Creative MegaWorks 550 THX Review

ligt
20 juni 2007, laatste update op 20 juni 2007, 3.040 views

Creative MegaWorks 550 THX

INLEIDING: De Creative labs MegaWorks 550, een prima setje, met fantastisch veel bass. Soms iets teveel:-). Ik heb deze set in combinatie met een creative audigy soundkaart. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden om je boxen perfect in te stellen. Deze set heb ik sinds december 2002. Na bijna 5 jaar (bijna 2 computergeneraties) zijn er nog steeds geen vervormingen hoorbaar. BEHUIZING EN AFSTANDSBEDIENING: De afstandsbediening van de speakerset is erg duidelijk en simpel te bedienen. wanneer de stekker uit het stopcontact wordt gehaald, reset de afstandsbediening zijn instellingen en werkt hij weer met de standaard instellingen. Standaard staat hij naar mijn mening redelijk hard. Aanbevolen wordt dit via de soundcard van te voren in te stellen.

Pluspunten

• afwerking
  • bedieningsgemak
  • het vermogen van de speakers
  • THX-certificaat
  • zware bassen
  • goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• de hoge (zuivere) geluiden komen niet 100% tot hun recht

INLEIDING:

BEHUIZING EN AFSTANDSBEDIENING:
Wanneer er gekeken wordt naar de degelijkheid en afwerking van het product, dan is er vrijwel niets te opmerken. Alleen de surroundspeaker kun je iets te makkelijk omhoog en omlaag bewegen. Dit is verder geen punt, omdat wanneer hij goed is ingesteld, er toch niet meer aan komt.

GELUID:
De speakerset bestaat uit 5 surroundspeakers (70 watt rms per speaker) en een subwoofer (150 watt rms). Bij het luisteren naar een cd of kijkend naar een dvd geeft de speakerset prachtig geluid. Wil je echter het perfecte geluid horen, dan kun je beter voor een losse klasseversterker en dito speakers gaan. De hoge/midden tonen komen namelijk niet altijd 100% perfect tot hun recht. Waarschijnlijk komt dit doordat de de surroundspeakers een driver per speaker hebben. De subwoofer daarin tegen hebben ze weer te goed gemaakt. De bassen die daar uitkomen zijn indrukwekkend zwaar. Ook wanneer je je speakerset op z'n maximum zet. Het geluid blijft zuiver.

AFSLUITING:
Deze speakerset behoort tot het hoge segment. Daar is dit geluid ook naar. Uitermate geschikt voor gamers die naast bijvoorbeeld mooie graphics, ook van de muziek willen genieten.

Heb jij ook een Creative MegaWorks 550 THX?

Het is nu 2022 en ik ga de set nu pas vervangen :) ....
Ruim 20 jaar heeft deze topper het goed gedaan, ik merk nu pas dat geluid kwaliteit minder wordt, subwoofer minder wordt etc
Hoi Jeroenzer,

Met een levensduur van 20 jaar voor computerluidsprekers heb je een goede investering gedaan. Jammer dat aan al het moois een einde komt :-p

Heb je al wat nieuws op het oog of zijn door de jaren heen je wensen veranderd?
Zeker een goede investering geweest.
Ik heb nu de logitech Z623, prima setje, ik hoef geen 5.1 meer op mijn pc setup,wel altijd de eis gehad voor goede bass en een beetje goed volume, zit ik bij de Z623 overigens prima bij, zeer tevreden.

Sorry voor extreem late reactie.
Hoi Jeroenzer,

Bedankt voor je reactie. Leuk setje heb je gekocht. Blijkt goede recensies te hebben. Op naar de volgende 10 jaar :-p

Fijn weekend,

Wouter