Logitech G5 Laser Mouse Review

12 februari 2007, laatste update op 12 februari 2007, 1.073 views Rapporteer

Heb deze muis al erg lange tijd en aangezien ik op school zit dacht ik maar eens een survey te gaan schrijven Ergonomie De ergonomie van de G5 is voldoende, ik kan er lange tijd mee gamen zonder dat ik last krijg van mijn vingers oid. Verder is 't niet veel speciaals, een "sleuf" waar je je duim in kan laten rusten. Het ding ligt over het algemeen wel lekker in de hand, echter kan ik me voorstellen dat je met wat grotere klauwen toch wat problemen hebt met het formaat. Maar voor mijn kinderhandjes is ie perfect Functionaliteit Zitten niet al te veel fratsen op de muis. Zo zit er maar één zijknop op de muis, maar dat is voor mij alleen positief want meer heb ik er niet nodig. Echter zullen er genoeg gebruikers...

Pluspunten

• fine tuning (dpi instelbare knoppen/gewichtjes)
  • één zijknop
  • mooi design
  • ergonomie is goed
  • goede uitgebreide driver

Minpunten

• scrollwheel schiet terug/maakt geluid

Heb deze muis al erg lange tijd en aangezien ik op school zit dacht ik maar eens een survey te gaan schrijven ;)

Ergonomie

Het ding ligt over het algemeen wel lekker in de hand, echter kan ik me voorstellen dat je met wat grotere klauwen toch wat problemen hebt met het formaat. Maar voor mijn kinderhandjes is ie perfect ;)

Functionaliteit
Zitten niet al te veel fratsen op de muis. Zo zit er maar één zijknop op de muis, maar dat is voor mij alleen positief want meer heb ik er niet nodig. Echter zullen er genoeg gebruikers zijn die wel "last" hebben van die enkele knop omdat ze er graag 2 zouden willen.

Verder zit er op de muis, net onder het scrollwheel, een plus- en minknopje om de dpi in te stellen. De mogelijke dpi-instellingen zijn 400, 800 en 2000 dpi.

Wat mij echter de doorslag gaf om de muis te kopen was het doosje met gewichtjes. Je krijgt een doosje ebrij waar gewichtjes van 1.7G en 4.5G in zitten. Deze kun je in een "weight-cartridge" stoppen en onderin je muis erin schuiven.

Al met al is dit dé perfecte game muis. De gewichtjes en de dpi-knoppen zorgen ervoor dat je je muis helemaal kunt fine tunen.

Precisie
Over de precisie valt niet te twijfelen. Met zijn 2000 dpi is de G5 een hoogwaardige gamemuis die de meest preciese bewegingen vast kan leggen.

Vormgeving
Je houdt er van, of niet. De muis ziet er namelijk qua grafisch aspect nogal vreemd uit. De vorm zelf is normaal, zoals je van een muis verwacht. Echter is de opdruk een beetje anders dan normaal. Er zit een rood/bruine vlek op en op het zilver zitten zwarte gebruikerssporen zodat het lijkt of je de muis al zo'n 5 jaar gebruikt hebt.
Het was in het begin even wennen maar als je er eenmaal aangewend bent vindt je het al snel een van de mooiste muizen op de planeet ;)

Bouwkwaliteit
De muis zelf voelt erg stevig aan, hier heb ik dan ook niets aan op te merken.
Wat mij echter wel stoort aan deze muis is het scrollwheel. Tijdens het gamen, als ik van wapen moet wisselen, schiet de scroll soms terug. Iedereen die first person shooters speelt zal begrijpen dat dit een erg irritant probleem is aangezien je een aantal seconde nodig hebt om een ander wapen te pakken.

Verder maakt de scroll ook een erg raar geluid, als je naar boven scrollt geeft ie bij iedere stap omhoog een klikje maar als je naar beneden scrollt is dit dan weer niet het geval.
Het scrollwheel is dus voor verbetering vatbaar.

