Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 2,4" display, 3G-support, met geheugenslot - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

BlackBerry Curve 3G 9300 Zwart Review

+1
iTimOSX 30 mei 2011, laatste update op 30 mei 2011, 2.220 views

BlackBerry Curve 3G 9300 Zwart

Pluspunten

  • Mooier Design dan de 8520
  • Digitale Agenda + Google Sync Is geweldig!
  • Mac Ondersteuning
  • Gratis MicroSD kaart erbij
  • Trackpad werkt soepel en goed
  • En nog meer

Minpunten

  • Toetsenbord moet je leren gebruiken
  • Als je het profiel op Trillen of Stil zet en je drukt per ongeluk op je Play knop bovenop gaat de muziek toch afspelen op het volume dat in je muziekspeler staat (Dus zet je volume voor de zekerheid ook uit!)
  • Het herstarten van de Blackberry als je een App Update (Soms)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Accuduur Score: 4
Bereik Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Inleiding

Dus, Ik ging naar de T-Mobile shop om mijn Prepaid Blackberry Curve 3G op te halen.
Alles was gelukkig op voorraad en na een stukje goede service van de T-Mobile Shop Medewerkster heb ik de telefoon mee naar huis genomen hier mijn review.

In De doos

Dus toen stond ze dan thuis, mooi in een klein Blackberry doosje.
Ik had eerst een T-Mobile verpakking der om heen verwacht maar het is toch de originele verpakking geworden.

In de Doos zat:
- De Telefoon (Nog zonder accu)
- Een MicroSDHC Kaartje van 2GB (Al in de telefoon)
- USB Kabel (Heel erg kort, alleen handig als je een iMac of een laptop hebt)
- De Simkaart
- Oordopjes met kussentjes
- Mini CD (Niet in je Slotdrive stoppen!)
- EU Stekker Kop
- GB Stekker Kop
- De Adapter zonder kop met een USB aansluiting
- Start Boekjes
- De Accu

De eerste start

Dus toen alles er eenmaal inzat zette ik het toestel aan en kwam ik gelijk in een start setup.
Er werd mij uitgelegd hoe het toetsenbord werkten. en hoe het trackpad werkten.
Ook werd er gevraagd of je je e-mail wou instellen en of je verbinding wou maken met een WiFi netwerk.

Daarna

Toen het toestel klaar was heb ik eerst een SMS gestuurd voor de gratis 6 maanden Ping/Internet.
Toen dat aanstond ben ik naar de website van T-Mobile InstantE-mail op mijn computer gegaan om mijn Blackberry's E-Mail in te stellen.
Tot mijn verbazing werd mijn Google-Apps POP/SMTP Direct herkend en was er alleen een E-Mail adress en wachtwoord nodig om het in te stellen.
Na enkele seconden verscheen het Icoon van mijn E-Mail ook op mijn blackberry en na een tijdje kwamen alle e-mails binnen.

Blackberry Protect
Na een tijdje heb ik besloten Blackberry protect te installeren mocht er iets mis gaan.
Bij blackberry protect kun je gratis Backup's maken en je toestel terug vinden als hij weg is.
Ook is er een handig functie een hard geluid af te spelen als je niet weet waar je hem in huis heb neergelegd :D
Via de blackberry website kun je ook de locatie van je telefoon bekijken maar dit is mij nog nooit gelukt.
Wat me tegenviel is dat de BB 9300 als een 8520 werd weergegeven in het plaatje maar ik denk dat ze dit snel gaan oplossen.
http://dl.dropbox.com/u/7271552/Schermafbeelding%202011-05-30%20om%2016.36.48.png
http://dl.dropbox.com/u/7271552/Schermafbeelding%202011-05-30%20om%2017.15.28.png

Digitale Agenda
Ik heb deze Blackberry ook gekocht om hem te gebruiken als digitale agenda en dit werkt prima!
In het begin kreeg ik dubbele activiteiten maar dat is inmiddels opgelost door kalender sync uit te schakelen op de instantemail website van T-Mobile.
Daarna kun je Google Mobile Sync For Blackberry downloaden en beginnen.
Ik logde in met mijn google account en mijn schoolrooster kwam er prima in te staan.
Op school kan ik nu activiteiten in mijn rooster bewerken en vervolgens worden ze binnen een paar minuten automatisch door Google Sync verzonden en komen ze thuis terecht in mijn iCal agenda.
En natuurlijk werkt dit ook precies andersom.
http://dl.dropbox.com/u/7271552/Schermafbeelding%202011-05-30%20om%2016.31.26.png

