De pentium D: het is een al oudere processor van intel, met de technologie van de pentium 4.
Ik heb de pentium D 930 aangeschaft omdat mijn pc op een celeron D liep(1 ghz).Als eerste wou ik een intel pentium 4 HTT 3.2 hgz of intel pentium 4 HTT 3.4 ghz.Als tweede wou ik een pentium D 820 nemen omdat, de prijs kwaliteit verhouding goed was.Toen ik de 930 zag kon ik maar niet kiezen: de 930 was duur maar heel goed, de 820 was goedkoop en goed en oud.Toen de 930 goedkoop werd heb ik hem genomen in een packerd bell ixtreme gold 9400.Meer info:
Dit zijn nog meer reden waarom ik hem heb gekocht:
64bit
dual core
intel virtualization technology
2×2mb L2 cache
execute disable bit
intel extended memory 64 technology
streaming SIMD extensions en
intel enhanced speedstep technology
Ik heb hem nu al een paar maandjes en hij stelt me niet teleur.Het is wel slim om hem met windows xp 64 bit te draaien.Zelf doe ik dat niet: Ik wacht gewoon op vista.
Zelf vind ik het een snelle cpu, met tegelijkertijd 1 spel, muziek, internet, word en videobewerking tegelijk gaat hij al iets slomer.
Het is wel jammer dat je cooler hard moet draaien om de processor cool te houden.De sterkste eigenschap vind ik wel videobewerking
Bij de rustige dingen:internet, muziek enz.)loopt hij geweldig.
Bij de zwaardere dingen ook, als je meer zwaardere programma's draait dan beginm je wat te merken maar blijft hij super snel.Ook gaat dingen uitpakken en instaleren super snel.
Ik ga hem nog niet overclokken, dat doe ik pas als hij te sloom wordt.
De standaard cpu koeler vindt ik wat lawaaieg.De processor wordt heel heet omdat hij de intel netburst technology heeft, de pentium 4 had hem ook.En die werdt ook heel heet.
Ik heb hem nu al een kwartaal en vind hem soms een klein beetje sloom worden: windows 64 bit is nodig.En soms worden de taken niet goed verdeeld.Maar mijn mening blijft hetzelfde: het is een goede processor.
Conclusie:
Het is een goede krachtige, snelle processor.Hij heeft een lage prijs.Hij is snel genoeg om te concureren met de intel core 2 duo serie.Zelf zou ik hem aanraden, hij gaat nog wel een tijdje mee.Het enige is dat hij goed gekoeld moet worden.Maar gelukkig levert intel een goede fabriekskoeler mee.
update 04-07:
Hij blijft meestal top: sommige spellen verlopen wat haperig als er nog anderre dingen aan staan.Ik blijf hem aanraden.Al raad ik het systeem waar hij in zit wel af: de packerd bell ixtreme gold 9400.