Na goede ervaringen met CRT-monitoren van Iiyama, ook nu gekeken naar de TFT-schermen van Iiyama. De Iiyama E1900 had mijn eerste voorkeur (vanwege hetzelfde TFT-panel als de Samsung 940BF), maar de specificaties van deze monitor waren net iets beter (beter contrast en betere boxen) en het design is veel mooier dan de E1900.
Wilde persé speakers erbij, omdat de PC beneden staat en ik daar geen uitgebreide 5.1 set wilde neerzetten en de prijs was goed.
Ook de ingebouwde USB-hub is handig om even snel een fotocamera of webcam aan te sluiten.
Beeld is erg goed. Mooi contrast, geen ghosting en mooi design. Ook de ingebouwde bewegingssensor is handig. Deze zorgt ervoor dat het scherm uitgaat als er een bepaalde tijd geen activiteit is geweest.
Grootste minpunt van deze monitor (en daarom niet meer in mijn bezit) de pixeldefecten. Gelukkig had ik pixelgarantie en heb de monitor tot 3x teruggebracht naar de winkel. Geen enkele keer heb ik een monitor zonder defecte pixels teruggekregen.
Tijdens mijn vele wachturen in de winkel ook diverse mensen voorbij zien komen met hetzelfde probleem met deze monitor.
Mijn advies: Niet kopen. Teveel pixeldefecten.