Drivers en ondersteuning
De SetPoint driver van Logitech is zeer goed. Je kan er je muis instellen zodat je deze wil gebruiken op je desktop. Én je kan een game-profiel aanmaken waardoor je instellingen automatisch veranderen als je een game opstart.

Ook zijn er voor normaal gebruik genoeg mogelijke instellingen, zoals: acceleratie, aanwijzersspoor, normale snelheid en meer.

Prijs
De prijs lag, toen ik hem kocht, redelijk hoog. Ik had hem gekocht voor zo'n €61,99 bij Zuiderpark Computers, een fors bedrag dus. Maar het is dan wel, in mijn ogen, de ultieme gamers muis on the planet ;) Tegenwoordig draagt de muis een prijskaartje van €45,90 tot €80,09 in de pricewatch.

Heb jij ook een Logitech G5 Laser Mouse?

ik heb deze muis ook gehad en heb um weggedaan door de scrollwheel, echt een heel groot minpunt inderdaad. als die beter zou zijn zou het echt de perfecte muis zijn. nu is het voor mij onbruikbaar doordat sommige applicaties gewoon niet werken door de scroll
ik heb zelf deze muis ook, ben er erg tevreden over,
gamen met deze muis gaat echt super :D

het probleem vind ik alleen dat je wel een knopje hebt voor paginas naar achteren, en niet een knopje voor paginas naar voren.
jup, zeker een precisie muis.
over dat knopje naar achter... ik heb die al vervangen door "middelste knop" ;) dan kan ik hem gebruiken tijdens gamen
Wauw, wat een goed idee :o :o :o ! Ga ik meteen es proberen :D
er is een aantal weken (geloof ik) geleden een firmware update uitgebracht, daarmee is het probleem met het niet goed werken scrollwieltje opgelost, bij mij iig.
Helaas nog wel dat geluid als je naar boven scrollt :P
dat lijkt me sterk, want als je scrollwheel terug schiet dan ligt dat aan 't wieltje en niet aan de driver oid ;)
Verwijderd @12 februari 2007 14:13
dat hangt ervanaf hea ;)
bij mij zat het probleem in dat ik 3 x scrollde bijvoorbeeld, en het wieltje nog vast had, maar dat hij het registreerde als 3x omlaag en 1x onhoog. Dat is dus verholpen door de nieuwe firmware. Het wieltje schiet bij mij iig niet fysiek trug.
dat is bij mij dus wel het geval als ik wat sneller scroll, ook al hoor/voel ik dat 't wieltje een klikje maakt zodat ie op de volgende stap zou moeten zitten, dan nog schiet ie terug. als ik gewoon met beleid scroll is er niks aan de hand... maar goed, ik blijf een 17 jarige puberende gamer, dus dat beleid zit er voorlopig nog niet in ;) :Y) :9
Ik had ook het probleem in games met het scrollwiel, dat deze niet goed werkte.

Ik had een speling in het scrollwiel zitten waardoor het probleem onstond.

Na het bellen van Logitech heb ik een nieuwe muis gekregen die op dit moment nog geen speling heeft en het "scroll" probleem daarmee verholpen is. De support van Logitech vind ik SUPER [thumbs up]
dat is inderdaad netjes van Logitech, maar ik denk toch echt dat het iets met de productie te maken heeft en niet met dat ene exemplaar van jou.
iedereen, waarvan ik weet dat ze deze muis hebben, heeft het probleem met het scrollwheel. misschien dat jij dan gewoon gruwelijk veel geluk hebt gehad dat je een 'productie fout'-muis hebt gekregen waarbij de scroll wél werkt :Y) :9
Ik heb net heel actief getest of hij hier omhoog gaat, maar het gebeurd echt niet.

Voor de firmware update wel, maar nu is het over. Ik hoor dan ook geen 'klikje'.