De uitgebreide review vind je hier:
Apple's iPad 2 vs de Adam van Notion Ink
Als een bedrijf met < 50 man op de loonlijst zegt dat ze het beter kunnen dan Apple en Samsung (Apple omzet $13 Miljard in 2010, Samsung omzet $139 miljard in 2010), dan staan mijn oren open. De tablet liet op zich wachten maar ik ben nu 3 maand de eigenaar van dit apparaat en voor € 440,- krijg je veel tablet.
Nadelen
Het grootste nadeel: Notion Ink, de bouwer van het tablet heeft te veel belooft. Het scherm zou minder spiegelen, goed bestand zijn tegen vingers op het scherm en zo waren er meer beloftes. Deze maken ze niet waar. De concurrent doet dit echt niet beter...
Verder is de aanraakgevoeligheid van het scherm en de standby (30h?) / gebruikstijd (5 a 6h) onder de maat. Dit kan echter komen door Android 2.2.x. Dit OS blijkt ook niet heel geschikt voor tablets en tablet optimized apps komen op dit moment voornamelijk uit voor Android 3.0.
Update: Een nieuwe kernel, rom en proc snelheid los de aanraakgevoeligheidsproblematiek op!
Voordelen
Maar er zijn ook voordelen. Het Pixel Qi scherm is GEWELDIG buiten. Het is geen ereader, maar zit tussen LCD en eInk in en het is daarmee gewoon heel goed leesbaar. Let wel: een Pixel QI scherm kent niet de inkijkhoek en helderheid van een IPS scherm (iPad) dus hou daar rekening mee.
Een tweede voordeel is de community. Out of the box lijkt de Adam niet optimaal gebruik te maken van de hardware. Rooten is echter eenvoudig en bijvoorbeeld Beast rom maakt de performance veel en veel beter. Ook is er sinds enkele dagen een Honeycomb port welke nog in Dev stadium zit maar veelbelovend is.
Zou je hem weer kopen
De voordelen van een tablet t.o.v. een laptop zijn mij nog niet heel duidelijk geworden.
(Update: Nadat ik voor het eerst in lange tijd, twee dagen in de trein heb gezeten snap ik het beter) Voor nu is het leuk speelgoed. Dat even voor lief nemend, als Honeycomb hierop staat en de aanraak gevoeligheid is daarmee vergelijkbaar met die van een Samsung 10.1 of een iPad2, dan kocht ik hem meer. Zeker als je kijkt naar de prijs en het Pixel Qi scherm.
Is de aanraakgevoeligheid niet beter met de officiele HC release van NotionInk, dan krijgt de Samsung 10.1 *dunne verie, de voorkeur. Let wel, de samsung heeft geen SD slot en geen HDMI uitgang (of de 10.1 met 3G dat wel krijgt is nog niet duidelijk.
Tot slot
Vet 3G, dat gebruik je dagelijks?
Nee sterker nog, er heeft 1x een sim kaart in het apparaat gezeten. Mijn Android phone heeft WIFI tethering wat eenvoudiger is dan 2 simkaarten.
Update: totdat in twee dagen ging treinen en mijn phone oplader vergeten was
De $100,- die dit extra gekost heeft zou ik er niet weer voor betalen. Dit kun je dus over slaan (mits je een phone hebt die WIFI tethering ondersteund).