Intel Pentium D 930 Boxed Review

Anoniem: 205245 8 april 2007, 2.725 views

Intel Pentium D 930 Boxed

Pluspunten

• snelheid
  • prijs
  • kwaliteit

Minpunten

• warmte
  • lawaai
  • geen HTT

De pentium D: het is een al oudere processor van intel, met de technologie van de pentium 4.

Ik heb de pentium D 930 aangeschaft omdat mijn pc op een celeron D liep(1 ghz).Als eerste wou ik een intel pentium 4 HTT 3.2 hgz of intel pentium 4 HTT 3.4 ghz.Als tweede wou ik een pentium D 820 nemen omdat, de prijs kwaliteit verhouding goed was.Toen ik de 930 zag kon ik maar niet kiezen: de 930 was duur maar heel goed, de 820 was goedkoop en goed en oud.Toen de 930 goedkoop werd heb ik hem genomen in een packerd bell ixtreme gold 9400.Meer info: http://support.packardbel...m/?sn=049770620010&g=1400

Dit zijn nog meer reden waarom ik hem heb gekocht:
64bit
dual core
intel virtualization technology
2×2mb L2 cache
execute disable bit
intel extended memory 64 technology
streaming SIMD extensions en
intel enhanced speedstep technology

Ik heb hem nu al een paar maandjes en hij stelt me niet teleur.Het is wel slim om hem met windows xp 64 bit te draaien.Zelf doe ik dat niet: Ik wacht gewoon op vista.

Zelf vind ik het een snelle cpu, met tegelijkertijd 1 spel, muziek, internet, word en videobewerking tegelijk gaat hij al iets slomer.
Het is wel jammer dat je cooler hard moet draaien om de processor cool te houden.De sterkste eigenschap vind ik wel videobewerking

Bij de rustige dingen:internet, muziek enz.)loopt hij geweldig.
Bij de zwaardere dingen ook, als je meer zwaardere programma's draait dan beginm je wat te merken maar blijft hij super snel.Ook gaat dingen uitpakken en instaleren super snel.
Ik ga hem nog niet overclokken, dat doe ik pas als hij te sloom wordt.

De standaard cpu koeler vindt ik wat lawaaieg.De processor wordt heel heet omdat hij de intel netburst technology heeft, de pentium 4 had hem ook.En die werdt ook heel heet.

Ik heb hem nu al een kwartaal en vind hem soms een klein beetje sloom worden: windows 64 bit is nodig.En soms worden de taken niet goed verdeeld.Maar mijn mening blijft hetzelfde: het is een goede processor.

Conclusie:
Het is een goede krachtige, snelle processor.Hij heeft een lage prijs.Hij is snel genoeg om te concureren met de intel core 2 duo serie.Zelf zou ik hem aanraden, hij gaat nog wel een tijdje mee.Het enige is dat hij goed gekoeld moet worden.Maar gelukkig levert intel een goede fabriekskoeler mee.

update 04-07:
Hij blijft meestal top: sommige spellen verlopen wat haperig als er nog anderre dingen aan staan.Ik blijf hem aanraden.Al raad ik het systeem waar hij in zit wel af: de packerd bell ixtreme gold 9400.

Heb jij ook een Intel Pentium D 930 Boxed?

Anoniem: 113494
20 januari 2007 21:24
Je geeft als negatieve eigenschap warmte aan.
Hoe warm wordt de processor en met welke koeler?
De processor wordt bij mij heel erg gebruikt vaak tussen de 80 en 100%.De warmte kan dan oplopen tot 43 graden met de stock kooler.En die stock koeler is wel heel goed.43 Graden vindt ik best heet.Ze konden het wel wat verminderen, dan was hij beter geweest in overclokken(denk ik, niet dat ik het heb gedaan overclokken).
Dat vind je veel? :|
Dat ding kan tot de 80 graden aan tot dat ie misschien een kuur begint te vertonen hier en daar. 43 graden is harstikke koel en daarbij zou de koeler niet meer dan 1200rpm of zo meoten draaien waardoor ie geen geluid zou moeten maken... kijk even of je softwarematig of via de bios je fan kan regelen mbv temperatuur...
nou als je het lawaai hoort van die koeler.Hij hoort zo rond de 35 graden: 8 te veel dus.En bij het overclokken kan dat grote gevolgen hebben ;( .Ik wil hem later gaan overclokken
Waar staat dat hij 35 graden 'hoort' te zijn dan ?
43 graden ?? Prima temp !
Een processor als dit mag gerust 60+ graden worden onder full load. Dus waar jij die 43 graden norm vandaan haalt is mij een raadsel. 35-40 graden idle is al niet ongewoon voor de Pentium D met de stockcooler.
Anoniem: 205245
21 januari 2007 18:48
De temp:
Ik heb toen de intel pentium D 900 serie uitkwam gelezen dat hij normaal onder de 35 graden moet zitten.Full load: dan moet hij onder 38.Het staat er allang niet meer hoor.En over de stock koeler, het is een geweldige, lawaaiege kooler.
verschilt per kast etc.
airflow speelt een rol.
gebruikte casefans.
temperatuur in de kamer.

en ga zo maar door.
dus dat ie daar "moet zitten" lijkt me zeer onwaarschijnlijk. het ligt geheel aan de omstandigheden.

oh btw: je kan ook gewoon je vorige post editten ipv 2 reacties te plaatsen in 5 minuten :)
Ben zelf in het bezit van een pentium D 940, dus wel
vergelijkbaar ook wat de koeling betreft.
Heb de stock koeler een maandje geleden vervangen
door de Arctic Cooling Freezer 7 Pro, waarna 2 dingen
meteen opvallen:

- de Arctic Cooling Freezer 7 Pro is veel stiiler
- temperatuur is idle onder de 30 graden en bij full load
nog niet boven de 38 graden geweest.

Misschien iets voor jou? :)
Snel genoeg om te concurreren met de Core 2 Duo? Is dit een grapje of ben je echt serieus ?
Anoniem: 205245
21 januari 2007 18:43
nee serieus.De software van nu is nog niet zo veeleisend.
Dus is hij wel snel genoeg om te concureren met de intel core 2 duo E6300: 3 ghz tegen 1,86.4mb tegen 2mb L2 cache.800 mhz fsb tegen 1066 mhz.beide 64 bit.beide intel speedstep.Kijk later als de software veeleisender wordt dan merk je het duidelijk.Maar als je hem vergelijkt met een core 2 duo E6700.Tja dan merk je het duidelijk.En voor 195 euro kan je een pentium D 945(hetzelfde alleen 2×3.4 ghz).En de core 2 duo E6300 kost rondt de 210 euro.
Overclocken zal wel niet gaan op een standaard pb mobo.
Anoniem: 176518
8 april 2007 20:29
HTT = Hyper Transport Technology (AMD)
HT = Hyper Threading (Intel)

;)

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren