Over het geheel genomen is dit een prima moederbord, op de brakke onboard geluidschip na dan, die slist en knispert in spellen!
De layout is redelijk, ide-poort zit op een ongelukkige plek maar daar is mee te leven. Lastiger is dat je de videokaart wel in het blauwe pci-e slot moet steken, wil je 16x snelheid hebben. Met een beetje koeling erop ben je zo twee pci sloten kwijt daardoor.
Onbboard geluid wordt voorzien met de "Azalia HD Audio by ADI AD1986A Soundmax codec", een hele mond vol. Helaas zegt dit niets over de geluidskwaliteit; het geluid is iel, en knettert onder het spelen. Bij films is het ook al niet veel beter. Dit is opgemerkt door meerdere gebruikers, ook heb ik ook nergens kunnen lezen dat de geluidskwaliteit goed is. Het ligt dus zeker niet aan mijn setup. Voor goed geluid ben je dus verplicht om een geluidskaart te nemen. Met een redelijke 3dkaart plus koeling blijft er dan geen pci-slot meer over. Wel iets om rekening mee te houden.
Ondanks dat er behoorlijk veel overklok opties te vinden zijn in het bios, werkt het niet echt lekker (versnipperde setting paginas) maar erger nog: het werkt vaak niet zoals je zou willen (of mogen verwachten!). Ben zeker niet de enige; in de forums staat het bol van de...