GPS & Connectiviteit

Uiteraard heeft deze telefoon tegenover de 8520 GPS en 3G.
GPS heb ik getest met een traceer app (trackr! zie downloadlink onderaan).
Ik heb voor de lol een stukje gefietst rond mijn huis en toen het programma laten lopen.
Na afloop zag ik dat de route echt goed was vastgelegd via de GPS,
Binnenshuis was dit wel erg slecht maar buiten was het binnen de 1,5meter nauwkeurig.
Over mobiel internet ben ik zeer te spreken.
Ik gebruik T-Mobile en in mijn omgeving is er meestal of 5 strepen GPRS of 3/5 strepen 3G.
Op school is het helemaal geweldig want op het gebouw naast de school staan 2 zendmasten (Dus 5 Strepen 3G)

Design En Batterij
Ik vind persoonlijk het design mooi,
Je kunt er wel je vingerafdrukken op zien.
Om de Blackberry heen zit een "Plastic" "Chrome" rand dit maakt het toestel toch wat mooier dan de 8520.
Aan de bovenkant net boven het Blackberry logo'tje zit een LED lampje dat knippert als de batterij leeg is als hij aan het opladen is als de batterij vol is en natuurlijk als er een notificatie is.
Het niet touchscreen idee ben ik erg blij mee, geen vingerafdrukken meer op het scherm :D.
De batterij is redelijk en gaat ongeveer 2 schooldagen mee.

Camera
De camera is goed voor normaal gebruik,
Geen flash!
Een paar voorbeelden.
Binnen: http://dl.dropbox.com/u/7271552/IMG00013-20110528-1515.jpg
Buiten: http://dl.dropbox.com/u/7271552/IMG00008-20110528-1011.jpg
Over de video opnames die zijn slecht je hebt maar een maximum van 15 frames per seconden.

Apps die je moet hebben
Ja, ze zijn allemaal gratis :D
Blackberry App World
Dit is de AppStore voor de Blackberry
Trackr
hier mee kun je je GPS testen en natuurlijk je locatie delen met je vrienden of familie.
Download: http://m.trackr.nl/
Copter
Dit is een simpele game die ik erg vaak heb gezien.
Je moet met een helicoptertje de obstakels vermijden en dan een zo hoog mogelijke score maken.
Download: BB App World
Google Sync
Hiermee kun je je GMail/Google Apps Agenda synchroniseren met je Blackberry agenda werkt geweldig!
Download: http://www.google.nl/mobile/sync/
E-Office Mobile data alerter
Hiermee kun je je dataverbruik bijhouden en waarschuwingen krijgen als je data op is.
Download: http://mda.e-office.com/
WhatsApp
Ping & MSN In een, je kunt dit ook wel SMS over Internet noemen.
Download: BB App World
WisePilot
GPS Navigatie voor je Blackberry Gratis en werkt goed maar slurpt wel data!
Download: BB App World
Twitter For Blackberry
De naam zegt het al Twitter voor de Blackberry
Download: BB App World
WIndows Live Messenger
En ja de naam zegt het hier ook weer MSN voor je Blackberry
Download: BB App World
Barcode Assistant
Met dit programma kun je barcodes scannen en dan vervolgens links/tekst bekijken
Download: BB App World

Tot Slot & Vragen
Bedankt voor het lezen van mijn review.
Dit is mijn eerste smartphone en ik ben er erg blij mee.
Als er nog vragen zijn kun je die stellen :)

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een BlackBerry Curve 3G 9300 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (3)

Wijzig sortering
Hoe zit het eigenlijk met de belkwaliteit en de kwaliteit internetverbinding? Het lijkt er toch op dat dit allebei heel goed is, omdat je veel mensen toch met deze smartphone ziet.

Verder heb ik toch altijd bewondering gehad voor RIM om deze reeks telefoons. Het spreekt me gewoon aan, maar ik denk dat de applicaties niet toereikend genoeg zijn voor mij. Daarom ga ik liever voor android.

[Reactie gewijzigd door F1xxer op 30 mei 2011 18:01]

ja, je hebt gelijk als je deze telefoon wilt kopen zul je minder apps vinden dan op Android of iOS.
In de BB AppWorld staan meer standaard Apps voor normaal dagelijks gebruik zoals Twitter etc.
Maar voor mij was de reden om dit toestel te kopen toch echt het toetsenbord en het non-touchscreen gebeuren.

De Belkwaliteit heb ik nog niet echt goed onder de loep genomen omdat ik zelf eigelijk erg weinig bel (ook een rede dat ik voor PrePaid koos)
De Internet verbinding is gewoon goed over WiFi en onderweg is het gewoon goed genoeg voor MSN/Ping En Twitter.

[Reactie gewijzigd door iTimOSX op 30 mei 2011 18:10]

Kun je op deze bb ook OS6 installeren?
Aangezien hij nu OS5 heeft en de reacties daar toch niet te positief over zijn
:P


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*