Ik heb de Logitech G27 nu zo'n 2 maanden en ik dacht laat ik mijn eerste review maar eens schrijven.
De reden dat ik heb besloten voor deze aanschaf van het nogal dure apparaat / game-controller kwam doordat ik voor een leuke prijs een nieuwe kon kopen bij het bedrijf waar ik werk. Had er al vaak over na gedacht om hem te kopen maar de prijs was toch altijd het punt waarop ik besloot om toch maar te wachten.
De eerste indruk
Toen het pakketje op mijn werk kwam dacht ik "zo das een kleine doos, is dit misschien echt alleen het stuur?". Gelukkig bleek het alles te zijn maar het deed mij wel verbazen hoe goed logitech is met inpakken. Toen ik eenmaal thuis was meteen de doos uitgepakt en zodra je het stuur in je handen hebt weet je dat je een kwaliteit product in je hand hebt.
De installatie
Eenmaal uitgepakt wil je het natuurlijk meteen gaan uitproberen. Helaas moet je eerst alles aansluiten (

) maar gelukkig gaat dit heel gemakkelijk. Er zijn kabelgootjes onder het stuur aangebracht zodat als je hem op je bureau schuift je geen kabels plet. Alle componenten moeten verbonden worden met het stuur (de versnellingspook, de pedalen en de voeding). Doordat 1 van de componenten een Female stekker heeft en de andere een male stekker is het dus makkelijk te zien welke stekker nou in welke poort moet.
Wanneer je alles hebt aangesloten moet je nog de driver van logitech gaan installeren. Dit gaat zeer gemakkelijk en snel en alles wijst voor zich. Hierna kan je de USB aansluiten en zie je het stuurtje zichzelf automatisch kalibreren.
De eerste rit
Na de installatie natuurlijk meteen gaan testen. Iemand raden mij het spel Live for Speed aan. Hier heb ik een avondje mee gespeeld en ik was verbaasd hoe leuk ik het eigenlijk vond, leuker dan verwacht namelijk. Het stuur maakt weinig geluid en de forcefeedback kan echt sterk zijn. De gevoeligheid van de pedalen is verbazingwekkend en de precisie van het stuur is ongelovelijk. Ik was zeer tevreden over de aankoop
Na 2 maanden
Ik heb er nu best vaak mee gereden, ook verschillende spellen en ik ben nogsteeds tevreden over de aankoop. De kwaliteit van het stuurtje vind ik verbluffend en het was het geld dan ook wel waard. Het enige probleem dat ik heb is dat ik soms mijn pook in mijn hand heb en dat wanneer ik schakel ik hem perongeluk van mijn bureau aftrek. Dit zal denk ik wel op te lossen zijn door met een tang de schroeven strakker te draaien, maar hier ben ik nog niet aan toe gekomen. Het enige dat ik mis is een aan en uit knop van het stuurtje zodat als ik niet wil racen en mijn computer aanzet dat het stuurtje dan niet gaat kalibreren. Voor de rest vind ik het een top stuur.
Nou dit was mijn review van het G27 stuurtje, hopelijk is hij naar ieders wens en mochten er nog op en aanmerkingen zijn, laat ze horen zodat ik misschien in de toekomst mijn komende reviews van een betere kwaliteit kan voorzien.