Ik was al langer op zoek naar een Android Tab en had een wensen lijstje opgesteld :
1) Honeycomb als besturingssysteem zonder al te veel 'skin'
2) Degelijke kwaliteit voor acceptabele prijs
3) Gerenomeerd merk
4) Hardware 'van deze tijd'
Tot mij grote verbazing ontving ik via de 'Mycom-mail' vlak voor de paasdagen het bericht dat zij de Acer Iconia Tab A500 op voorraad hadden. Nieuwsgierigheid was meteen gewekt daar deze Tab nog vrijwel nergens aangeboden werd. Na enkele reviews gelezen te hebben besloten om de Tab te gaan bezichten bij de lokale Mycom-dealer

. De eerste indrukken aldaar waren prima; een DEGELIJK apparaat welke vlot presteerde.....

GEKOCHT !
Na 2 dagen lekker gestoeid te hebben nog geen seconde spijt..... Tijd om mijn wensen lijstje te evalueren aan de hand van de Iconia a500 :
1) Honeycomb versie 3.0.1

/ de 'skin' van Acer is gelukkig ZEER beperkt t.o.v. de plain Honeycomb
2) Kwaliteit : ziet en voelt ZEER solide aan

. Mooi geborsteld allu aan de achterkant. En de prijs.... 499,- voor de 32gig WiFi versie is t.o.v. de concurrentie (Samsung 10.1 / Xoom / G-Slate) scherp te noemen

3) Acer is m.i. gerenomeerd en biedt voldoende ondersteuning. Ze hebben reeds voor juni een update aangekondigd
4) NVIDIA tegra 2
Wat me tegenvalt is de kwaliteit van de genomen foto's. Ik heb een idee dat dit een 'software' matig probleem is. Slechte focus. Gelukkig gebruik is de cam's vrijwel niet. Ik ga toch geen foto's maken met in TAB in de Grand Canyon ? Daar hebben ze foto cammera's voor uitgevonden.
Accu-duur : je kunt iets meer dan 8 uur goed stoeien met het apparaat; downloaden, gamen, internetten, muziek etc. T.o.v. de concurrentie toch beduidend minder, maar voor mij toch ruim voldoende.
Beeldkwaliteit : gewoon goed. Ruime inkijkhoek en zeer helder beeld. Gezeur over wel/geen IPS-scherm kan echt naar de prullebak gegooid worden
Conclusie : een zeer degelijke TAB voor een zeer redelijk prijs.... Een genot om te ervaren!