleine handen :).

En puntje bouw geef je aan als negatief, wat is er precies negatief? Ik zit zelf nl. nog te twijfelen of ik de goedkopere 350D neem of de nieuwere 400D.
Waarschijnlijk kan hij er goed inkomen als anderen een kleiner scherm als negatief bestempelen.
Dat kan ik me eigen nog voorstellen.