Introductie Ik ben jarenlang een Sony fan geweest en heb de nodige lompe (zij het krachtpatsers) en lichte laptops van ze versleten. Toen m'n huidige Sony het begon op te geven ben ik me gaan herorienteren. Waar ik voorheen vaak een krachtpatser nodig had voor CAD-werk (ik ben een bouwkundige) in combinatie met een groot scherm heb ik heden ten dagen meer behoefte aan een lichte laptop met een goede batterijduur. Practisch iedere producent (Sony/Dell/Lenovo/Apple) levert wel iets wat licht is en vervolgens lang meegaat. Uiteindelijk juist vanwege de altijd positieve geluiden vanuit de omgeving ben ik dan ook meegegaan om eens iets anders dan een Sony te proberen. Waarom geen Dell/Lenovo er is eigenlijk geen verklaring. Sterker nog...
Hoogte | 3 tot 17 mm |
Breedte | 325 mm |
Diepte | 227 mm |
Gewicht | 1.32 kg |
CPU | 1.86 Ghz Core 2 Duo |
Harde schijf | 128 GB |
Display | 1440x900pixels |
Poorten | 2x USB, 1x voeding, 1x MiniDisplay Port, 1x Headphone 1x SD Card 1x mic |
[Reactie gewijzigd door --MeAngry-- op 25 juli 2024 06:33]
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 06:33]
Man man man, werkelijk iedereen die niet 100% lovend is over Apple krijgt bij jou de zak, nietwaar?Ik vraag me bij dit soort reviews altijd af of de schrijver het apparaat ook echt bezit.
Dat je het van tevoren weet wil nog niet zeggen dat de reviewer er blij mee is of dat het noodzakelijk is.Je weet dat de accu niet verwisselbaar is bij dit soort kleine laptops dus hoe kun je daar negatief over zijn.
Vrijwel ieder netbook, de Samsung SF-310, Samsung 9-series en zo kan ik even doorgaan.Een volle acculading gaat op mijn MBA 6 tot 10 uur mee. Welke andere ultra-portable kan dit evenaren?
Dat de reviewer niets over OSX vermeldt zou je nog als kritiekpunt aan kunnen dragen (hoewel ik persoonlijk vind van niet), incompleet? Omdat hij niet volkomen positief is? 2 sterren, wat een kolder.Dus een vreemde en incomplete review en daarom heb ik maar een score van 2 gegeven.
[Reactie gewijzigd door musje83 op 25 juli 2024 06:33]
Je kan een MacBook Air niet vergelijken met een netbook door de talloze verschillen dus je vergelijking slaat nergens op.Alsof je een Porsche 911 vergelijkt met een Fiat AbarthEen volle acculading gaat op mijn MBA 6 tot 10 uur mee. Welke andere ultra-portable kan dit evenaren?
[Reactie gewijzigd door n4m3l355 op 25 juli 2024 06:33]
Je kunt een MBA prima vergelijken met een netbook of andere ultraportable. Op basis van schermgrootte & gewicht kun je prima een vergelijking trekken. Dat de Air op veel vlakken wint is dan inderdaad niet verwonderlijk, maar waarom moet het niet kunnen?Je kan een MacBook Air niet vergelijken met een netbook door de talloze verschillen dus je vergelijking slaat nergens op.Alsof je een Porsche 911 vergelijkt met een Fiat Abarth
Zie mijn post hierboven. Dat je iets van tevoren weet heeft absoluut helemaal nul komma niks te maken met of je het wel of niet als argument mag aandragen. Je weet van tevoren toch ook dat hij erg licht is? Dan mag je dat zeker ook niet als pluspunt noemen?Dat weet je toch gewoon als je een MacBook Air koopt?
MacBook Air met andere ultraportables ja (Zoals Dacia vs RR) maar niet met netbooks want dat is een compleet andere productcategorie.Je kunt een MBA prima vergelijken met een netbook of andere ultraportable. Op basis van schermgrootte & gewicht kun je prima een vergelijking trekken. Dat de Air op veel vlakken wint is dan inderdaad niet verwonderlijk, maar waarom moet het niet kunnen?
Zo heeft autoweek enkele maanden geleden de Dacia Duster tegenover de nieuwe Range Rover gezet. Puur om te kijken hoe de Dacia het doet tegen zo'n gerenommeerde dikzak. Natuurlijk 'won' de RR maar was de strekking van het verhaal hoe ontzettend veel meer je bij de Dacia krijgt voor je geld.
[...]
kan zijn, maar zo komt het wel over en dat is jammer. zeker dat mag je als negatief punt noemen. net als dat je lekker licht en draagbaar als positief punt mag noemen. de formulering is alleen nogal schokkend voor een fanboy (zo’n WTF? hoe kan die dat nou niet weten idee.;))Tja, de laptop is ongeschikt voor hem door die ingebouwde batterij. Maar het is niet alsof hij het niet wist op voorhand
Nee, dat kan niet. Of je moet vooral geïnteresseerd zijn in verschillen.Je kunt een MBA prima vergelijken met een netbook...
Ja, dat kan. Sony, Samsung, Lenovo, Dell, Asus, er zijn er tegenwoordig vele.Je kunt een MBA prima vergelijken met een <knip> ultraportable...
De MBA vergelijken met netbooks is zinloos. De netbooks winnen alleen qua prijs, verder is het troep.Dat de Air op veel vlakken wint is dan inderdaad niet verwonderlijk, maar waarom moet het niet kunnen?
Mijn nederige excuses, ikweethetaltijdbeter. Ik zal mij corrigeren:Wat denk je, musje, het is bijna hemelvaart, kom, laat ik Jezus er even bij halen?
Dat mag inderdaad. Alleen zoals ik het lees (en mstam misschien ook wel) lijkt het wel of het de reviewer "overkomt" in plaats van dat-ie het wist:Ik blijf erbij dat het kritiekpuntje op de batterij geheel terecht is; als de reviewer nu eens van tevoren heeft besloten ondanks de ingebouwde accu tóch een MBA te kopen omdat hij er goede verhalen over heeft gehoord, mag hij het dan plots niet meer als kritiekpunt geven?
En dan heb ik zoiets: je had het kunnen weten.Eigenlijk is deze laptop direct ongeschikt vanwege dat de batterij niet wisselbaar is...