Averatec AV1050 (P-M ULV 733; 512MB; 80GB; DVD+/-RW; 10.6"TFT; WXP Home) Review
Dit is een heel mobiele laptop voor een hele nette prijs. De performance is goed genoeg voor wat ik ermee wil, nl. gewoon office-werk en af en toe een filmpje. De nieuwste games hoef je natuurlijk niet te proberen. Ik vind het een geweldig mooi dingetje om lekker in de trein door te kunnen werken zonder teveel gewicht in mijn rugtas. De prestaties zijn wat ik ervan verwacht. De harde schijf had wat sneller gemogen, lijkt een bottleneck voor de prestaties te zijn.
Erg prettig dat Wifi ingebouwd is. Dat ik voor GPRS mijn telefoon met een kabeltje moet vastmaken, daar kan ik mee leven. Het toetsenbord voelt prima, al had ik liever een Nederlandse of US-international indeling gehad dan een UK indeling met @ en " verwisseld. Het touchpad werkt goed, maar de scrollfunctie vind ik niet handig dus die staat uit.
Pluspunten
- Klein en licht, compleet, mooi uiterlijk.
Minpunten
- Geen bluetooth, UK keyboard indeling, scrollfunctie touchpad werkt niet goed.